• SUPERNOVA TRAVEL
    Jerusalim
    IZRAEL I JORDAN
  • IZRAEL I JORDAN
  • IZRAEL I JORDAN

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Razgledanja SUPERNOVA TRAVEL, Izrael, Jerusalim

Jerusalim Razgledanja, IZRAEL I JORDAN

9 dana
8 noći
Prevoz
Usluga
  • Polupansion

Program putovanja

1.DAN (PONEDELJAK) BEOGRAD – TEL AVIV

Sastanak putnika sa vođom puta koji će putnicima uručiti putnu dokumentaciju na beogradskom aerodromu kod šaltera informacija dva sata pre poletanja aviona. Let A3977 (Aegean Airlines) u 18:55h, sletanje na atinski aerodrom je u 21:40h, a  nastavak putovanja za Tel Aviv  letom A3928 u 23:55h…

2.DAN (UTORAK) TEL AVIV – JAFA – CEZAREA – HAIFA - VITLEJEM

..Dolazak u Tel Aviv  u 02:00h po lokalnom vremenu. Organizovan transfer i smeštaj u hotel u Tel Avivu.  Noćenje i doručak. Odjava iz hotela. Panoramsko razgledanje Tel Aviva i Jafe. Nastavak vožnje do  antičkog grada Cezareje, luke kralja Heroda i Haife. Smeštaj u hotel u Vitlejemu. Večera i noćenje.

3.DAN (SREDA) VITLEJEM – GALILEJSKO JEZERO – GORA BLAŽENSTVA – TABA – REKA JORDAN  - MAGDALA - NAZARET – KANA – POSETA CRKVI  ISUSOVOG ROĐENJA  - VITLEJEM

Doručak. Polazak prema Galilejskoj oblasti gde se nalazi Gora Blaženstva sa hramom i Taba gde je Isus Hrist umnožio hleb i ribu i nahranio 5000 svojih sledbenika. Na putu prema mestu krštenja na reci Jordan, proći ćemo pored Magdale, rodnog mesta Marije Magdalene, a zatim stižemo u Nazaret gde je Isus proveo svoje mlade godine i gde se nalazi  pravoslavna crkva Svetog Gavrila na mestu na kome je Arhangel Gavrilo javio Bogorodici o rođenju Isusa Hrista i hram Bagoveštenja, najveći hrišćanski hram u Svetoj zemlji. Potom obilazimo Kanu Galilejsku gde je Isus učinio čudo pretvorivši vodu u vino. Dan završavamo u Vitlejemu  sa posetom Bazilici rođenja Hristovog, hrišćanskoj svetinji koju je izgradila Jelena, majka cara Konstantina Velikog.  Smeštaj u hotel u Vitlejem. Večera i noćenje.

 

4.DAN (ČETVRTAK) VITLEJEM – MASLINOVA GORA – GETSIMANSKI VRT - STARI JERUSALIM - VITLEJEM

Doručak. Obilazak Maslinove gore sa koje se Isus uzneo na nebo 40 dana posle Vaskrsenja, Getsimanskog vrta gde se i danas nalazi osam maslina za koje se veruje da potiču još iz Isusovog vremena, hram  Svete Agonije (Crkva svih Nacija). Potom sledi obilazak starog dela Jerusalima:   džamija Al-Aksa sagrađena na ostacima Solomonovog hrama  -  Kupola na  steni koja predstavlja najstariju i jednu od najlepših islamskih građevina na svetu -  crkva Svete Ane i Betesda - stara banja gde je Isus činio čuda nad starima I bolesnima - Via Dolorosa, Put tuge - hram Hristovog Vaskrsenja gde se nalaze sveta mesta Kamen miropomazanja, Golgota (Kalvarija), Hristov  grob, Omfalos (pupak). Obilazak starog dela Jerusalima završavamo kod Zapadnog zida  (Zida plača)  – najsvetijeg jevrejskog mesta. Povratak u hotel u Vitlejemu. Večera i noćenje.

5.DAN (PETAK) VITLEJEM  – MRTVO MORE - AKABA

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja do graničnog prelaza između Izraela i Jordana. Putovanje dalje nastavljamo  sa našim  jordanskim domaćinima prema Mrtvom moru, najslanijem moru na svetu a onda južno ka Akabi. Akaba je jedino jordansko letovalište na obali Crvenog mora, topla i sunčana, opasana planinama čija se boja menja iz sata u sat. Smeštaj u hotel u Akabi.  Večera i noćenje. Smeštaj u hotel. Večera i noćenje.

6.DAN (SUBOTA) AKABA – PETRA

Doručak. Odjava iz hotela i celodnevna poseta Petri – mističnom gradu isklesanog u visokim crvenim stenama  koji su pre vise od 2000 godina sagradili Nabatejci, gospodari Jordana iz predrimskog doba. Nabatejci su uspeli sagraditi  impresivno kameno carstvo hramova, grobnica i ostalih gožnja prema rađevina. Do najpoznatijeg dela grada - Riznice stiže se kroz kanjon Sik okružen bajkovitim liticama. Ovo jedinstveno mesto je bez sumnje najvrednije blago i najveća turistička atrakcija Jordana, nedavno proglašeno Sedmim svetskim čudom. Po završetku celodnevnog razgledanja Petre, smeštaj u hotel. Večera i noćenje.

7.DAN (NEDELJA) PETRA – KERAK -  MADABA – PLANINA NIBO - AMAN

Doručak i odjava iz hotela u Petri. Vožnja Kraljevskim putem kojim se saobraćaj odvija već 5000 godina I smatra se najstarijim drumom na svetu. Poseta planini Nibo odakle je Mojsije gledao prema Obećanoj zemlji I gde je na kraju sahranjen. Ovde je u 4. veku prvobitno  izgrađena mala Vizantijska crkva, a današnju posećuju vernici iz celog sveta. Nastavak putovanja prema Madabi, gradu vizantijskih mozaika od kojih je najlepši, najveći I najvažniji mozaik u pravoslavnoj crkvi Svetog Đorđa I predstavlja geografsku mapu stare Palestine na kojoj se jasno mogu prepoznati reke Nil i Jordan, gradovi Vitlejem, Gaza I Jerusalim. Put nas dalje vodi kroz spektakularni kanjon Vadi el Mudžib do Keraka, drevnog krstaškog uporišta gde su se odigrale najpoznatije bitke između Franaka I Saladinovih islamskih armija gde se nalazi dvorac na brdu visine unutar gradskih zidina. Nastavak vožnje prema Amanu i smeštaj u hotel. Večera i noćenje.

8.DAN (PONEDELJAK) AMAN – DŽERAŠ – ADŽLUN - AMAN

Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje jordanske prestonice: Citadela, Rimski teatar, Arheološki muzej, Muzej folklora, Džamija kralja Abdulaha (bez ulaska), Bazar i zanatske radnje. U nastavku, kraća vožnja do  Džeraša, najbolje očuvanog rimskog grada gde se i danas može proći kroz trijumfalnu arkadu posvećenu caru Hadrijanu i prošetati 600 metara dugom ulicom s kolonadama. Skriven vekovima u pesku otkriven je i restaurisan u zadnjih 70 godina. Nakon razgledanja Džeraša, obilazak Adžluna, gradića koji krasi čudesna priroda i fascinantna arapska vojna arhitektura. Povratak u hotel u Amanu. Večera i noćenje.

9.DAN (UTORAK ) AMAN – BEOGRAD

 

Lanč paket i odjava iz hotela. Organizovan transfer do aerodroma u Amanu u ranim jutarnjim satima. Let A3941 u  04:00h, sletanje na atinski aerodrom u 06:10h. Nastavak putovanja za Beograd letom A3976 u 08:45h i očekivano sletanje na beogradski aerodrom je  u 09:30h.  Kraj programa.

Smene

23.SEPTEMBRA 2019 – 01.OKTOBRA 2019

Napomene o ceni

cen aje izražena po osobi

U cenu je uključeno

Avionski prevoz na relaciji Beograd –Tel Aviv – Aman -Beograd (prevoznik Aegean Airlines, preko Atine) • Smeštaj u hotelima sa 3* u dvokrevetnim standard sobama (dodatni ležaj na upit) na bazi jednog (1) noćenja sa doručkom u hotelu u Tela Avivu i sedam (7) polupansiona u Izraelu I Jordanu (tri noći u Vitlejemu, 1 noć u Akabi, 1 noć u Petri, 2 noći u Amanu), usluga je samoposlužni tzv. “švedski sto”. • Svi transferi, takse, izleti i ulaznice prema programu putovanja • Usluge vođe putovanja na srpskom jeziku i lokalnih vodiča na engleskom jeziku • Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno

Aerodromske takse koje na dan objavljivanja programa iznose 141.36€ i plaćaju se uz aranžman, a podložne su promenama • Granična taksa na prelazu iz Izraela u Jordan oko 70 USD koja se plaća predstavniku agencije na licu mesta • Napojnice ( obavezne i uobičajene u ovom delu sveta za vozače, lokalne vodiče iIi “horse boys” u Petri koje vođa puta za putnike plaća na licu mesta, oko 5€ dnevno po osobi) • Međunarodno putno osiguranje koje se preporučuje putnicima, a koje se može kupiti u agenciji po ceni od 800,00 dinara po putniku sa osiguranom sumom do 15.000 EUR osiguravajuće kuće UNIQA. • Vožnja brodom na Galilejskom jezeru • Doplata za ručkove na lokalitetima u iznosu od 115€ (tri u Izraelu I četiri u Jordanu, piće uz obroke nije obuhvaćeno cenom) • Sve ostale nepomenute usluge i individualni troškovi putnika

Cena od
1232 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete