YUTA Home | Moj favorit | Moj No.1 sajt | Yuta pošta | YUTA Login | English   
NOVOSADSKI SAJAM YUTA GARANCIJA PUTOVANJA - LISTA AGENCIJA BEOGRADSKI SAJAM TURIZMA
Medjunarodno putno osiguranje - Generali Srbija
Hotel JEZERO - Borsko jezero
 
   IZDVAJAMO
  Turistički potencijali Srbije
   Birajte najbolje u Srbiji
   Foto galerija
   Kontakt
  PARTNERI
FANTAST TOURIST, TURISTIČKA AGENCIJA NOVI SAD, Letovanje, Metropole, Avio Karte
NI TRAVEL, ARANŽMANI, LETOVANJA, GRČKA
LETOVANJE 2016
Turisticka agencija MONTESOL - GRADOVI EVROPE NOVA GODINA 2016, LETOVANJE GRCKA APARTMANI
TURISTIČKA AGENCIJA SOLE AZUR - LETO 2016, PUTOVANJA - GRADOVI EVROPE
TURISTIČKA AGENCIJA FIBULA - NOVA GODINA, ZIMOVANJE 2016, TURSKA LETO MARMARIS, ANTALIJA, ALANJA, GRCKA LETOVANJE
LETO 2016
MEDITERANEO ex Kalodoukas
Međunarodni sajam Turizma Kragujevac
KOMPAS BEOGRAD - LETOVANJE
TOP TOURS
PUTOVANJA - IZDVAJAMO:
YUTA TURISTIČKE VESTI

22.07.2016. godine

INFORMACIJA - Turistički saobraćaj prema destinacijama u Republici Turskoj

- Svi turistički aranžmani koji se realizuju u okviru dogovorenih čarter letova za Tursku, a koji polaze pre 31.07.2016. godine su već plaćeni, tako da u slućaju otkaza putovanja od strane putnika, turističke agencije organizatori putovanja u skladu sa zakonom imaju pravo da zadrže stvarno-učinjene troškove (avio karte) koje su imali u okviru tih organizovanih putovanja.

- Turistički i avio saobraćaj prema Republici Turskoj i pored uvedenog vanrednog stanja odvija se nesmetano i nedavni događaji nisu uticali na bezbednost naših državljana koji borave na turističkim destinacijama gde je situacija redovna i turisti bez problema realizuju svoje turističke aranžmane.

- Svi putnici koji budu želeli da putuju i odmor provedu u Turskoj u organizaciji turističkih agencija članica YUTA iste će realizovati na način i pod uslovima predviđenim ugovorom o putovanju.

- Za putovanja koja počinju od 31.07.2016.godine: Ukoliko putnici žele da raskinu ugovor o putovanju i odustanu od već uplaćenih i ugovorenih putovanja biće im u skladu sa zakonom i prema postignutom dogovoru vraćen uplaćeni iznos umanjen za 5% vrednosti od ukupne cene turističkog putovanja a na ime stvarnih, odnosno učinjenih troškova organizatora putovanja.

- Bezbednosna i politička situacija u Republici Turskoj se redovno prati i YUTA će u saradnji sa Ministarstvom trgovine turizma i telekomunikacija, MIP i DKP Republike Srbije blagovremeno po potrebi preduzeti odgovarajuće aktivnosti.

YUTA Info

 

PUTUJTE SIGURNO SA
YUTA GARANCIJOM PUTOVANJA

Lista turističkih agencija koje imaju YUTA Garanciju Putovanja >

KATALOZI PUTOVANJA TURISTIČKIH AGENCIJA

LETOVANJE 2016 / PROLEĆNA PUTOVANJA / GRADOVI

Katalozi putovanja

YUTA GARANCIJA PUTOVANJA

Po prvi put Nacionalna asocijacija turističkih agencija YUTA ima mogućnost da izdaje garancije putovanja za agencije koje žele da se uključe u sistem zaštite putnika u organizovanom turističkom prometu.

YUTA GARANCIJA PUTOVANJA 2016 je pre svega namenjena putnicima koji svoje poverenje poklone agencijama koje su uključene u ovaj jedinstveni sistem ,sa ciljem povratka poverenja putnika u turističke agencije.

Osim Zakonom predviđenih uslova koje moraju da ispune organizatori putovanja garancija se izdaje na minimalni iznos od 300.000 eur i ova vrste polise osiguranja pokriva osiguranje od insolventnosti i naknade štete putnika.

Sve agencije koje imaju YUTA GARANCIJU PUTOVANJA osim polisa osiguranja koje ispunjavaju Zakonsku onbavezu mogu računati i na posebnu vrstu asistencije svojim putnicima ova tehnička asostencija pre svega se odnosi na sledeće benefite za korisnike usluga turističkih agencija koje imaju YUTA GARANCIJU PUTOVANJA.

Sve agencije koje imaju YUTA GARANCIJU PUTOVANJA su označene originalnom nalepnicom sa znakom i godinom za koju važi izdata garancija.

- Tehnička podrška putnicima u vremenu trajanja YUTA GARANCIJE PUTOVANJA i to:

1. Garancija povračaja novca putnicima u najkraćem mogućem roku
 ( 5 dana od prijave svih oštećenih) za ne započeta putovanja u slučajevima insolventnosti i naknade štete

2. Garancija hitnog obezbeđivanja besplatnog smeštaja na destinaciji u    slučaju kada turistička agencija nije obezbedila ili platila smeštaj

3. Garancija organizacije besplatnog povratka sa destinacije

4. Mogućnost obezbeđivanja alternativnih putovanja u slučaju kada putnici nisu otputovali, preko agencija koje imaju YUTA GARANCIJU.

5. Besplatna arbitraža za slučajeve delimičnog neispunjenja programa putovanja

6. Pravna pomoć korisnicima-putnicima i tuirističkim agencijama

Lista turističkih agencija koje imaju YUTA Garanciju Putovanja

 

SAOPŠTENJE
U vezi slučaja turističke agencije JET SET travel

30.04.2016. godine

Obaveštavamo Vas da je povodom dešavanja u turističkoj agenciji JET SET travel, Nacionalna asocijacija turističkih agencija YUTA preduzela sledeće mere:

- Putnici koji nisu započeli svoje putovanje ( CIRIH ) se mogu od 04.05.2016 god. javiti u YUTA-u radi ostvarivanja svojih prava, a po osnovu garancije putovanja koju je YUTA izdala agenciji JET SET travel.

- Putnici agencije JET SET travel koji se nalaze na putovanju u Italiji su posredstvom konzularnog predstavnika Srbije i sektora turističke inspekcije kontaktirali YUTA-u sinoć (29.04.2016.) u 22 čas i 30 min sa informacijom da se pored problema tokom putovanja, nalaze u hotelu u Rimu i da ne mogu da se smeste u sobe iz razloga što usluga hotelu nije plaćena.

Na osnovu YUTA GARANCIJE PUTOVANJA, aktivirana je istog momenta tehnička asistencija YUTA-e , i putnici su smešteni u sobe već oko ponoći 29.04.2016. Troškovi smeštaja su pokriveni kroz sistem YUTA GARANCIJE PUTOVANJA.

- Na osnovu nekih informacija koje su se pojavile u medijima obaveštavamo Vas da je agencija JET SET travel ISKLJUČENA iz sistema YUTA GARANCIJA PUTOVANJA na osnovu odluke UO YUTA-e počev od 15.05.2016 god. (Zakonski rok od 30 dana za raskid ugovora o garanciji) zbog uočenih nepravilnosti u radu u prethodnom periodu. Bez obzira što je isključena iz sistema YUTA GARANCIJA PUTOVANJA od 15.05.2016.  YUTA apsolutno i u potpunosti ispunjava svoje preuzete obaveze za sva ugovorena putovanja do tog datuma.

Verujemo da je ovakva efikasna reakcija i rešenje problema na destinaciji najbolja preporuka putnicima i svima kojima je u cilju da se uredi turističko tržište u Srbiji, da je YUTA GARANCUIJA PUTOVANJA jedina prava zaštita putnika u svim okolnostima koje mogu nastati u slučaju insolventnosti i neispunjenja programa putovanja.

 

25.01.2016. godine

OBUKA YUTA ZA POLAGANJE ISPITA ZA TURISTIČKE VODIČE I TURISTIČKE PRATIOCE

Obuka koju sprovodi Nacionalna asocijacija turističkih agencija YUTA za polaganje stručnog ispita za turističkog vodiča i turističkog pratioca će biti održana:

- Za turističkog vodiča od 03. do 07.02.2016.g. (5 dana), u terminu od 14 do 20 časova (u subotu i nedelju od 10 do 16 h),

- Za turističkog pratioca od 03. do 05.02.2016.g. (3 dana), u terminu od 14 do 20 časova.

Obuka se održava u Razvojno-edukativnom centru YUTA u Kondinoj 14, Beograd.

Pročitajte celu informaciju >

21.12.2015. godine

POZIV TURISTIČKIM AGENCIJAMA!

Pozivaju se sve turističke agencije, članice i nečlanice YUTA, kao i turističke organizacije opština i gradova, na sastanke sa temom  izmene Zakona o turizmu i donošenja novog Pravilnika o garancijama putovanja koji treba da stupi na snagu 25.01.2016. godine.

Termini i mesto sastanka:

JUGOISTOČNA SRBIJA
Niš, Privredna komora Niša, četvrtak, 24.12.2015. godine, sa početkom u 12.00h.

ISTOČNA SRBIJA
Borsko jezero, hotel Jezero, četvrtak 24.12.2015. godine, sa početkom u  18.00h.

JUGOZAPADNA SRBIJA
Užice, Regionalna razvojna agencija  Zlatibor, Petra Ćelovića bb,subota 26.12.2015. godine sa početkom u 12.00 h.

VOJVODINA
Novi Sad, Novosadski sajam (Sala 4 Master Centra), u ponedeljak 28.12.2015. godine, sa početkom u 11.00h.

BEOGRADSKA REGIJA
Beograd, YUTA, Kondina 14, utorak 29.12.2015. godine, sa početkom u 12.00h

CENTRALNA SRBIJA
Kragujevac, "Šumadija sajam", sreda 30.12.2015. godine, sa početkom u 10.00h

ZAPADNA SRBIJA
Valjevo, hotel Grand (Vojvodin salon), Trg Živojina Mišića 1, ponedeljak 04.01.2016. godine sa početkom u 11.00 h.

JUŽNA SRBIJA
Novi Pazar, prostorije uprave turističke agencije KARAVAN INTERNATIONAL, Ulica AVNOJa (stara lučna zgrada – šetalište), ponedeljak 11.01.2016. godine sa početkom u 12.00 h.

Molimo turističke agenicje i organizacije da svoje prisustvo potvrde na e-mail: yuta@yuta.rs

21.12.2015. godine

OGLAS ZA POLAGANJE ISPITA ZA TURISTIČKE VODIČE I TURISTIČKE PRATIOCE

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija  objavilo je danas oglas za polaganje stručnog ispita za turističkog vodiča i turističkog pratioca.

Pročitajte celu informaciju >

21.09.2015. godine

Saradnja YUTA i škole stranih jezika "Đuro Salaj"

YUTA je sa školom stranih jezika Đuro Salaj potpisala ugovor o poslovnoj saradnji, kojim se članicama obezbeđuje popust. Pročitajte celu informaciju >

21.09.2015. godine
SAJAM TURIZMA NOVI SAD, 8 - 10. oktobar 2015.

PROMOCIJA TURISTIČKIH POTENCIJALA REGIONA

Sajam turizma na Novosadskom sajmu, ponovo će biti održan u starom, jesenjem terminu. Održava se od 8. do 10. oktobra, u terminu sa Međunarodnim sajmom LORIST od 7. do 11, i Međunarodnim sajmom konjarstva i sersana od 8. do 11. oktobra. Zemlja partner Sajma turizma je Crna Gora, a posetiocima će pored izlagača iz Srbije ponudu predstaviti i turistički poslenici iz Slovenije, Mađarske, Hrvatske i Bugarske. Pročitajte celu informaciju >

Pogledajte ranije VESTI >>

 
YUTA ANKETA

LETO 2016

 
BAČKA REGIJA BANATSKA REGIJA SREMSKA REGIJA BEOGRADSKA REGIJA ZAPADNA SRBIJA JUGOZAPADNA SRBIJA JUGOISTOČNA SRBIJA JUZNA SRBIJA ISTOČNA SRBIJA CENTRALNA SRBIJA
LAKŠE I BRŽE DO LICENCI

OLAKŠAJTE SEBI POLAGANJE STRUČNOG ISPITA
KORISTEČI  PRIRUČNIKE  ZA LICENCIRANJE
TURISTIČKOG  VODIČA ILI TURISTIČKOG PRATIOCA
RAZVOJNO EDUKATIVNOG CENTRA YUTE


NARUDŽBINE priručnika svakog radnog dana na
tel. 011/322 86 86,
ili E-MAIL
PARTNERI:
Vlada Republike Srbije - Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija
MUP Republik Srbije
Turisticka organizacija Srbije
SuperOdmor.rs
YUTA  member of ECTAA
Video Turisticke Organizacije Srbije - SOULFOOD
   SAMO ZA ČLANICE
Username:
Login
Password:
PRESS CENTAR U SRCU GRADA
   PARTNERI
TURISTIČKA AGENCIJA SABRA - KRSTARENJA 2016, WELLNESS, LETOVANJA, EVROPSKI GRADOVI
TURISTICKA AGENCIJA BELVI TRAVEL, EVROPSKI GRADOVI, LETOVANJA
TRIM TRAVEL
BIG BLUE LETOVANJA, Turska, Španija
PONTE TRAVEL, TURISTIČKA AGENCIJA, BEOGRAD - LETO 2016, GRČKA, SICILIJA 2016, MALTA, ŠPANIJA LETO 2016, KUBA, PUTOVANJA PROLECE 2016
KON TIKI TRAVEL, METROPOLE, DALEKA PUTOVANJA
Turistička Organizacija Niš
HOTEL MONA ZLATIBOR
Turistička agencija Intertravel
Atlantic Travel LETO 2016 GRCKA
Oktopod Travel - Letovanje 2016, Aranzmani
EUROJET
 

YUTA Home

Moj favorit
LETOVANJE
Vaš komentar

Yuta pošta
Optimized for IE4+, 800 x 600. Copyright © 2002 - 2014 by YUTA. All rights reserved. Turističke agencije