• VIVA TRAVEL
    Rim
    Rim, AVIO/BUS - 5 dana
  • Rim, AVIO/BUS - 5 dana
  • Rim, AVIO/BUS - 5 dana

Prolećna putovanja VIVA TRAVEL, Italija, Rim

Rim Prolećna putovanja 2019

5 dana
3 noći
Prevoz
autobus avion
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1.dan 04.05.2019. BEOGRAD – RIM
Sastanak grupe na aerodromu dva sata pre poletanja aviona (proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme). .Doček i panoramsko razgledanje grada autobusom sa vodičem na srpskom jeziku. Transfer do hotela i smeštaj. Slobodno vreme... Noćenje.

2.dan 05.05.2019. RIM – PEŠAČKO RAZGLEDANJE – TIVOLI – RIM NOĆU (BOEMSKA ČETVRT TRASTEVERE)
Doručak.
Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativne pešačke ture: Termini, crkva Sv. Petra u lancima (statua Mikelanđelovog Mojsija), forum Romanum sa Koloseumom, Trg Venecija sa Trajanovim forumom, Palata Venecija, Fontana Di Trevi, Španski trg, Panteon, Trg Navona... Trg Venecija sa Trajanovim forumom, Palata Venecija, Fontana Di Trevi, Španski trg, Panteon, trg Navona... Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska u Tivoli i poseta fontanama kompleksa „Villa D’ Este“. U vili je živeo kardinal Hipolit II D’ Este, a u istoj je ugostio pape, kraljeve i prinčeve, vojvode i  čuvene umetnike. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Nakon obilaska povratak u Rim. U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta Rim noću i boemska četvrt Rima – Trastevere. Šetnja kroz Trastevere gde će vas dočekati ambijent iz Felinijevih filmova, dobar provod, ljubazni domaćini i bezbroj suvenirnica, galerija, barova i restorana sa tradicionalnom kuhinjom i dobrim vinom. Noćenje.

3.dan 06.05.2019. RIM – NAPULJ – POMPEJA – RIM
Doručak.
Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Napulja, najvećeg grada južne Italije i sedišta regije Kampanije. Po dolasku panoramski obilazak Napulja: srednjevekovni zamak Nuovo, Kraljevska palata, Pasaž Umberta I, trgovačka ulica Toledo... Nakon obilaska Napulja mogućnost fakultativnog odlaska do Pompeje. Olazak se organizije vozo. Grad Pompeja je bio potpuno uništen u erupciji vulkana Vezuv 79. g.n.e. Građevine su ostale skoro savršeno sačuvane, jer je grad bio zatrpan slojem pepela i vulkanske lave oko 1600 godina pre nego što je slučajno otkriven. Budući da je erupcija zatekla sve građane Pompeje (oko 20.000 stanovnika), do danas su nam ostale vidljive naznake kako se živelo pre skoro 2000 godina. Nakon obilaska povratak u Rim u večernjim časovima. Noćenje.

4. dan  07.05.2019. RIM – VATIKAN – DOMICIJANOV STADION
Doručak.
Nakon doručka, napuštanje hotela i mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Vatikana – jedne od najmanjih i najmoćnijih država na svetu. Poludnevna fakultativna poseta crkvi svetog Petra, vatikanskim muzejima i  Sikstinskoj kapeli. Prilikom posete muzejima, obilazi se najznačajniji deo zbirki: zbirka antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz 16. veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo... Posebno se ističe Sikstinska kapela sa delima Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara. Obilazak se završava na velelepnom trgu ispred crkve Svetog Petra u kojoj se nalazi čuvena „Pieta“, jedino potpisano delo svestranog renesansnog umetnika Mikelanđela. Posle obilaska slobodno vreme ili mogućnost organzovanja fakultativnog obilaska Domicijanovog stadiona, koji je pod zaštitom UNESCO-a i nalazi se ispod Trga Navona na dubini od 4.5m. Predstavlja arheološko nalazište prvog i jedinog stadiona izrgrađenog od cigle koji je poznat u Rimu do danas, a koji je u vreme kada je bio izgrađen mogao da primi 30.000 ljudi koji su dolazili da gledaju borbe i takmičenja gimnastičara koji su dolazili iz Grčke.U večernjim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.

5. dan  08.05.2019. BEOGRAD
 Dolazak u Beograd (na dolazne perone) u podnevnim časovima.             (Kraj usluga)

Smene

04.05 – 08.05.2019.

Napomene o ceni

Cena aranžmana su po osobi, plaćanje u više mesečnih rata. SPECIJALNE PONUDE!

U cenu je uključeno

• avionski prevoz na relaciji Beograd – Rim (čarter let kompanijom Air Serbia) • prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom) • smeštaj u Rimu (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama • autobuski transfer aerodrom – hotel sa panoramskim razgledanjem grada na srpskom jeziku • obilaske prema programu (panoramski obilazak Rima) • troškove organizacije i vođenja aranžmana • usluge licenciranog pratioca grupe

U cenu nije uključeno

• troškove avionskih taksi – 18 € (avionske takse se plaćaju u agenciji i podložne su promenama) • međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000 €) – 5 € (osobe od 18 – 69,99 god.), 3 € (deca od 0 – 17,99 god.), 8 € (osobe od 70 – 83,99 god.) • osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se u iznosu od 2% od ukupne cene aranžmana. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama, ili putem telefona. PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OBE VRSTE OSIGURANJA • ulaznice i fakultativne izlete • obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (uvedena 01.09.2014, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 4 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 6 € po noćenju / po osobi

Cena od
169 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

Rim putovanje Rim autobus }
Rim, 6 dana - Autobus
Izdvojeno
Rim putovanje Rim autobus }
Rim, Autobus - DAN RADA
Rim putovanje Rim avion }
Rim, Avio - DAN RADA
Rim putovanje Rim avion }
Rim, 5 dana - Avion
Rim putovanje Rim autobus avion }
Klasična Italija Bus/Avio, 6 dana - USKRS
Rim putovanje Rim autobus avion }
Klasična Italija Avio/Bus, 6 dana
Rim putovanje Rim autobus avion }
Rim, BUS/AVIO, 5 dana - USKRS
Rim putovanje Rim autobus avion }
Rim, AVIO/BUS - 5 dana
Rim putovanje Rim autobus avion }
Rim, Napulj BUS/AVIO - 6 dana USKRS

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2019 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete