• MLADOST TURIST
    Lisabon
    Lisabon - USKRS I PRVI MAJ - avionom
  • Lisabon - USKRS I PRVI MAJ - avionom
  • Lisabon - USKRS I PRVI MAJ - avionom

Uskršnja i Prvomajska putovanja MLADOST TURIST, Portugalija, Lisabon

Lisabon Uskršnja i Prvomajska putovanja 2019

5 dana
4 noći
Prevoz
avion
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1.dan BEOGRAD – FRANKFURT/MINHEN - LISABON Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Čekiranje za let. Let za Frankfurt/Minhen (zavisno od termina putovanja) kompanijom Lufthansa. Dolazak u Frankfurt/Minhen i nastavak sa istog aerodroma za Lisabon kompanijom Lufthansa. Sletanje na aerodrom u Lisabonu (vreme leta ispod tabele). Po sletanju odlazak na panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku: Istočna četvrt Park nacija, zvana Expo, sa šetalištem, ţičarom i jednim od najvećih Okeanarijuma u svetu, odakle se pruţa pogled na most Vasko da Gama koji je dugačak 17.5 km, Avenija Republike sa romantičnim zgradama u art deko stilu i arenom za borbu sa bikovima, park Edvarda VII i Trg Markiza od Pombala, odakle se grad širi prema severu, Avenija Slobode puna neodoljivih i luksuznih prodavnica, istorijski trgovi Restauradores i Rosio, stari centar zvani Bajša, trg Komersio na samoj obali reke Teţo, jedan od najlepših u Evropi, zapadna četvrt Belem, odakle je krenuo Vasko da Gama na prvo putovanje do Indije, manastir Svetog Ţeronima, remek-delo manuelinske gotike, kula Svetog Visentea, zvana Belenska kula i spomenik Velikim prekookeanskim otkrićima. Smeštaj u hotel. Noćenje. 2.dan LISABON – PEŠAĈKO RAZGLEDANJE Doruĉak. Nakon doručka slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta – pešačka tura. Obilazak Trga Restauradores sa prelepim pločnikom mozaika tamno sive i bele boje i spomenikom koji je podignut u čast obnove nezavisnosti portugalskog kraljevstva, zatim Trga Rosiu na kome se nalazi spomenik Pedru IV, portugalskom kralju, koji je ujedno bio i prvi car Brazila. Šetnja kroz najpoznatiju pešačku ulicu Lisabona, Rua Avgusta sve do Trga Komersiu, najvećeg trga uz reku Teţo. Kada je veliki zemljotres uništio deo grada 1755. godine, tada je srušena i kraljevska palata koja se nalazila na trgu. Zato se ovaj trg takoĎe zove palatin trg Tereiru du Pasu. Slobodno vreme. Noćenje. 3.dan LISABON– OBIDOŠ – BATALJA – NAZARE – LISABON Doruĉak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta do Obidoša, šarmantnog, srednjovekovnog gradića, opasanog zidinama koji se nalazi u pokrajini Leiria, na oko 80 km severno od Lisabona. Obidoš je bio tradicionalni venčani dar portugalskih kraljeva svojim kraljicama, zbog čega često nazivaju “The wedding city”. Obilazak grada. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Batalju. Po dolasku, poseta dominikanskom manastiru iz 14. veka, remek-delu manuelinske umetnosti, koji je pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Nazare, ţivopisno ribarsko mestašce na obali Atlantskog okeana. Odlazak do vidikovca-Sitio, odakle se pruţa spektakularan pogeed na okean. Slobodno vreme. Povratak u Lisabon. Noćenje.

4.dan LISABON – SINTRA - KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ – EŠTORIL – LISABON Doruĉak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja poludnevnog fakultativnog izleta do Sintre, koji je pod zaštitom je UNESCO-a od 1995. godine zbog prelepih zamkova i palata koji je krase. Po dolasku šetnja po centru…Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Kabo da Roku. Usputno zadrţavanje na najzapadnijoj tački kontinentalnog dela Evrope – Kabo da Roka. Nastavak voţnje uz obalu Atlantika. Nastavak putovanja ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a sada turističkom mestu koje je šetalištem spojeno sa Estorilom. Ovo mondensko letovalište koje se nalazi 25 km zapadno od Lisabona, zbog velikog kazina poredi se sa Monte Karlom. Poznat po velikom broju golf terena, luksuznih hotela, Estoril zajedno sa Kaškaišem čini lisabonsku rivijeru. Povratak u Lisabon. Slobodno vreme. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na fado veče (veče portugalske nacionalne muzike). Noćenje. 5.dan LISABON – FRANKFURT/MINHEN – BEOGRAD Doruĉak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Polazak aviona za Beograd (pogledati vreme u tabeli). Poletanje za Frankfurt/Minhen kompanijom Lufthansa (vreme leta ispod tabele). Sletanje na aerodrom u Frankfurtu/Minhenu i nastavak za Beograd sa istog aerodroma kompanijom Lufthansa. Dolazak u Beograd.

Smene

27.04/01.05; 28.04/02.05; 29.04/03.05; 30.04/04.05; 01.05/05.05

Napomene o ceni

Cena je izražena po osobi u eur. Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po kursu na dan uplate.

U cenu je uključeno

Avionski prevoz na relaciji Beograd –Frankfurt/Minhen– Lisabon– Frankfurt/Minhen - Beograd sa kompanijom Lufthansa Smeštaj u hotelima prema tabeli na bazi 4 noćenja sa doručkom u standardnim 1/2 sobama (1/2+1 sobe su na upit) Transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom u Lisabonu prema programu Panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku Troškove organizacije putovanja Usluge pratioca grupe Usluge licenciranog vodiča na destinaciji

U cenu nije uključeno

Aerodromske takse - 165 € na dan objavljivanja programa (aerodromske takse se plaćaju u agenciji prilikom rezervacije i podložne su promenama) MeĎunarodno putno osiguranje Osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se u iznosu od 2% od ukupne cene aranţmana.

Cena od
429 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

Izdvojeno
Lisabon putovanje Lisabon avion }
Lisabon - USKRS I PRVI MAJ - avionom

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2019 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete