• VIVA TRAVEL
    Sankt Peterburg
    St. Peterburg - Moskva, 8 dana - Avion
  • St. Peterburg - Moskva, 8 dana - Avion
  • St. Peterburg - Moskva, 8 dana - Avion

Razgledanja VIVA TRAVEL, Rusija, Sankt Peterburg

Sankt Peterburg Razgledanja 2019

8 dana
7 noći
Prevoz
avion
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1. dan  BEOGRAD – ST. PETERBURG
Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let avio kompanije Air Serbia za Sankt Peterburg u 17:00 časova (let JU 674). Sletanje na aerodrom u Sankt Peterburg u 20:45 časova Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

2. dan   ST. PETERBURG
Doručak
. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik ... (bez ulaska u objekte). Fakultativni program: Petropavlovsak tvrđava,  istorijsko jezgro grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), istorijski muzej Sankt Peterburga, kao čuvene tamnice. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan  ST. PETERBURG
Doručak.
Fakultativni program: Pavlovsk, poklon kraljice Ekatarine Velike svome sinu Pavlu I krajem XVIII veka. Ova letnja carska rezidencija je jedna od najbolje očuvanih carskih palata u kojoj ima najviše originalnih predmeta pažljivo sačuvanih od ratnih razaranja. Prelepi park površine 600 hektara bio je osmišljen po uzoru na klasične engleske vrtove. Puškin-Carsko Selo, letnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 107 hektara. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Ekatarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan  ST. PETERBURG
Doručak.
Fakultativni program: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada rasporedjenih na Dvorskom trgu i duž reke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek dela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevekovne evropske umetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan  ST. PETERBURG – MOSKVA
Doručak.
Transfer do železničke stanice. Putovanje za Moskvu u 09:30 časova savremenim vozom Sapsan. Dolazak u Moskvu u 13:20 časova. Sa železničke stanice panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet "Lomonosov", Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Fakultativni program: Moskovski metro, jedan od najlepših i najstarijih metroa na svetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasledja. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Noćenje.

6. dan  MOSKVA 
Doruč
ak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve u sred šume u XIV veku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Muzej Kosmonautike, jedan od najposećenijih muzeja u Moskvi, poseduje veliki broj originalnih predmeta, opreme i skafandera koje su između ostalih kosmonauta nosili i koristili Jurij Gagarin i Aleksej Leonov u svojim ekspedicijama. Muzej poseduje i svemirske satelite, rakete, “munrover” robotsko vozilo, kao i maketu svemirske stanice Mir u prirodnoj veličini koja je otvorena za obilazak. Slobodno vreme. Noćenje.

7. dan  MOSKVA
Doruč
ak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji deo Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po arhitekturno-umetničkoj lepoti. Obilazak teritorije, Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona i Car topa, kao i poseta Patrijaršijskoj palati. Slobodno vreme. Večernja Moskva sa reke - vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa reke na noćnu Moskvu, koja važi za jedan od najosvetljenijih gradova na svetu. Noćenje.

8. dan  MOSKVA - BEOGRAD
Doručak.
Slobodno vreme. Transfer do aerodroma.  Let avio kompanije Air Serbia za Beograd u 21:35 časova (let JU 655). Dolazak u Beograd u 23:25 časova. Kraj usluge.

Smene

13.04.-20.04.2019.

Napomene o ceni

Cena aranžmana su po osobi, plaćanje u više mesečnih rata. SPECIJALNE PONUDE!

U cenu je uključeno

• Povratni avionski prevoz na svim relacijama kompanijom Air Serbia • Prevoz vozom Sapsan- St.Peterburg-Moskva • Transferi prema programu • Smeštaj u Moskvi (3 noćenja sa doručkom – švedski sto) u hotelu sa 4* u 1/2 sobama • Smeštaj u St. Peterburgu (4 noćenja sa doručkom – švedski sto) u hotelu sa 4* u 1/2 sobama • Panoramsko razgledanje Moskve i St. Peterburga • Troškove organizacije aranžamana • Usluge pratioca grupe • Usluge licenciranog vodiča na destinaciji

U cenu nije uključeno

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: • Avionske takse u zemlji i inostranstvu – oko 125 EUR-a (avionske takse se plaćaju u agenciji i podložne su promenama) • Individualno međunarodno zdravstveno osiguranje PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA. • Fakultativni programi u Moskvi i St. Peterburgu • Individualne troškove

Cena od
495 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2019 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete