• VIVA TRAVEL
    Sankt Peterburg
    St. Peterburg, 5 dana - Avion
  • St. Peterburg, 5 dana - Avion
  • St. Peterburg, 5 dana - Avion

Prolećna putovanja VIVA TRAVEL, Rusija, Sankt Peterburg

Sankt Peterburg Prolećna putovanja 2019

5 dana
4 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1. dan  BEOGRAD – ST.PETERBURG
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 15.00 sati. Let za St.Peterburg (JU 674) u 17.00 sati. Sletanje na aerodrom u St.Peterburgu u 20.45.Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2. dan   ST. PETERBURG-PETROPAVLOVSKA TVRĐAVA
Doručak. Panoramsko razgledanje grada znanog ranije i kao Petrograd ili Lenjingrad, drugog po veličini ruskog grada, „Veneciji severa“ smeštenoj nadomak Baltičkog mora, na reci Nevi. Kao rusko političko i kulturno središte tokom više od 200 godina, često se smatra i severnom ruskom prestonicom. Brojni vijugavi kanali, barokni mostovi i veličanstvene palate čine ga jednim od najlepših gradova sveta( središte grada je pod zaštitom UNESCO-a) .U pratnji stručnog vodiča obilazimo: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevsk asaborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). Fakultativno :Petropavlovska tvrđava . Masivni zidovi i impresivna ulazna vrata karakteristični su za ovu tvrđavu u kojoj su bili smešteni deo gradskog garnizona i zloglasni zatvor za političke zatvorenike najvišeg ranga. Među prvim zatvorenicima bio je Petrov sin Aleksej, koji je bio mučen i umro u tvrđavi.  Ćelije u kojima su bili zatvoreni mnogi poznati Rusi poput Dostojevskog, Gorkog ili Trockog danas su deo muzeja, kao i „Komandantova kuća“ gde su zatvorenici bili ispitivani. Pored „Komandantovekuće“ nalazi se katedrala Sv. Petra i Pavla, čiji je visoki i vitki pozlaćeni toranj vidljiv iz svakog dela grada. Tako raskošno ukrašena crkva dostojno je poslednje počivalište ruskih careva dinastije Romanov od Petra Velikog do pretposlednjeg Aleksandra III.  Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan ST. PETERBURG-PUŠKIN-PETERHOF
Doručak.
Slobodno vreme ili odlazak  na celodnevni fakultativni izlet u Puškin-Carsko Selo koje je letnja rezidencija KatarineVelike. Dvorac se nalazi 24 km južno od Sankt Peterburga u mestu Puškin. Kompleks dvorca i park površine 34 km2, uredjivan je za caricu Katarinu I od 1710. Dogradjuje ga čuveni arhitekta Rastreli, čijom zaslugom dvorac dobija novu, raskošnu dimenziju. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300 – godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj. Ovde su živeli Puškin , Ljermontov, Tolstoj, Ahmatova. Nastavak puta prema PeterhofuRuskom Versaju, letnjoj carskoj rezidenciju Petra Velikog. Nalazi se na 29 km od Sankt Peterburga, na južnoj obali Finskog zaliva. Kompleks dvorca i parkova Peterhofa pretstavlja ishodište za milione turista iz čitavog sveta koji hrle da vide “Prestonicu fontana”. Nastao je kao potreba Petra Velikog za izgradnjom primorske svečane rezidencije ruskih careva. Gradnja kompleksa završena je 1754.g. Završne radove više od 10 godina izvodi arhitekta Rastreli. Velelepni dvorac dominira na uzvišenju nad zalivom. Ispred njega se nalazi jedna od najlepših fontana na svetu sa 250 pozlaćenih skulptura i 64 fontana. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan   ST. PETERBURG  - ERMITAž – VOŽNJA KANALIMA
Doru
čak. Fakultativni izlet:Ermitaž.Obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu čija je ogromna zbirka izložena u 6 zgrada. Nalazi se na levoj obali Neve i  osnovana je 1764.g. za vreme vladavine Katarine Velike. Ima više od 300 izložbenih sala sa preko 3 miliona eksponata. Posebno se ističe zbirka zapadnoevropske umetnosti - slike, skulpture, predmeti primenjene umetnosti, od kojih su najpoznatiji Mikelanđelo, Leonardo Da Vinči, Rembrant. Glavna zgrada je zapravo Zimski dvorac koji je nekada bio zvanična rezidencija ruskih careva a projektovaoga je italijanski arhitekta Bartolomeo Rastreli. Unutrašnjost dvorca oduzima dah svojim širokim hodnicima i belim mermerom, kristalnim lusterima, visokim stubovima i velelpnim mozaicima. Slobodno vreme ili odlazak fakultativno na vožnju kanalima i Nevom . Upoznavanje sa Sankt Peterburgom sa reke Neve, plovidba po mnogobrojnim kanalima i upoznavanje sa arhitekturom stare ruske prestonice. Specifican pogledna grad za čije ime se vezuju razni mitovi i važni istorijski događaji pokazaće zašto Sankt Peterburg zovu Severna Venecija.Noćenje.

5. dan  ST. PETERBURG - BEOGRAD
Doručak.
Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Let za Beograd u 21:35 časova (let JU 675). Predvidjeno vreme sletanja u  Beograd u 23:20časova. (Kraj usluga)

Smene

20.08.- 24.08.2019. 10.09.-14.09.2019. 08.10.-12.10.2019.

Napomene o ceni

Cena aranžmana su po osobi, plaćanje u više mesečnih rata. SPECIJALNE PONUDE!

U cenu je uključeno

• Povratni avionski prevoz na relaciji naznačenoj u programu: Beograd –St. Peterburg - Beograd sa kompanijom Airserbia • Transferi po programu: aerodrom-hotel-aerodrom • Smeštaj u St. Peterburgu (4 noćenja sa doručkom – švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 sobama • Panoramsko razgledanje St. Peterburga • Usluge pratioca grupe • Troškove organizacije i vođenja aranžamana

U cenu nije uključeno

• Avionske takse u zemlji i inostranstvu – oko 131 EUR-a(avionske takse se plaćaju u agenciji i podložne su promenama) • Individualno međunarodno zdravstveno osiguranje PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA • Osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se u iznosu od 2% od ukupne cene aranžmana. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama, ili putem telefona. • ulaznice i fakultativne izlete u St. Peterburgu • Individualne troškove

Cena od
325 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2019 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete