• MLADOST TURIST
    Bukurešt
    Bukurešt - USKRS - autobuski prevoz
  • Bukurešt - USKRS - autobuski prevoz
  • Bukurešt - USKRS - autobuski prevoz

Uskršnja i Prvomajska putovanja MLADOST TURIST, Rumunija, Bukurešt

Bukurešt Uskršnja i Prvomajska putovanja 2019

5 dana
2 noći
Prevoz
autobus
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1.DAN (25.04.2019  četvrtak) BEOGRAD -  SMEDEREVO - POŽAREVAC - BUKUREŠT

Sastanak grupe u 18.15 h (radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici  „BAS“, sa predviđenih perona od 34 do 41 (ukoliko davalac usluga BAS, drugačije ne odredi). Ulaz na predviđene perone je iz Karađorđeve ulice ( preko puta hotela Prezident). Predviđeno vreme polaska u 19.00 h. Vožnja autobusom kroz Rumuniju sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.

2.DAN (26.04.2019  petak)  BUKUREŠT

Po dolasku informativno, panoramsko razgledanje Bukurešta: Trijumfalna kapija, Palata pravde, Parlament, Trg Revolucije,  Rumunski atenaum,  Muzej umetnosti (nekadašnja kraljevska palata), Univerzitetska biblioteka, Senat, crkva Kreculesku... Bukurešt je grad koji  koji nosi epitet  „Pariz Istoka“ i jedan je od najvećih i najlepših gradova jugoistočne Evrope. Smeštaj u hotel prema hotelskim pravilima posle 15.00 h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti . NOĆENJE.

3.DAN (27.04.2019  subota)   BUKUREŠT – DVORAC PELEŠ  – ZAMAK BRAN – BRAŠOV- BUKUREŠT

DORUČAK. Slobodno vreme za individualne aktivnosti , a mi Vam preporučujemo fakultativni izlet za dvorac Peleš, Brašov i zamak Bran. Vožnja ka dvorcu Peleš, jednom od najlepših u Evropi. Izgrađen je u neorenesansnom stilu između 1873. i 1914. godine, i bio je letnja rezidencija kraljevskog para Karla I i Elizabete Holencolern. Činjenica da je dvorac već krajem 18. veka imao električnu energiju, sistem za ventilaciju, centralno grejanje i lift za dve osobe, ukazuje na veličanstvenost ovog zdanja. Ima preko 160 soba, 30 kupatila, brojne kancelarije, biblioteke sa tajnim prolazima, prelepe salone...Dvorac Peleš godišnje poseti skoro pola miliona turista. Nastavak vožnje ka srednjevekovnom dvorcu Bran, smeštenog u podnožju Karpata, koji je poznat iz legende o  grofu Drakuli. Slobodno se može reći da ovaj dvorac predstavlja zaštitni znak Rumunije. Prema predanju, u njemu je 1462. bio zatočen grof Drakula. Dvorac je smešten na vrhu visoke stene i sama istorija ovog dvorca obavijena je misterijom.... U dogovoreno vreme u odnosu na informacije vodiča nastavak vožnje ka Brašovu – srednjevekovnom gradu sa istorijskim centrom, baroknim fasadama i kao takav predstavlja centralni deo Transilvanije. Informativno  razgledanje grada: čuvena Crna crkva, Gradska većnica, šetnja najužom gradskom ulicom Strada Sforii, glavni Trg Piata Sfatlui... Povratak u Bukurešt u večernjim satima. NOĆENJE.

4.DAN (28.04.2019  nedelja) BUKUREŠT – BEOGRAD

DORUČAK. Slobodan dan za individualno razgledanje grada, a mi Vam preporučujemo fakultativno posetu Parlamentu  - simbolu Bukurešta, najvećoj administrativnoj zgradi u Evropi i drugoj u svetu, odmah posle Pentagona. Zdanje je svakako vredno posete i predstavlja jedan od najskupljih i najekstravagantnijih građevinskih poduhvata koji se desio u Bukureštu. Tadašnji rumunski predsednik, Nikolaj Čaušesku bio je zaslužan za podizanje zgrade Parlamenta, čiju je izgradnju pokrenuo 1984. godine. Takođe je naredio da se izgradi i Bulevar ujedinjenja, veći čak i od Jelisejskih polja u Parizu, sa oko 40 fontana i dugačkim parkom. Razgledanje u pratnji lokalnog vodiča na engleskom jeziku. Individualni povratak iz parlamenta do centra grada.  Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska za Srbiju. Sastanak grupe oko 19.00  časova po lokalnom vremenu  i polazak za Srbiju. Noćna vožnja uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i carinskih formalnosti.....

5.DAN (29.04.2019  ponedeljak)   BEOGRAD

...Očekivani dolazak u Beograd na mesto polaska je u prepodnevnim  satima (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima).

Smene

25.04.-29.04.2019.

Napomene o ceni

Cena je izražena u Eur, po osobi. Prilikom rezervacije plaća se 50 € po osobi (u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan uplate), a preostali iznos do pune cene aranžmana gotovinski, platnim karticama najkasnije 25 dana pre početka aranžmana ili preostali iznos do pune cene aranžmana u 3 jednake mesečne rate bez kamate - čekovima građana koji se deponuju prilikom rezervacije. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, cena aranžmana podleže promeni.

U cenu je uključeno

Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja, smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem koje se rade isključivo na upit (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta) na bazi dva noćenja sa doručkom u hotelu u Bukureštu, obilaske prema programu putovanja, usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana, troškove organizacije putovanja.

U cenu nije uključeno

Međunarodno putno osiguranje (Putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbeđenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih), osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja i druge pakete osiguranja, fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera) kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike, individualne troškove i ostale nepomenute troškove.

Cena od
99 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

Izdvojeno
Bukurešt putovanje Bukurešt autobus }
Bukurešt - USKRS - autobuski prevoz

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2019 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete