• ODEON WORLD TRAVEL
    Lisabon
    PORTUGALSKA TURA
  • PORTUGALSKA TURA
  • PORTUGALSKA TURA

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Prolećna putovanja ODEON WORLD TRAVEL, Portugalija, Lisabon

Lisabon Prolećna putovanja, PORTUGALSKA TURA

7 dana
6 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1.dan (četvrtak 05.mart 2020)               Beograd – Frankfurt – Porto (panoramsko razgledanje grada)

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre leta za Frankfurt na liniji LH1411 u 06.40h. Dolazak u Frankfurt u 08.50h. Nastavak putovanja za Porto u 09.40h na liniji LH1176, dolazak u Porto u 11.25h. Nakon sletanja transfer sa poludnevnim panoramskim razgledanjem grada. Najveća znamenitost grada je njegovo staro jezgro, koje je od 1996. godine pod zaštitom UNESCO-a, gde se nalazi niz trgova sa uskim ulicama i brojnim crkvama, palatama i zdanjima. Od pojedinačnih građevina potrebno je spomenuti gradsku katedralu, koja je izgrađena u XVII veku u baroknom stilu, i Staru berzu sa veoma lepim "Arapskim salonom" (ulaznice uključene u cenu). Nakon obilaska Porta vožnja žičarom do Gaie, gradića sa druge strane reke Duro, degustacija vina u jednoj od poznatijih lokalnih vinarija (degustacija uključena u cenu). Smeštaj u hotel Black Tulip 4* u mestu Gaia. Slobodno posle podne. Noćenje.

2.dan (petak 06.mart 2020)                   Porto (fakultativno Gimaraeš – Braga – Bon Žezus)

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta za severni Portugal. Obilazak Gimaraeša koji još zovu i kolevkom Portugala. Upravo ovde je rođen 1109 god. prvi portugalski kralj Alfonso Henrikes, čija se statua nalazi ispred Palate Vojvoda od Brage iz XV veka. Planiran je obilazak Dukal palate (ulaznica uključena u cenu). Nastavak za Bragu, glavni grad provincije Minho koja je u vreme Rimljana bila sedište Galicije (sadašnje Španije). Obilazak katedrale (ulaznica uključena u cenu), a zatim poseta svetilištu Bom Žezus koje se nalazi na brdu iznad samog grada i do koga vodi velelepno barokno stepenište. Cena izleta je 60 eur za minimum 20 prijavljenih putnika. Povratak u hotel. Noćenje.

03.dan (subota 07.mart 2020)               Porto – Koimbra – Batalja – Obidoš – Lisabon

Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Koimbru, treći grad po veličini u Portugalu, i jedan od najstarijih univerzitetskih gradova Evrope. Bio je prestonica kraljevstva u XII veku. Obilaze se katedrala i univerzitet sa svojom čuvenom bibliotekom (ulaznica za univerzitet uključena u cenu). Nastavak putovanja do Batalje i obilazak manastira Santa Maria Da Victorio iz XV veka (ulaznica uključena u cenu), najvećeg remek-dela portugalske gotičke umetnosti. Izgrađen je krajem XIV veka nakon portugalske pobede nad Kastiljom u bici kod obližnjeg mesta Alžubarote i na listi je spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Nastavak putovanja do Obidoša, najlepšeg i najbolje očuvanog srednjevekovnog grada u zemlji. Grad koji je u potpunosti opasan tvrđavom visokom 13 metara, a koja potiče iz XII veka. Obilazak male crkve Svete Marije i nakon obilaska, nastavak putovanja do Lisabona. Smeštaj u hotel VIP Executive Entrecampos 4*. Noćenje.

04.dan (nedelja 08.mart 2020)              Lisabon (panoramsko razgledanje grada)

Doručak. Polazak na poludnevno panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku: Pombalov trg, Avenija Slobode, Trg Restauradores, Rosio, Kuća kljunova, Trg Komersio, Belem kula, Manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkrićima… Slobodno posle podne. Preporučujemo odlazak u shopping centar Vasco Da Gama ili obilazak Okeanarijuma koji predstavlja jednu od poznatijih atrakcija grada. Okeanarium je otvoren 1998.godine povodom čuvene svetske izložbe EXPO, prilikom obilaska imaćete osećaj da “šetate” obalama Atlanstkog, Tihog, Severnog i Indijskog okeana. U večernjim časovima postoji mogućnost fakultativnog odlaska na veče Fado muzike. Cena izleta je 50 po osobi, u cenu je uključena večera u restoranu, a odlazak i povratak je u individualnoj režiji. Noćenje.

05.dan (ponedeljak 09.mart 2020)        Lisabon (fakultativno Sintra i Kaškaiš)

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta za Sintru i Kaškaiš. Odlazak do Sintre, slikovitog gradića udaljenog od Lisabona oko 30km. Opasan šumovitim brdima i sa specifičnom mirko klimom, vekovima je bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910 godine. Brdima koja okružuju mesto dominiraju zidine mavarskog utvrđenja i kitnjaste palate Pena. Šetnja gradićem koji je pod zaštitom UNESCO-a od 1995.god, obilazak nacionalne Kraljevske palate (ulaznica uključena u cenu) u Sintri koja je zidana na temeljima iz XV veka i nosi obeležja mavarskog, gotskog, baroknog i lokalnog stila kralja Manuela. Nastavak ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a sada turističkom mestu koje je šetalištem spojeno sa Estorilom. Ovo modensko letovalište se nalazi 25 km zapadno od Lisabona, zbog velikog kazina poredi se sa Monte Karlom. Poznat je po velikom broju golf terena i luksuznih hotela. Cena izleta je 60€ za minimum 20 prijavljenih putnika. Povratak u hotel. Noćenje.

06.dan (utorak 10.mart 2020)               Lisabon (fakultativno Evora)

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta za Evoru. Evora, grad-muzej, nalazi se u središnjem delu Portugalije. Grad sa bogatom istorijom i kulturnim korenima iz rimskih vremena. Vožnja ka jugu preko mosta 25.april i prolazak pored statue Hrista, kopije brazilskog brda Korkovado, prema Evori starom romanskom gradu koji je unet u spisak svetskog nasleđa UNESCO-a. Nalazi se u provinciji Alentaž, u brdovitim predelima, sa divnim seoskim pejzažima, vinogradima, poznatim plantažama hrasta plutnjaka. Obilazak:  katedrala (ulaznica uključena u cenu) i „Kapele kostiju“ ispunjene kostima i lobanjama pet hiljada monaha; rimski hram Templo Romano iz prvog veka; impresivna gotska katedrala Evora iz XII veka i glavna kapela – barokno remek delo. Slobodno vreme za uživanje u prelepoj arhitekturi Evore na glavnom gradskom trgu. Povratak u Lisabon preko jedinstvenog 17 km dugog mosta Vasko da Gama, najdužeg mosta u Evropi. Cena izleta je 60 eur za minimum 20 prijavljenih putnika. Noćenje.

07.dan (sreda 11.mart 2020)                 Lisabon – Frankfurt – Beograd

Doručak. Slobodno vreme do polaska na transfer za aerodrom. Let za Frankfurt na liniji LH1169 u 16.45h. Dolazak u Frankfurt u 20.50h, nastavak putovanja za Beograd u 21.40h na liniji LH1410. Dolazak u Beograd u 23.30h. Kraj programa.

Smene

Napomene o ceni

AERODROMSKE TAKSE SU UKLJUČENE U CENU!

U cenu je uključeno

• Avio prevoz na relaciji Beograd-Frankfurt-Porto, Lisabon-Frankfurt-Beograd kompanijom Lufthansa • Aerodromske takse 135€ (na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u agenciji u dinarskoj protivvrednosti) • 2 noćenja sa doručkom u hotelu 4* u standardnim dvokrevetnim i/ili trokrevetnim sobama u Portu • 4 noćenje sa doručkom u hotelu 4* u standardnim dvokrevetnim i/ili trokrevetnim sobama u Lisabonu • Transfere prema programu od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma • Panoramsko razgledanje u Portu i Lisabonu • Razgledanje Koimbre, Batalje i Obidoša • Ulaznice za: Katedralu i Staru berzu u Portu, degustaciju vina i vožnja žičarom u mestu Gaia, Univerzitet u Koimbri i Manastir u Batalji. • Usluge vodiča-pratioca grupe na srpskom jeziku • Organizaciju putovanja

U cenu nije uključeno

• Ulaznice za lokalitete koje u programu nisu navedene kao uključene • Putno zdravstveno osiguranje • Gradsku taksu u iznosu od 2€ dnevno po osobi, plaćanje na recepcijii hotela • Fakultativne izlete

Cena od
815 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete