• VIVA TRAVEL
    Lisabon
    Porto i Lisabon, Avion - USKRS i DAN RADA
  • Porto i Lisabon, Avion - USKRS i DAN RADA
  • Porto i Lisabon, Avion - USKRS i DAN RADA

Razgledanja VIVA TRAVEL, Portugalija, Lisabon

Lisabon Razgledanja 2019

7 dana
6 noći
Prevoz
avion
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1.dan 25.04.2019. BEOGRAD – FRANKFURT – PORTO
Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Čekiranje za let. Let za Frankfurt kompanijom Lufthansa u 06:20h. Dolazak u Frankfurt u 08:15h i nastavak sa istog aerodroma za Porto u 13:45h kompanijom Lufthansa. Sletanje na aerodrom u Portu u 15:25h. Po sletanju transfer do hotela uz informativno upoznavanje sa gradom. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2.dan 26.04.2019. PORTO – PEŠAČKO RAZGLEDANJE
Doručak
. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativne pešačke ture. Najveća znamenitost grada je njegovo staro jezgro, koje je od 1996. godine pod zaštitom UNESCO-a kao svetska baština. Tu se nalazi niz trgova, uskih ulica sa brojnim crkvama, palatama i starim zdanjima. Od pojedinačnih građevina se izdvaja: Gradska katedrala koja je izgrađena u 17.veku, Crkva Klerižos, stara berza sa Arapskim salonom, gvozdeni most Luiša I, kuća muzike i najlepša biblioteka na svetu Lelo, koja liči na mesto iz bajke. Slobodno popodne za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.dan 27.04.2019. PORTO –  BRAGA – BOM ŽEZUS – VIANA DO KASTELO – PORTO
Doručak
. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultataivnog izleta u Bragu i Viana do Kastelo. Obilazak Brage, glavnog grada provincije koja je u vreme Rimljana bila sedište Galicije (sadašnje Španije) i sedištu najstarije arhiepiskopije u današnjem Portugalu koja datira još iz rimskih vremena. Obilazak katedrale, a zatim poseta svetilištu Bom Žezus koje se nalazi na brdu iznad samog grada i do koga vodi velelepno barokno stepenište… Nastavak putovanja do mesta Viana do Kastelo, koje još zovu i princeza reke Lima. Obilazak počinje na brdu Santa Luzia odakle se pruža pogled na luku i grad. Panoramom grada dominira Gradska većnica i crkva Misericordia, koja predstalja najvažnije zaveštanje iz doba renesanse u ovom gradu. Nakon obilaska, povratak u Porto. Noćenje.

4.dan 28.04.2019. PORTO – KOIMBRA – LISABON
Doručak.
Napuštanje hotela i polazak za Koimbru. Putovanje živopisnim predelima centralne Portugalije do Koimbre. Iako je neko vreme bila i glavni grad zemlje, poznata je po svom Univerzitetu koji je jedan od najstarijih u Evropi. Zbog toga je i zovu „Grad studenata“. Koimbra je u Portugalu čuvena i po fadu – uz Lisabon najbolji i najpoznatiji fado peva se u Koimbri. Sledi kraće upoznavanje sa gradom u pratnji vodiča: Prasa Comesio, Katedrala Se iz 13.veka, tu je i jedan od najlepših Univerziteta na svetu, Nova katedrala… Nastavak putovanja do Lisabona. Smeštaj u hotel. Noćenje.

5.dan 29.04.2019. LISABON – PEŠAČKO RAZGLEDANJE
Doručak
. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativne pešačke ture. Obilazak Trga Restauradores sa prelepim pločnikom mozaika tamno sive i bele boje i spomenikom koji je podignut u čast obnove nezavisnosti portugalskog kraljevstva, zatim Trga Rosiu na kome se nalazi spomenik Pedru IV, portugalskom kralju, koji je ujedno bio i prvi car Brazila. Šetnja kroz najpoznatiju pešačku ulicu Lisabona, Rua Avgusta sve do Trga Komersiu, najvećeg trga uz reku Težo. Kada je veliki zemljotres uništio deo grada 1755. godine, tada je srušena i kraljevska palata koja se nalazila na trgu. Zato se ovaj trg takođe zove palatin trg Tereiru du Pasu. Slobodno vreme. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na fado veče (veče portugalske nacionalne muzike). Noćenje.

6.dan 30.04.2019.  LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ – EŠTORIL – LISABON
Doručak.
Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja poludnevnog fakultativnog izleta do Sintre, koji je pod zaštitom je UNESCO-a od 1995. godine zbog prelepih zamkova i palata koji je krase. Po dolasku šetnja po centru…Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Kabo da Roku. Usputno zadržavanje na najzapadnijoj tački kontinentalnog dela Evrope – Kabo da Roka. Nastavak vožnje uz obalu Atlantika. Nastavak putovanja ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a sada turističkom mestu koje je šetalištem spojeno sa Eštorilom. Ovo mondensko letovalište koje se nalazi 25 km zapadno od Lisabona, zbog velikog kazina poredi se sa Monte Karlom. Poznat po velikom broju golf terena, luksuznih hotela, Eštoril zajedno sa Kaškaišem čini lisabonsku rivijeru. Povratak u Lisabon. Slobodno vreme. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na fado veče (veče portugalske nacionalne muzike). Noćenje.

7.dan 01.05.2019. LISABON – FRANKFURT - BEOGRAD
Doručak.
Napuštanje hotela. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Polazak aviona za Beograd. Poletanje za Frankfurt kompanijom Lufthansa u 16:35h. Sletanje na aerodrom u Frankfurtu 20:30h i nastavak za Beograd sa istog aerodroma kompanijom Lufthansa u 21:55h. Dolazak u Beograd u 23:40h.  (Kraj usluga)                                 

Smene

25.04. - 01.05.2019

Napomene o ceni

Cena aranžmana su po osobi, plaćanje u više mesečnih rata. SPECIJALNE PONUDE!

U cenu je uključeno

• Avionski prevoz na relaciji Beograd – Frankfurt – Porto i Lisabon – Frankfurt – Beograd sa kompanijom Lufthansa • Smeštaj u hotelima prema tabeli na bazi 3 noćenja sa doručkom u Portu i 3 noćenja sa doručkom u Lisabonu u standardnim 1/2 sobama (1/2+1 sobe su na upit) • Transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom u Portu i Lisabonu • Autobuski prevoz Porto - Lisabon • Troškove organizacije putovanja • Usluge pratioca grupe • Usluge licenciranog vodiča na destinaciji

U cenu nije uključeno

• Aerodromske takse 199 € – iznos je validan na dan objavljivanja programa (aerodromske takse se plaćaju u agenciji prilikom rezervacije i podložne su promenama) • Međunarodno putno osiguranje • Osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se u iznosu od 2% od ukupne cene aranžmana. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama, ili putem telefona. PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OBE VRSTE OSIGURANJA • Fakultativne izlete • Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Lisabon i okolinu (uvedena za boravak u Lisabonu od 01.01.2016. godine) u iznosu od 2 € po osobi po noći • Individualne troškove putnika

Cena od
539 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

Lisabon putovanje Lisabon avion }
Lisabon, Avion - USKRS i DAN RADA
Lisabon putovanje Lisabon avion }
Porto i Lisabon, Avion - USKRS i DAN RADA

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2019 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete