• EGIDA INTERNATIONAL
    Beč
    POLAZAK SA PRATNJOM: Letnja škola nemačkog u Beču (Actilingua Academy)
  • POLAZAK SA PRATNJOM: Letnja škola nemačkog u Beču (Actilingua Academy)
  • POLAZAK SA PRATNJOM: Letnja škola nemačkog u Beču (Actilingua Academy)

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Obrazovni turizam EGIDA INTERNATIONAL, Austrija, Beč

Beč Obrazovni turizam, POLAZAK SA PRATNJOM: Letnja škola nemačkog u Beču (Actilingua Academy)

14 dana
13 noći
Prevoz
Usluga
  • Pun pansion

Program putovanja

ActiLingua Academy

Uzrast polaznika 11-18 godina

POLAZAK SA PRATNJOM

Termin programa: 05.07-18.07.2020.

Actilingua Academy osnovana je 1988. godine i stekla je svetsku reputaciju zbog široke ponude kurseva nemačkog jezika za sve uzraste. Program za učenike uzrasta od 11 do 18 godina organizuje se u samom centru Beča u prestižnoj privatnoj školi Theresianische Akademie koju je osnovala Marija Terezija. Ovaj prostrani školski kampus nalazi se u centralnom delu Beča, u 4. okrugu (bezirk) na pešačkoj udaljenosti od dvorca Belvedere, botaničke bašte i drugih znamenitosti grada. Školsko imanje sadrži apsolutno sve što je deci neophodno za siguran i zabavan boravak – učionice, rezidenciju, kantinu, sportske terene i veliki park koji nudi pregršt mogućnosti za sportove.

VANNASTAVNE AKTIVNOSTI – Program obuhvata različite zabavne aktivnosti i druženje sa polaznicima iz celog sveta. Poslepodneva su predviđena za kreativne radionice (dizajn majica, pravljenje razglednica, novina, pravljenje maski, narukvica), sportove (odbojka, fudbal), obilazak grada, muzeja, odlazak u šoping, zabavu u parku, na bazen, zoološki vrt i drugo. Prednost grupnog polaska je što će Egidin profesor učenike voditi u dodatne obilaske po izboru dece, organizovati obilaske za nedelju koja je po programu škole slobodan dan itd. U večernjem terminu organizuju se žurke, roštilj, obilazak Beča noću, gledanje filmova, ples i drugo.

Učenici imaju pratnju i pažnju profesora tokom svih segmenata programa.

DESTINACIJA

Beč, glavni grad Austrije i jedan od najposećenijih gradova Evrope, svoj šarm i bogatu istoriju duguje svojoj fantastičnoj lokaciji na obalama Dunava. Beč je 2019. godine po deseti put za redom proglašen kao grad sa najboljim kvalitetom života na svetu, čemu doprinosi i visok nivo sigurnosti i bezbednosti u gradu. Jedna je od najstarijih metropola, carski grad i mesto ukrštanja različitih kultura i uticaja, Beč je jedno od omiljenih odredišta turista iz celog sveta, pa ga godišnje posete milioni, najviše zbog brojnih kulturno-istorijskih spomenika, palata i raznovrsne ponude zabavnih sadržaja. Prilikom svake šetnje može se uživati u istorijskim znamenitostima: carska palata Hofburg danas sedište predsednika Austrije, dvorac Šenbrun, najstariji zoološki vrt na svetu Tirgarten, dvorac Belvedere, muzeja Albertina, gradske katedrale Sv. Stefana… Nezaobilazni su i šoping zona Mariahilfer Strasse  i poznato područje zabave i rekreacije Prater.

NASTAVA

Prepodne je predviđeno za kurs nemačkog jezika koji obuhvata 20 časova nedeljno, čas traje 45 minuta. Sva deca rade test jezika radi procene trenutnog nivoa nemačkog jezika i nakon toga se raspoređuju u adekvatne internacionalne jezičke grupe. Časovi su interaktivni, sa fokusom na razvoj komunikacionih veština i odvijaju se u internacionalnim grupama. Naglasak je stavljen na upotrebu jezika u realnim situacijama, komunikativnim jezičkim igrama i radu u grupama i parovima.

SMEŠTAJ

Rezidencije se nalaze u okviru kampusa škole i polaznici imaju izbor dva tipa smeštaja koji se nalaze u razlučitim krilima škole. Standardni smeštaj je u četvorokrevetnim ili šestokrevetnim sobama, a kupatila su spratna i deli ih više polaznika. Superior smeštaj je u trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama sa tušem, a toaleti su zajednički za više soba. Deca su u sobama sa polaznicima iz drugih zemalja.

Ishrana je na bazi punog pansiona i obroci se služe u kantini u kampusu, na bazi švedskog stola. Doručak obuhvata najčešće suhomesnate proizvode, sir i cerealije, pecivo i hleb, uz čaj, kafu ili kakao. Za ručak i večeru je uvek kuvani obrok sa predjelom, glavnim jelom i desertom i deca imaju izbor između dva jela od kojih je jedno vegetarijansko.

Smene

05.07-18.07.2020.

Napomene o ceni

Cena: ActiLingua Academy, Standard soba 1835 € ActiLingua Academy, Superior soba 2055 €

U cenu je uključeno

Registraciju, nastavu u trajanju od 20 časova nedeljno, nastavni materijal, sertifikat škole o pohađanom kursu; Smeštaj u standard ili superior sobama, i punim pansionom (42 ukupno, u kantini škole); Program dnevnih i večernjih vannastavnih aktivnosti; Pratnju profesora od mesta polaska (Beograd/Novi Sad) do povratka.

U cenu nije uključeno

Prevoz od/do Beča (kombi prevoz redovna linija, polasci iz Beograda, Novog Sada i Subotice, cena povratne karte je 70 €. Učenici iz drugih gradova mogu da se priključe na pomenutim stajalištima); Gradski prevoz u Beču (17,10 € nedeljno); Dodatni program aktivnosti i ulaznica (od 5 € do 26 €); Opcione ekskurzije – poludnevne i celodnevne eksurzije van Beča (od 40 € do 70 €); Putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (Egida sarađuje sa nekoliko kompanija); Depozit 40 € se daje u školi i vraća na kraju programa ukoliko ne bude oštećenja u smeštaju; Lične troškove putnika.

Cena od
1835 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?