• VIVA TRAVEL
    Valensija
    Valensija, Avio 4 dana
  • Valensija, Avio 4 dana
  • Valensija, Avio 4 dana

Prolećna putovanja VIVA TRAVEL, Španija, Valensija

Valensija Prolećna putovanja 2019

4 dana
3 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

VIVA OBILASCI:  Valensija – Kalatravin – Benidorm i Alikante

 VIVA PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan BEOGRAD – VALENSIJA
Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla”, dva sata pre poletanja. Direktan čarter let za Valensiju kompanijom Air Serbia, u prepodnevnim časovima. Po sletanju u Valensiju sledi odlazak na panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku: kapije grada - Porta de Serans i Tores de Kvart, katedrala, korida, zgrada berze, Trg de la Reina, centralna gradska pijaca, gradska kuća izgrađena u modernističkom stilu... Smeštaj u hotel. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak na pešačko razgledanje starog gradskog jezgra:  crkva Svetog Nikole, tržnica svile – Lonha (La Lonja de la Seda) sagrađena u XV veku, koja predstavlja pravi biser gotske arhitekture, boemska četvrt Barrio del Carmen, Devičanski trg sa Neptunovom fontanom, Kraljičin trg…Odlazak na izlet je organizovan autobusom, a povratak u hotel je individualan. Noćenje.

2.dan VALENSIJA – KALATRAVIN – VALENSIJA
Doručak.
Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na fukulativni izlet u Kalatravin, grad umetnosti i nauke. Ovaj kompleks je poznat kao remek delo slavnog skulptora i arhitekte Santjaga Kalatrave. Predstavlja ujedno i jedan od simbola Valensije. U sastavu kompleksa su: palata umetnosti “Kraljica Sofija”, muzej nauke “Princ Filip”, Hemisferik – jedinstvena bioskopska sala u obliku ljudskog oka, okeanografski muzej, gradski vrt “L’Umbracle”, koncertna dvorana “Agora”. Individualan povratak u hotel. Slobodno vreme. Preporučujemo odlazak do čuvene gradske plaže Playa de La Malvarrosa. Noćenje.

3.dan VALENSIJA – BENIDORM – ALIKANTE – VALENSIJA
Doručak.
Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet Benidorm i Alikante. Benidorm je udaljen od Valensije oko 130 km i jedno je od najpopularnijih španskih letovališta. Obalom dominira moderna arhitektura, nasuprot starom gradu, odakle se može uživati u panoramskom pogledu. Nakon šetnje starim gradom i kraće pauze, sledi nastavak putovanja duž Bele obale (Costa Blanca) i dolazak u Alikante, još jedan od slavnih gradova španskog turizma. Prepoznatljiv je po tvrđavi Santa Barbara koja se uzdiže na steni iznad grada, a njena izgradnja se vezuje za IX vek i doba vladavine Mavara. Ispod same tvrđave se prostire park (Parque De La Ereta), koji je ujedno i najpeši gradski vidikovac. Sledi šetnja starim gradom u kom se u kolopletu uskih, živopisnih ulica nalaze crkva Svetog Nikole i gradska kuća koja je prepoznatljiva po baroknoj arhitekturi. Obilazak starog grada se završava na čuvenoj aveniji Esplanada de Espanja (Explanada de Espana), popločanom sa 6 miliona mermernih pločica. Slobodno vreme nakon šetnje možete provesti i na gradskoj plaži Playa del Postiguet, šetalištu Paseo Maritimo, uživajući u nekom od poznatih lokalnih vina i gastronosmkih specijaliteta sa ovog podneblja. Povratak u Valensiju u kasnim popodnevnim časovima. Noćenje.

4.dan VALENSIJA – BEOGRAD
Doručak.
Napuštanje soba i odjavljivanje iz hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska na aerodrom. Direktan čarter let za Beograd kompanijom Air Serbia u popodnevnim časovima. Sletanje u Beograd u večernjim časovima. (Kraj usluga)

  

Smene

25.05. - 28.05.2019

Napomene o ceni

FIRS MINUTE do 15.04. Cene su izražene u €, plaćanje u više mesečnih rata.

U cenu je uključeno

• Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Valensija-Beograd kompanijom Air Serbia (direktan čarter let) • Smeštaj u hotelu kategorije 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem • Transferi prema programu • Panoramsko razgledanje grada • Usluge vodiča na srpskom jeziku • Troškovi organizacije i vođenja putovanja

U cenu nije uključeno

• Aerodromske takse 35 € na dan objavljivanja programa – plaćanje u agenciji u dinarskoj protivvrednosti (cena je podložna promeni) • Međunarodno putno osiguranje • Osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se u iznosu od 2% od ukupne cene aranžmana. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama, ili putem telefona. PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OBE VRSTE OSIGURANJA • Fakultativne izlete i ulaznice za objekte tokom pešačkog razgledanja Valensije, Benidorma i Alikantea • Individualne troškove putnika

Cena od
499 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2019 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete