• VIVA TRAVEL
    Rim
    Klasična Italija Bus/Avio, 6 dana - USKRS
  • Klasična Italija Bus/Avio, 6 dana - USKRS
  • Klasična Italija Bus/Avio, 6 dana - USKRS

Prolećna putovanja VIVA TRAVEL, Italija, Rim

Rim Prolećna putovanja 2019

6 dana
4 noći
Prevoz
autobus avion
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1.dan BEOGRAD
Polazak oko 20:00 časova sa perona glavne autobuske stanice (BAS –a ), ulaz iz Karađorđeve ulice (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Rimu.

2. dan VENECIJA –  LIDO DI JESOLO
Dolazak u luku Punta Sabioni. Vožnja brodom do venecijanskog pristaništa. Obilazak grada: most Uzdaha, Duždeva palata (nije predviđen grupni ulazak), stubovi zaštitnici grada, crkva Santa Maria della Salute, Trg Svetog Marka, crkva Svetog Marka, toranj Kampanile, most Rialto... Nakon obilaska slobodno vreme. U poslepodnevnim časovima povratak brodom u luku Punta Sabioni i odlazak do Lido Di Jesola. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan  LIDO DI JESOLO – FIRENCA – MONTEKATINI
Doručak.
Napuštanje hotela. Nastavak putovanja do Firence. Po dolasku u Firencu, grad u kome su živeli i radili Leonardo, Mikelanđelo, Donatelo, Makijaveli, Dante, Bokačo, obilazak grada: katedrala Santa Maria del Fiore, krstionica Jovana Krstitelja, Trg Sinjori, Galerija Ufici , most Vekio na reci Arno.... Slobodno vreme. Nastavak putovanja ka Montekatiniju. Smeštaj u hotel. Noćenje.

4. dan  MONTEKATINI – SAN ĐIMINJANO – SIJENA – MONTEKATINI
Doručak
. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do San Điminjana i Sijene. Putovanje do San Điminjana (“Grad tornjeva“), utvrđen srednjovekovni grad, koji je poznat po dobro očuvanim tornjevima i pod zaštitom UNESCO-a je. Po dolasku obilazak grada: centralni gradski trg - Duomo, crkva Koleđata u kojoj je radio Girlandajo (Mikelanđelov učitelj), tornjevi... Nastavak putovanja za Sijenu, prelepog grada koji je smešten u tipično toskanskom predelu. Sijena je grad sa očuvanim starim srednjovekovnim jezgrom, sa velikim kulturnim nasleđem koga okružuju brojni vinogradi. Po dolasku obilazak grada: Gradska kuća, Katedrala u Sijeni, centralni trg (Piazza Campo) gde se održavaju kostimirane trke konja („palio”), Santa Maria dela Scala, prva bolnica u Evropi, crkva Sv.Domenika, u kojoj se nalaze glava i palac Sv.Katarine, zaštitnice Italije. Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U poslepodnevnim časovima povratak u Montekatini. Noćenje.

5. dan  MONTEKATINI – RIM
Doručak.
Napuštanje hotela. Nastavak putovanja. Dolazak u Rim. Panoramsko razgledanje Rima – grada starog 28 vekova.  Smeštaj u hotel. U poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativne pešačke ture: Termini, crkva Sv. Petra u lancima (statua Mikelanđelovog Mojsija), forum Romanum sa Koloseumom, Trg Venecija sa Trajanovim forumom, Palata Venecija, Fontana Di Trevi, Španski trg... Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta Rim noću i boemska četvrt Rima – Trastevere. Šetnja kroz Trastevere gde će vas dočekati ambijent iz Felinijevih filmova, dobar provod, ljubazni domaćini i bezbroj suvenirnica, galerija, barova i restorana sa tradicionalnom kuhinjom i dobrim vinom. Noćenje.

6. dan  RIM – BEOGRAD
Doručak.
Napuštanje hotela. Transfer na aerodrom. Polazak aviona za Beograd. Čarter let sa kompanijom Air Serbia. Dolazak u Beograd.                                                                                  

Smene

25.04 – 30.04.2019.

Napomene o ceni

Cena aranžmana su po osobi, plaćanje u više mesečnih rata. SPECIJALNE PONUDE!

U cenu je uključeno

• prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom) • prevoz avionom na relaciji Rim – Beograd (čarter let kompanijom Air Serbia) • smeštaj u Lido Di Jesolu (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama • smeštaj u Montekatiniju (2 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama • smeštaj u Rimu (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama • obilaske prema programu (panoramski obilazak Rima, pešački obilazak Firence i Venecije) • troškove organizacije i vođenja aranžmana • usluge licenciranog pratioca grupe

U cenu nije uključeno

• troškove aerodromskih taksi – 43 € (aerodromske takse se plaćaju u agenciji i podložne su promenama) • međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000 €) – 6 € (osobe od 18 – 69,99 god.), 3 € (deca od 0 – 17,99 god.), 9 € (osobe od 70 – 83,99 god.) • osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se u iznosu od 2% od ukupne cene aranžmana. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama, ili putem telefona. PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OBE VRSTE OSIGURANJA • fakultativne izlete i ulaznice • obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (uvedena 01.09.2014, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 4 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 6 € po noćenju / po osobi • obaveznu gradsku komunalnu taksu u Montekatinuju (uvedena 01.01.2012, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 1 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 1,5 € po noćenju / po osobi. • peronsku kartu (stanični vaučer) za ulazak na perone Beogradske autobuske stanice (BAS )

Cena od
199 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

Rim putovanje Rim autobus }
Rim, 6 dana - Autobus
Izdvojeno
Rim putovanje Rim autobus }
Rim, Autobus - DAN RADA
Rim putovanje Rim avion }
Rim, Avio - DAN RADA
Rim putovanje Rim avion }
Rim, 5 dana - Avion
Rim putovanje Rim autobus avion }
Klasična Italija Bus/Avio, 6 dana - USKRS
Rim putovanje Rim autobus avion }
Klasična Italija Avio/Bus, 6 dana
Rim putovanje Rim autobus avion }
Rim, BUS/AVIO, 5 dana - USKRS
Rim putovanje Rim autobus avion }
Rim, AVIO/BUS - 5 dana
Rim putovanje Rim autobus avion }
Rim, Napulj BUS/AVIO - 6 dana USKRS

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2019 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete