• HALO TRAVEL
    Jerusalim
    IZRAEL - SRETENJE U SVETOJ ZEMLJI
  • IZRAEL - SRETENJE U SVETOJ ZEMLJI
  • IZRAEL - SRETENJE U SVETOJ ZEMLJI

LETOVANJE GRCKA 2022

LETOVANJE GRCKA 2022

Obrazovni turizam HALO TRAVEL, Izrael, Jerusalim

Jerusalim Obrazovni turizam, IZRAEL - SRETENJE U SVETOJ ZEMLJI

8 dana
7 noći
Prevoz
Usluga
  • Polupansion

Program putovanja

DAN 1. ponedeljak/13.02/ TEL AVIV -JERUSALIM

Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla, let za Tel Aviv sa presedanjem  preko Soluna ili raniji transfer do obližnjeg aerodroma (Budimpešta, Sofija, Solun) i direktan let za Tel Aviv. Po sletanju transfer do Vitlejema. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 2. utorak,/ 14.02/ VITLEJEM – MANASTIRI JUDEJSKE PUSTINJE – PASTIRSKO POLJE

Doručak. Nastavak programa odlaskom u obližnji pravoslavni manastir, podignut u Pastirskom polju gde anđeli najaviše rođenje Bogomladenca Hrista. Pauza u prodavnicama suvenira gde se  ručno izrađuju proizvodi od maslinovog drveta i sedefa.  Obilazak Manastira Judejske pustine- Sv.Teodosija i Sv.Save Osvećenog, gde je Sveti Sava dobio i doneo patericu, kao i ikonu Bogorodice Trojeručice. Odlazak u crkvu Hristovog rođenja, obilazak Vitlejemske pećine. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

SRETENJE GOSPODNJE

DAN 3.  sreda15.02/ VITLEJEM – JERUSALIM

Doručak (ili doručak za poneti). Odlazak na prazničnu liturgiju u Jerusalim. Nastavak obilaska i poklonjenja svetinjama Hrama Vaskrsenja (Grob Gospodnji, Ploča Miropomazanja, Golgota…). Pauza u hrišćanskom kvartu, mogućnost kupovine suvenira i pauza za osveženje. Odlazak na Maslinsku Goru i obilazak manastira Vaznesenja Gospodnjeg, i vidikovca odakle se pruža najlepši pogled na Jerusalim. Spuštanje do podnožja Maslinske gore i obilazak Getsimanije, Geenske doline sa starozavetnim grobljem, Getsimanijski vrt, mesto Gospodnje molitve u ‚‚Crkvi svih nacija“, mesto Judinog izdajstvaGrob Presvete Bogorodice……Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 4. četvrtak/16.02/ REKA JORDAN – GORA KUŠANJA – MAN. SV.GERASIMA – MRTVO MORE – JERIHON

Doručak. Jutarnji odlazak do mesta krštenja Gospodnjeg na reci Jordan, na kome se vernici pogružavaju, na samom mestu Krštenja i Bogojavljenja. Kraća vožnja do Gore Kušanja gde se danas nalazi  man. Sv. četrdesetice, gde je Gospod postio 40 dana i noći pobedivši sva đavolova iskušenja (uspon, savladiv za 15tak minuta pešačenja, ili vožnja žičarom ili taxi kombijem uz doplatu). Povratak potom pauza kod ostataka najstarijeg grada na svetu, ruševina Jerihona, sagrađenog  9.000 godina pre Hrista, grada koji jevreji prvo osvajaju dolaskom u „Obećanu zemlju“ iz Egipta. Sledi obilazak manastira Sv.proroka Jeliseja i apostola Zakheja. Odlazak na jednu od obližnjih plaža na Mrtvom Moru. Pauza za osveženje i odmor na plaži. U povratku ka hotelu usputna pauza za još jedno duhovno i telesno osveženje u manastriru Sv. Gersaima Jordanskog, koji se nalazi u pravoj pustinjskoj oazi flore i faune. Večera. Noćenje.

DAN 5. petak/ 17.02/ NAZARET – KANA – GALILEJSKO JEZERO – KAPERNAUM- GORA BLAŽENSTAVA

Rani doručak. Polazak u ranim jutarnjim satima i odlazak na sever zemlje, u Galileju. Dolazak u Nazaret, i obilazak Hrama Blagovesti. Nakon obilaska odlazak u obližnju Kanu Galilejsku, gde je Gospod na Venčanju potonjeg apostola Simona, pretvorio vodu u vino. Sledi odlazak do Galilejskog jezera,  moguća plovidba jezerom u pauzi gde se podsećamo Reči Hristovih. Ručak u restoranu (riba Sv.ap.Petra). Obilazak nekadašnjeg grada Gospodnjeg Kapernauma i Gore Blaženstava. Napuštanje Galileje i vožnja za Vitlejemu uz pauze po potrebi. Dolazak u hotel u večernjim časovima. Večera. Noćenje.

DAN 6. subota/ 18.02/ JERUSALIM- MAN.ČASNOG KRSTA- VIA DOLOROSA

Doručak. Vožnja do manastira Časnog Krsta gde je raslo drvo od čega sačiniše krst na kome je Gospod raspet.  Obilazak Jerusalima se nastavlja ulaskom u Ulicu Bola, od manastira Protarion, na mestu gde je Gospod bio zatvoren kada ga je tadašnji jevrejski Sinedrion predao Pontiju Pilatu. Prolazak putem nazvanim Via Dolorosa, ili Ulica Bola, kojim je Gospod prošao na putu do Golgote. Dolazak do Hrama Vaskrsenja, pauza za individualno razgledanje i obilaske…

Povratak u popodnevnim časovima u hotel. Večera. Odmor.  Moguć odlazak na ponoćnu liturgiju u Hram Vaskrsenja.

Povratak tokom noći nakon službe i pričesta. Noćenje.

DAN 7.  nedelja/19.02/ JERUSALIM- SION-ZID PLAČA

Doručak. Nastavak obilazak Jerusalima odlaskom na Sion, obilazak Sobe Tajne Večere, gde je Gospod okupio učenike na Tajnoj večeri. Obilazak ostataka Solomonovog hrama i Zida Plača. Obilazak Mesta usnuća Pr. Bogorodice, Groba sv. cara Davida. Šetnja i razgled Jerusalima sa vodičem, kroz jevrejsku četvrt, do Hrama Vaskrsenja. Pauza u centru ili odlazak sa vodičem u novi deo Jerusalima…vreme predviđeno za individualna razgledanja, posetu nekim od mnogobrojnih muzeja, šoping u starom ili novom delu Jerusaliam. Povratak u kasnim popodnevnim/ranim večernjim časovima u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 8.  ponedeljak/20.02./ TEL AVIV-NIŠ-BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Nastavak vožnje do Loda- jevanđeljske Lide Palestinske, obilazak manastira Sv.vmč.Georgija gde se nalazi njegov mirotočiv grobObilazak drevne Jafe, nekada najznačajnije luke Mediterana, na koju se nadovezuje moderan Tel Aviv. Panoramsko razgledanje Tel Aviva uz predah za odmor, na nekoj od čuvenih plaža Tel Aviva. Transfer grupe do aerodroma u Tel Avivu. Let za Srbiju sa presedanjem ili direktan popodnevni let do obližnjeg aerodroma (Budimpešta, Sofija, Solun) potom transfer do Novog sada, Beograda i Niša. Kraj programa.

Smene

06.02.2023. - 13.02.2023. 13.02.2023. - 20.02.2023.

Napomene o ceni

Način plaćanja: sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana, kreditom banke. Dinamika plaćanja aranžmana: Aranžman se može platiti u celosti , gotovinski, platnim/kreditnim karticama. Rezervacija: iznos aviokarte i 30% aranžmana, ostatak u jednakim ratama do 14 dana pre puta. Sve doplate za transfer, 1/1 sobu, osiguranje, moraju biti realizovana najkasnije 14 dana pre puta. Plaćanje na rate/odloženo plaćanje po sledećoj dinamici: Rezervacija: iznos aviokarte i 30% aranžmana, ostatak u jednakim mesečnim ratama do najkasnije 10.06.2023. Za iznos koji dospeva na naplatu posle puta, neophodna je garancija plaćanja (deponovanje čekova, adm.zabrane, regulisanje kredita ili plaćanje kreditnom karticom.) Sva plaćanja, deponovanja čekova, adm.zabrane mora biti obavljeno najkasnije 14 dana pre puta, u suprotnom agencija organizator će smatrati da je putnik odustao od putovanja i primenjivati Opšte uslove putovanja organizatora kao u slučaju otkaza od strane putnika.

U cenu je uključeno

* povratnu aviokartu sa ručnim kabinskim prtljagom (dimenzija 40x25x20cm ), * smeštaj 7 noćenja u hotelu sa 3 / 4**** u Vitlejem u 1/2, 1/2+1 sobama, * ishrana na bazi polupansiona (doručak i večera), švedski sto, * usluge stručnog vodiča za planirana razgledanja, * gramatu Jerusalimske patrijaršije, * ručak u restoranu na Galilejskom jezeru, * usluge pratioca grupe tokom realizacije programa, * ulaznice za mesta koja se posećuju po programu putovanja, * prevoz autobusom ili miniautobusom turističke klase, do manastira judejske pustinje (neprohodan put za veće autobuse),

U cenu nije uključeno

* transfer iz Beograda, Niša do aerodroma (Sofija, Budimpešta, Solun), 45€ iz Niša, 75€ iz Beograda, * individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom, * doplate za prtljag: bagažni 20kg oko 140€, kabinski 10kg -80€, cena promenjiva zavisno od momenta razervacije, * obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem za koronavirus, 1.000 dinara, * fakultativna vožnja brodom na Galilejskom jezeru (20$), * doplate za jednokrevetnu sobu- 220$ * transfer do Jerusalima za ponoćnu liturgiju, (oko 15$)

Cena od
729 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?