• MAGELAN TRAVEL
  Felix Romuliana (Gamzigrad)
  Magična istočna Srbija (Rajačke pimnice i Feliks Romuliana), 2 dana
 • Magična istočna Srbija (Rajačke pimnice i Feliks Romuliana), 2 dana
 • Magična istočna Srbija (Rajačke pimnice i Feliks Romuliana), 2 dana

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Razgledanja MAGELAN TRAVEL, Srbija, Felix Romuliana (Gamzigrad)

Felix Romuliana (Gamzigrad) Razgledanja, Magična istočna Srbija (Rajačke pimnice i Feliks Romuliana), 2 dana

2 dana
1 noći
Prevoz
Usluga
 • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

Na ovom čudesnom putovanju otkrivamo poznatu i nepoznatu Istočnu Srbiju, divimo se njenim lepotama i kulturnim nasleđem, otkrivamo ličnosti koje su je obeležile, uživamo u vlaškim i srpskim specijalitetima i odličnim vinima Timočke krajine. 
 

Aktivnosti:

 • Obilazak Negotina
 • Obilazak manastira Bukovo
 • Poseta rodnoj kući Stevana Mokranjca
 • Obilazak Rajačkih pimnica
 • Degustacija vina u Rajačkim pimnicama
 • Poseta Narodnog muzeja Zaječar
 • Poseta Felix Romuliane
   

Opis ture:

Prvi dan

Polazak iz Novog Sada u 07:00h ispred Hotela Sajam (kod nekadašnjeg restorana Zlatna medalja). Polazak iz Beograda u 08:30h. Prvo stajanje na ovom našem putovanju po Srbiji pravimo u neobičnim Moravskim konacima. Nastavak vožnje do Gamzigradske banje i obilazak postrojenja hidroelektrane Gamzigrad 1909.g., konstruisane od strane Đorđa Stanojevića, sledeći Tesline patente i projekte. Ručak u Zeječaru. Nastavak putovanja do arheološkog nalazišta Felix Romuliana koja se od 2007.g. nalazi na UNESCO listi kulturne baštine sveta. Nekadašnje rimsko utvrđenje, palata i memorijalni kompleks je podigao jedan od 17 rimskih imepatora rođenih na teritoriji današnje Srbije - Kaius Valerije Galerie Maksimilijan. Saznajmo sve Galerijevom ediktu i drugo o ovom vladaru, prethodniku cara Konstantina. Obilazak Narodnog muzeja, turske vodinice, spomenika Nikoli Pašiću i drugim spomenicima iz prošlosti ovog kraja. Obilazak manastira Bukovo, koji je poznat po vinima, rakiji i medu. Nastavak puta do Negotina, smeštaj. Nakon smeštanja u hotel Inex Krajina odlazimo do vinarije Matalj na degustaciju sa zakuskom. Noćenje.

Drugi dan

Doručak. Obilazak znamenitosti grada: rodna kuća Stevana Mokranjca - kuća najvećeg srpskog kompozitora iz sredine XIX veka, Konak kneza Todorčeta, izgrađenog sredinom XIX veka - najstarija varoške kuće u Negotinu, a danas muzej Hajduk Veljka. Posetićemo i spomen sobu Đorđa Stanojeviča, rođenog Negotinca, savremenika i velikog prijatelja Nikole Tesle. Stanojević je bio profesor, rektor Beogradskog univerziteta, pionir elektrifikacije u Srbiji. Slobodno vreme. Nastavak vožnje ka Rajačkim pimnicama - neobično naselje kuća od tesanog kamena povezanih ulicama, sokacima i trgovima, sagrađenih u 18. veku samo za njegovo veličanstvo VINO! Degustacija vina, zabava i druženje uz muziku. (Tokom šetnje kroz pimnice posetićemo i neobično groblje u ovom selu). Nakon ručka i obilaska polazak za Majdanpek. Poseta Rajkovoj pećini,najvećoj pećini u Srbiji koja je dostupna turistima u našoj zemlji. Hajduk Rajko je kažu u ovoj pećini negde skrivao blago koje je otimao od Turaka. Proći ćemo oba „horizonta“, i suvi i rečni (ovde izvire zlatonosna reka Pek). Na polasku, napravićemo kratak foto-stop kod otvorenog okna rudnika zlata u Majdanpeku a zatim nastaviti put preko Homoljskih planina, Kučeva do Beograda. Dolazak u Beograd i Novi Sad u kasnim večernjim satima.

Smene

27.04.2019; 01.05.2019; 25.05.2019; 22.06.2019; 27.07.2019; 24.08.2019; 28.09.2019; 26.10.2019

Napomene o ceni

Doplata za polazak iz Novog Sada 850 RSD.

U cenu je uključeno

Prevoz autobusom turističke klase po programu Smeštaj u Negotinu u dvokrevetnim sobama sobi na bazi noćenja sa doručkom Licencirani turistički vodič tokom trajanja ture Organizacioni troškovi agencije

U cenu nije uključeno

Ručak u Rajačkim pimnicama (1200 din – ručak i vino) Ručak u Zaječaru Ulaznice u Negotinu 300 dinara Ulaznice u Zaječaru 400 dinara Ulaznice za Rajkovu pećinu 250 dinara Degustacija u vinariji Matalj 500 dinara (5 vina) Večera u Negotinu Ostali troškovi koji nisu predvidjeni programom (Individualni troškovi putnika)

Cena od
5790 din
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete