• ODEON WORLD TRAVEL
    Malaga
    NAJLEPŠI GRADOVI ANDALUZIJE
  • NAJLEPŠI GRADOVI ANDALUZIJE
  • NAJLEPŠI GRADOVI ANDALUZIJE

Prolećna putovanja ODEON WORLD TRAVEL, Španija, Malaga

Malaga Prolećna putovanja 2019

8 dana
7 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1.dan (03.april)                   Beograd – Minhen – Malaga - Benalmadena             

Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Let za Minhen u 06:30h, kompanijom Lufthansa na liniji LH1727, dolazak u Minhen u 08:00h. Nastavak putovanja za Malagu na liniji LH1834 u 10:30h., dolazak u Malagu u 13:30h. Sledi panoramsko razgledanje grada na obali Mediterana koji uspešno spaja tragove bogate istorije, feničanske, rimske, arapske i hrišćanske epohe, sa duhom moderne Španije. Poznat je i kao Pikasov rodni grad, gde se nalaze njegova kuća i novi muzej. Panoramsko razgledanje grada obuhvata: vožnju glavnom ulicom Alameda, obilazak centralne gradske četvrti, katedrale, plaže Malageta, kao i nekih od najlepših gradskih trgova... Sledi transfer do hotela u Benalmadeni. Ovaj popularni turistički centar regije Costa del Sol, 12 km zapadno od Malage, odlikuje blaga mediteranska klima sa 300 sunčanih dana u toku godine i idealan je za odmor i zabavu i tokom cele godine. Dolazak u hotel. Noćenje.

2.dan (04.april)                 Benalmadena – Ronda - Benalmadena                         

Doručak. Nakon doručka sledi izlet do Ronde, grada koji je poznat kao mesto u kome je nastala današnja korida. Panorama jedne od najstarijih arena u kojoj se odvijaju borbe sa bikovima, šetnja starim centrom grada, panorama prelepog “novog mosta”. Povratak u Benalmadenu u popodnevnim časovima. Noćenje.

3.dan (05.april)                 Benalmadena                       

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti i odmor.

4.dan (06.april)                 Benalmadena – Granada (Alhambra) - Kordoba       

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Vožnja do Granade, najposećenijeg grada Španije, u podnožju venca Sijera Nevada. Jedan od najvažnijih spomenika kulture u Evropi, utvrđenje Alhambra iz IX veka (na arapskom jeziku znači crvena tvrđava ), nalazi se upravo ovde. Predstavlja palatu mavarskih kalifa i jedan je od najlepših primera arhitekture tog doba. Poseta obuhvata razgledanje mešuara, najstarijeg dela kompleksa, koji je služio i kao sudnica, kraljevsku salu, Dvorište lavova, Dvorana dve sestre, Dvorište mirti, šetnju parkovima Heneralife...Poseta Granadi obuhvata i obilazak stare arapske četvrti i vidikovac San Cristobal, odakle se pruža najlepši pogled na grad. Sledi vožnja do Kordobe i dolazak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

5.dan (07.april)                  Kordoba – Sevilja               

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Odlazak na panormasko razgledanje grada smeštenog na reci Gvadalkivir, u podnožju planinskog venca Sijera Morena. Kordoba je do danas sačuvala autentičnu mavarsku urbanu arhitekturu. Razgledanje grada obuhvata Rimski most, posetu Meskiti – jednoj od najlepših džamija na svetu, kojoj su španski vladari promenili svrhu i pretvorili je u katedralu. Sledi obilazak starog gradskog jezgra, karakterističnog po kućama sa unutrašnjim dvorištima(patio), sinagoge i stare jevrejske četvrti. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i razgledanje. Sledi vožnja živopisnim predelima Andaluzije do Sevilje. Dolazak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

6.dan (08.april)                 Sevilja       

Doručak. Odlazak na razgledanje četvrtog po veličini grada Španije, koji je ujedno kulturna i finansijska prestonica Andaluzije. Grad u kom se prepliću čari sunca, vina, flamenka sa zvucima kastanjeta i gitare. Mesto na kom se spajaju mavarska Andaluzija i kalifat Al-Andaluz sa baroknom Španijom. Razgledanje grada obuhvata neke od najvećih znamenitosti: Marija Luiza park, Trg Španije, kvart Santa Kruz, katedralu Giralda (ulazica nije uračunata u cenu) – treću po veličini na svetu... Slobodno vreme za individualne aktivnosti i razgledanje.

7.dan  (09.april)                Sevilja         

Doručak. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak na flamenko veče. Noćenje.

8.dan  (10.april)                Sevilja – Minhen - Beograd

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Transfer do aerodorma. Let za Minhen na liniji LH1823 u 13:55h, dolazak u Minhen u 16:40h. Nastavak putovanja za Beograd na liniji LH1726 u 21:05h, dolazak u Beograd u 22:35h. Kraj programa.

Smene

03.04.2019.

Napomene o ceni

U cenu je uključeno

· Avio prevoz na relaciji Beograd-Minhen-Malaga / Sevilja-Minhen-Beograd kompanijom Lufthansa · 7 noćenja sa doručkom u navedenim hotelima (3 noćenja u hotelu kategorije 4* u Benalmadeni, 1 noćenje u hotelu kategorije 2* u Kordobi i 3 noćenja u hotelu kategorije 4* u Sevilji) · Autobuski transferi i panoramska razgledanja prema programu · Ulaznice za lokalitete prema programu (Meskita džamija u Kordobi i tvrđava Alhambra u Granadi) · Vodič na srpskom jeziku · Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno

· Aerodromske takse 175€ (plaćaju se u agenciji i podložne su promeni do polaska na putovanje) · Fakultativni izleti i ulaznice za lokalitete koji nisu pomenuti u programu (Flamenko veče – 45 eur, za minimum 20 prijavljenih putnika) · Putno zdravstveno osiguranje

Cena od
855 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2019 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete