• BELVI TRAVEL
    Prag
    PRAG 7 dana (4 noćenja) – Autobusom USKRS i 1. MAJ 2020.
  • PRAG 7 dana (4 noćenja) – Autobusom USKRS i 1. MAJ 2020.
  • PRAG 7 dana (4 noćenja) – Autobusom USKRS i 1. MAJ 2020.

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Uskršnja i Prvomajska putovanja BELVI TRAVEL, Češka Republika, Prag

Prag Uskršnja i Prvomajska putovanja, PRAG 7 dana (4 noćenja) – Autobusom USKRS i 1. MAJ 2020.

7 dana
4 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1. dan (UTORAK) BEOGRAD - NOVI SAD...

Polazak autobusom iz Beograda oko 20h (tačno vreme i mesto polaska biće poznato dan pre početka putovanja), iz Novog Sada oko 21h (parking kod Lokomotive). Vožnja preko Mađarske, Slovačke i Češke sa kraćim usputnim zadržavanjem radi graničnih formalnosti i odmora.

2. dan (SREDA) …BRNO - PRAG

U prepodnevnim satima dolazak u Brno, glavni grad Moravske oblasti i drugi po veličini grad u Republici Češkoj. Po dolasku obilazak starog gradaꓽ Kapucinski manastir, Petrov sa Katedralom Sv. Petra i Pavla, Stara gradska većnica, Trg Slobode sa Brnjenskim satom… Slobodno vreme. Nastavak puta prema Pragu. Dolazak u Prag, glavni grad Republike Češke, u popodnevnim satima. Smeštaj u izabrani smeštajni objekat. Nakon kraćeg odmora odlazak gradskim prevozom do centra grada sa pratiocem grupe radi upoznavanja sa tehničkim informacijama. Povratak u hotel individualno gradskim prevozom. Noćenje.

3. dan (ČETVRTAK) PRAG - HRADČANI - KRSTARENJE VLTAVOM (FAKULTATIVNO)

Doručak. Nakon doručka sledi razgledanje Praga u pratnji lokalnog vodiča… Obilazak Praškog dvorca – Hradčana u okviru kojeg se nalazi Katedrala Sv. Vida, Kraljevska palata, Bazilika Sv. Djordja, Zlatna ulica… Dalje nastavljamo šetnju preko boemske četvrti – Male Strane do najživopisnijeg ostrva u Pragu – ostrva Kampa, koje su prozvali mala Praška Venecija. Dolazimo do reke Vltave i do Karlovog mosta, gde ćemo zamisliti želju i nakon toga prelazimo na obalu starog grada do spomenika Karla IV i baroknog kompleksa Klementinum. Razgledanje završavamo u srcu starog grada na Starogradskom trgu, koji krasi Astronomski sat – Orloj i Crkva Sv. Marije pred Tinom. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet krstarenje Vltavom. Povratak u hotel individualno gradskim prevozom. Noćenje.

4. dan (PETAK) PRAG - KARLOVE VARI (FAKULTATIVNO) - PRAG

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme u Pragu ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet do najlepše češke banje – Karlovih Vari. Po dolasku sledi obilazak banje šetnjom uz reku Teplu… Videćemo banjsku kuću Lazne I i čuveni Hotel Pupp, gde su snimljeni mnogobrojni poznati filmovi. Dalje nastavljamo šetnju do pozorišta iz 19.veka i dolazimo do kolonada, mesta koja čuvaju lekovite izvore. Videćemo Market kolonadu, koja čuva najstariji izvor, zatim kolonadu Vridlo, gde se nalaze brojni štandovi sa suvenirima i najtopliji izvor u Karlovim Varima. Prošetaćemo se pokraj barokne Katedrale Sv. Marije Magdalene, Mlinske kolonade, banjske kuće Lazne III i završićemo sa razgledanjem kod najmladjeg Zmijskog izvora, koji se nalazi u okviru Baštenske kolonade. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, tokom kojeg preporučujemo šetnju do ruske pravoslavne crkve Sv. Petra i Pavla. Uz to ne zaboravite probati čuvenu Becherovku otkrivenu pre 200 godina, vodu sa lekovitih izvora i oplatke. U dogovoreno vreme okupljanje i polazak prema Pragu. Dolazak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

5. dan (SUBOTA) PRAG - DREZDEN (FAKULTATIVNO) - PRAG

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme u Pragu ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet do Drezdena, grada na istoku Nemačke, koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan Firencom na Elbi i Venecijom severa. Tokom svoje istorije Drezden su saksonski vladari ukrasili predivnim spomenicima i gradjevinama po uzoru na najlepše gradove u Francuskoj i Italiji. Nažalost, usled bombardovanja u Drugom svetskom ratu Drezden je sravnjen sa zemljom, ali ubrzo nakon toga doneta je odluka da se ponovo izgradi u duhu iz 18.veka, što je i učinjeno i grad je ponovo osvanuo u svom punom sjaju. Po dolasku u Drezden sledi obilazak starog grada… Šetnja pokraj Sinagoge do Brilovih terasa gde se nalazi galerija Albertina i Akademija lepih umetnosti. Nakon toga nastavljamo do Novog trga i Bogorodičine protestanske crkve, videćemo Kraljevsku palata i zid saksonskih vladara i dolazimo do Katedrale u kojoj su sahranjeni članovi dinastije Vetin. Sledi obilazak Pozorišnog trga sa čuvenom Zemperovom operom i dolazimo do najlepšeg zdanja u Drezdenu – Cvinger, koji je radjen po uzoru na Versaj. Razgledanje završavamo na početku Praške ulice, koju preporučujemo za šetnju i kupovinu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme okupljanje i polazak prema Pragu. Dolazak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

6. dan (NEDELJA) PRAG - KUTNA HORA (FAKULTATIVNO) - PRAG…

Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela i pakovanje stvari u autobus (između 08-09h, zavisi od realizacije fakultativnog izleta). Slobodno vreme u Pragu ili odlazak na fakultativni izlet do Kutne Hore. Po dolasku obilazak grada : Italijanski dvor, mesto gde se u srednjem veku kovao praški groš, Katedrala Sv. Barbare, Crkva Sv. Jakova… Nakon obilaska slobodne vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Prag. U popodnevnim satima polazak za Srbiju (izmedju 15-16h, kod glavne železničke stanice u Pragu). Vožnja kroz Češku, Slovacku, Madjarsku i Srbiju

7. dan (PONEDELJAK) ...NOVI SAD - BEOGRAD

Dolazak u Novi Sad i Beograd u ranim jutarnjim satima na mesto polaska. (Kraj usluga).

Smene

14.04. - 20.04.2020. USKRS, 28.04. - 04.05.2020. 1. MAJ

Napomene o ceni

Cena aranžmana je izražena u EUR po osobi. Dinarsko plaćanje po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje – gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 3 mesečne rate.

U cenu je uključeno

- Prevoz turističkim autubusom (audio, video A/C) na datoj relaciji po programu, smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom (buffet) u izabranom smeštajnom objektu, smeštaj u dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem (na upit), razgledanje Brna u pratnji vodiča – pratioca, razgledanje Praga u pratnji stručnog lokalnog vodiča, usluga vodiča – pratioca tokom putovanja, troškove organizacije putovanja.

U cenu nije uključeno

Doplata za jednokrevetnu sobu – na upit, međunarodno zdravstveno osiguranje, individualni troškovi putnika, fakultativni izleti.

Cena od
149 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete