• BOOK FOR IT - DISCOUNT TRAVEL
    Krf
    USKRS NA KRFU 24.04. - 30.04.2019
  • USKRS NA KRFU 24.04. - 30.04.2019
  • USKRS NA KRFU 24.04. - 30.04.2019

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Uskršnja i Prvomajska putovanja BOOK FOR IT - DISCOUNT TRAVEL, Grčka, Krf

Krf Uskršnja i Prvomajska putovanja 2019

7 dana
4 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom
  • Najam

Program putovanja

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN – SREDA - 24.04.2019

Okupljanje grupe u 20.00h na glavnoj autobuskoj stanici BAS u centru Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice. Polazak autobusa u 20:30h. Putovanje kroz Srbiju, Makedoniju i Grčku sa usputnim zadržavanjima radi odmora, pasoških i carinskih formalnosti.

2.DAN – ČETVRTAK - 25.04.2019

Dobrodošli u veličanstveni grad Solun, jedinstven u svojoj originalnosti, arhitekturi , duhu i pozitivnoj atmosferi. Jedan dan u      Solunu nije dovoljan da se upoznate sa svim njegovim lepotama i znamenitostima, ali je dovoljan da se oseti duh ovog grada i da se vide najznačajnija mesta.Krećemo na panoramsko razgledanje grada da vidimo: Belu kulu, zaštitni znak i simbol Soluna, spomenik Aleksandru Makedonskom, jednu od najvećih atrakcija grada, Rotondu, najstarije zdanje Soluna, crkvu Sv. Dimitrija, zaštitinika Soluna......Zejtinlik- srpsko vojno groblje je vrlo tužno ali jako važno i sveto mesto za srpski narod. Dužnost svakog od nas ko se nađe u Solunu da oda počast srpskim junacima.Nakon kratkog upoznavanja Soluna, ostavljamo vam slobodno vreme da ga i sami istražite i upoznate lepote. Mi vam predlažemo da prosto uživate u šetnji, shopingu, kafi, hrani i divnim kolačima. U popodnevnim satima polazak iz Soluna, do luke Igoumenitsa. Ukrcavanje na trajekt. Dolazak na Krf u večernjim časovima. Smeštj u hotel/apartmane.

3.DAN – PETAK - 26.04.2019-VELIKI PETAK!!!

Nakon doručka, polazak za predivnu prestonicu Krfa- Kerkiru.Na Veliki petak se plaštanice iznose iz svih crkava na Krfu. Cvećem ukrašene plaštanice na svojim rukama nose vojnici, mornari, učenici gimnazija, uz pratnju filharmonijskih orkestara koji u tužnim povorkama sviraju posmrtne marševe. I baš na ovaj tužan dan i mi ćemo se prisetiti tužnih stranica naše srpske istorije. Posetićemo Srpsku kuću i jednu od najvećih srpskih svetinja- ostrvo Vido...srpski Jerusalim.Na putu za smeštaj posetićemo srpsko groblje boraca  Drinske divizije u seocu Agios Mateos. Zemljište na kome je danas groblje nekadašnji je posed grčkog seljaka , Janisa Janulisa, koji ga je poklonio Srbima u znak poštovanja na herojstvo i prijateljstvo.Povratak u hotel/apartmane. Slobodno vreme.

 4.DAN – SUBOTA - 27.04.2019-VELIKA SUBOTA!!!

Okupljanje grupe u  ranim jutarnjim časovima.Odlazak do crkve Sv.Spiridona, zaštitnika ostrva. Prisustvovaćemo svečanoj litiji i iznošenju moštiju Sv. Spiridona. A zatim ćemo u 11h prisustvovati čuvenom ,, bacanju vrčeva,,. Ne zna se tačno poreklo ovog običaja, ali zna se da izaziva oduševljenje desetine hiljada posetilaca Krfa.Nakon ceremonije vas vodimo u obilazak zaliva Garice i Kanona, odakle se pruža veličanstven prozor na crkvu Vlaherena i Mišije ostrvo-simbole Krfa. Slobodno vreme za kafu .Povratak u smeštaj i slobodno vreme za odmor.Okupljanje grupe u 20h i odlazak do grada. Na jednom od najlepših trgova – Spijanada, zajedno sa više desetina  hiljada ljudi, pod svetlošću zapaljenih sveća doživećete veličanstvenu i jedinstvenu proslavu Vaskrsa uz litiju. Parada filharmonijskog orkestra sa nezaboravnim vatrometom će upotpuniti ovo magično veče.Povratak u smeštaj.

 5.DAN – NEDELJA - 28.04.2019-VASKRS!!!

Okupljanje grupe u ranim jutarnjim časovima. Odlazak na vaskršnju liturgiju i pričest u grad Krf.Slobodno vreme za šetnju i divne fotografije po gradu Krfu.Odlazak na Paleokastricu, jedan od najlepših zaliva Mediterana, i poseta manastiru presvete Bogorodice.U povratku obilazak Ahileon palate, najlepše krfske palate i najlepše palate carice Sisi. Impresivan dvorac i njegov vrt, u koji je uzidala najveci deo života i ljubavi.Priliko obilaska naići ćete i na natpis posvećen srpskoj vojsci. Odlazak u smeštaj.U večernjim časovima fakultativna organizacija grčke večeri.Povratak u smeštaj.

6.DAN – PONEDELJAK - 29.04.2019

Sedmica posle Vaskrsa se zove ,,Nia,,-nova, i ti dani imaju veliku religijsku važnost i cele nedelje po ostrvu se nastavljaju dešavanja i pevaju svečane pesme. A mi...u ranim jutarnjim časovima polazimo za Beograd i ukrcavamo se na trajekt za Igumenitsu.Odlazak na Meteore-svete grčke stene. Na putu od Trikale prema Kalambaki, ukazaće se gotovo nestvaran prizor, čuda koje je mogla da stvori samo priroda.Panoramsko razgledanje čudesnih manastira. Poseta jednom od manastira. Nakon Svete gore , Meteori su drugi po značaju centar pravoslavlja u Grčkoj. Mogućnost fakultativnog odlaska na ručak.Nakon Meteora, nastavljamo svoje putovanje na kome ćemo obići i malu crkvu i čuveni izvor Svete Petke.

 7.DAN – UTORAK – 30.04.2019

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.

 Ukoliko se odlučite za naš program i želite da provedete veličanstveni Uskrs na Krfu, ponesite divno raspoloženje za ovaj divni praznik, i dobru kondiciju jer je Krf u vreme uskršnjih praznika prepun dešavanja, pa ako želite sve da vidite i doživite, računajte na ubrzaniji tempo J

 

Smene

Napomene o ceni

HOTEL PANTHEON HALL 2* - 199 eur VILA IONIAN MARE - 179 eur VILA CHRISTINA - 159 eur **SVI IZLETI UKLJUCENI U CENU**

U cenu je uključeno

• Prevoz autobusom visoke turističke klase. • Povratnu kartu za trajekt • Smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom u Hotelu Pantheon Hall 2* u 1/2 i 1/2 +1 sobama ,u Vili Ionian Mare u 1/2 i 1/2 +1 studijima i 1/4 duplex apartmanima i 4 noćenja u Vili Christina u 1/2 i 1/2 +1 studijima i 1/4 duplex apartmanima • Pratnja stručnog vodiča tokom celog putovanja na srpskom jeziku • Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno

• Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje • Grčko veče - 26 Eur • Ručak u restoranu blizu Kalambake – 10 Eur • Lične troškove putnika • Staničnu uslugu (peronsku kartu) 50,00 rsd za polaske iz Beograda, plaća se u agenciji

Cena od
159 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2019 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete