• VIVA TRAVEL
    Rim
    Rim, 5 dana - Avion
  • Rim, 5 dana - Avion
  • Rim, 5 dana - Avion

Razgledanja VIVA TRAVEL, Italija, Rim

Rim Razgledanja 2019

5 dana
4 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1.dan  BEOGRAD – RIM
Sastanak grupe na aerodromu dva sata pre poletanja aviona. Poletanje aviona (vreme leta u tabeli, proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme). Doček i panoramsko razgledanje grada autobusom sa vodičem na srpskom jeziku. Transfer u hotel i smeštaj. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativne pešačke ture: Termini, crkva Sv. Petra u lancima (statua Mikelanđelovog Mojsija), forum Romanum sa Koloseumom, Trg Venecija sa Trajanovim forumom, Palata Venecija, Fontana Di Trevi, Španski trg, Panteon, Trg Navona... Noćenje.

2.dan RIM – DOMICIJANOV STADION – VICUS CAPRARIUS
Doručak.
Slobodan dan ili mogućnost organzovanja fakultativnog obilaska Domicijanovog stadiona, koji je pod zaštitom UNESCO-a i nalazi se ispod Trga
Navona na dubini od 4.5m. Predstavlja arheološko nalazište prvog i jedinog stadiona izrgrađenog od cigle koji je poznat u Rimu do danas, a koji je u vreme kada je bio izgrađen mogao da primi 30.000 ljudi koji su dolazili da gledaju borbe i takmičenja gimnastičara koji su dolazili iz Grčke. Nakon toga obilazak Vicus Caprarius-a, Vodenog Sveta, koji se nalazi u blizini Fontane di Trevi i predstavlja podzemno, arheološko nalazište, koje je bilo deo akvadukta. Noćenje.

3.dan RIM – VATIKAN – RIM NOĆU (BOEMSKA ČETVRT TRASTEVERE)
Doručak.
Slobodan dan ili mogućnost organzovanja fakultativne posete Vatikanskim muzejima, Sikstinskoj kapeli i crkvi Svetog Petra, u kojoj se nalazi čuvena „Pieta“, jedino potpisano delo svestranog renesansnog umetnika Mikelanđela. Prilikom posete muzejima, obilazi se najznačajniji deo zbirki: zbirka  antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz 16. veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo... Posebno se ističe Sikstinska kapela, čiju tavanicu je oslikao čuveni Mikelanđelo. Obilazak se završava na velelepnom trgu ispred same crkve, koji je uredio Bernini, najznačajniji umetnik italijanskog baroka. U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska u boemsku četvrt Rima – Trastevere. Šetnja kroz Trastevere gde će vas dočekati ambijent iz Felinijevih filmova, dobar provod, ljubazni domaćini i bezbroj suvenirnica, galerija, barova i restorana sa tradicionalnom kuhinjom i dobrim vinom.. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan RIM – TIVOLI – RIM
Doručak.
Poludnevni fakultativni izlet u Tivoli i poseta fontanama kompleksa „Villa D’ Este“. U vili je živeo kardinal Hipolit II D’ Este, a u istoj je ugostio pape, kraljeve i prinčeve, vojvode i  čuvene umetnike. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Povratak u hotel. Slobodno poslepodne. Noćenje.

5. dan  RIM – KOLOSEUM I FORUM – BEOGRAD
Doručak
. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do polaska na aerodrom ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta “Koloseum i Forum”. Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mesta na kome je on nastao i na kome su ovekovečene njegove najveće pobede i dostignuća. Nekada središte političkog, religioznog i javnog života. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar koji oživljava atmosferu najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora; brežuljak Palatino, mesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u narednim vekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, javnog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova… Povratak u hotel. Transfer na aerodrom. Polazak aviona za Beograd (vreme povratka u tabeli). Dolazak u Beograd  (vreme dolaska u tabeli). (Kraj usluga)  

Smene

16.05 – 20.05.2019. 22.05 – 26.05.2019. 30.05 – 03.06.2019. 20.06 – 24.06.2019. 25.07 – 29.07.2019. 22.08 – 26.08.2019. 26.09 – 30.09.2019. 17.10 – 21.10.2019. 07.11 – 11.11.2019.

Napomene o ceni

Cena aranžmana su po osobi, plaćanje u više mesečnih rata. SPECIJALNE PONUDE!

U cenu je uključeno

• avionski prevoz na relaciji Beograd – Rim – Beograd kompanijom Alitalia ili Air Serbia, u zavisnosti od datuma • smeštaj u Rimu (4 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u odabranom hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama • autobuski transfer aerodrom – hotel – aerodrom sa panoramskim razgledanjem grada na srpskom jeziku • usluge pratioca grupe • troškove organizacije i vođenja aranžmana

U cenu nije uključeno

• troškove aerodromskih taksi – 133 € (plaćaju se u agenciji i podložne su promenama) • individualno međunarodno zdravstveno osiguranje • osiguranje od otkaza ili prekida turistickog putovanja. Plaća se u iznosu od 2% od ukupne cene aranžmana. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama ili putem telefona. PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OBE VRSTE OSIGURANJA • ulaznice i fakultativne izlete • obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (uvedena 01.09.2014. i plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 4 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 6 € po noćenju / po osobi

Cena od
259 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

Rim putovanje Rim
Rim, 6 dana - Autobus
Rim putovanje Rim
Rim, 5 dana - Avion

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2019 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete