YUTA Home | Moj favorit | Moj No.1 sajt | Yuta pošta | YUTA Login | English   
 
GRCKA LETO 2016 ARANZMANI

LAST MINUTE PUTOVANJA > LETOVANJE
NOVA GODINA 2017 >
SKIJANJE 2017 >
Putovanja GRADOVI EVROPE >
PONUDA SRBIJE >
KATALOZI LETOVANJE >
KATALOZI GRADOVI EVROPE >

FANTAST TOURIST, TURISTIČKA AGENCIJA NOVI SAD, Letovanje, Metropole, Avio Karte
NI TRAVEL, PUTOVANJA, METROPOLE, LETOVANJA
TURISTIČKA AGENCIJA SABRA - KRSTARENJA 2016, WELLNESS, LETOVANJA, EVROPSKI GRADOVI
TURISTICKA AGENCIJA BELVI TRAVEL, LETO 2016, GRCKA OSTRVA LETOVANJE 2016, METROPOLE
TRIM TRAVEL, LETOVANJE 2016 GRCKA HALKIDIKI HOTELI / KASSANDRA,  GRCKA HOTELI / SITHONIA, TURSKA LETOVANJE, TUNIS, EGIPAT, METROPOLE
LETOVANJE 2016
BIG BLUE, EVROPSKI GRADOVI, LETOVANJE, KRSTARENJA, WELLNESS
Turisticka agencija MONTESOL - GRADOVI EVROPE, LETOVANJE, APARTMANI 2016 GRCKA
TURISTIČKA AGENCIJA SOLE AZUR - LETOVANJA, PUTOVANJA - GRADOVI EVROPE
PONTE TRAVEL, TURISTICKA AGENCIJA, BEOGRAD - LETO, ZIMA
TURISTICKA AGENCIJA FIBULA - TURSKA LETO MARMARIS, ANTALIJA, ALANJA... GRCKA LETOVANJE
KON TIKI TRAVEL, METROPOLE, DALEKA PUTOVANJA, GRCKA LETOVANJE
LETO 2016
HOTEL MONA ZLATIBOR
MEDITERANEO ex Kalodoukas
Turistička agencija Intertravel
ATLANTIC TRAVEL - GRCKA LETO 2016 APARTMANI, HOTELI
Oktopod Travel - Letovanje 2016, Aranzmani
KOMPAS BEOGRAD - LETOVANJE
TOP TOURS


Banje i klimatska mesta u Srbiji; Banje Srbije

Banje i klimatska mesta u Srbiji imaju dugu tradiciju i oduvek su bila omiljena mesta za odmor. Vecina banja nalazi se u podnožju planina, okružene su šumom, zašticene od jakih vetrova, imaju blagu klimu i predstavljaju ekološki ciste sredine.
Srbija je veoma bogata termomineralnim izvorima cije vode po hemijskom sastavu, temperaturi i drugim svojstvima omogucavaju lecenje skoro svih bolesti za koje se banje preporucuju.
U preko 53 termalna lokaliteta, u cijim blagodetima su uživali još i stari Rimljani, banjske terapije prilagodene su lecenju širokog spektra zdravstvenih smetnji ili oboljenja. Zdravlje dobijate u razlicitim oblicima: iz caše, putem kupki i vazduhom.
Boraveci na ovim prostorima, Rimljani otkrivaju lekovitost pojedinih voda i na njima grade kupatila. Neka od njih sacuvana su i danas.

Vrnjacka Banja Sokobanja Banja Vrujci

Banje Srbije su bogate izvorima toplih ili mineralnih voda. Možemo ih podeliti na: alkalne, zemnoalkalne, alkalnomurijaticne, gvoždevite, slabo mineralne lekovite, slane, sumporovite, radioaktivne, jodne i jezerske(blatne).
Mnoge banje smeštene su u podnožjima planina tako da je u njima klima umerena i zaklonjene su od vetrova. Bogate su raznovrsnim biljem a boravak možete iskoristiti za lagane šetnje, treking ili obilazak srpskih kulturnih znamenitosti.
Važno je napomenuti da su banje smeštene u ekološki cistim sredinama.
Dodite i budite nam dragi gosti!
Banje su se razvijale kao uredene oaze zelenila i tišine. Uglavnom se nalaze u pitomim dolinama ili na padinama brda, okružene šumama, pašnjacima i vocnjacima. Njihov prirodni pejzaž dopunjen je negovanim ambijentom, parkovima i šetalištima. Moderni smeštajni objekti, sportski tereni, parkovi i bazeni, predstavljaju zdravstveni, odnosno turisticki sadržaj banja.
U Srbiji postoji više od 1.000 izvorišta hladne i tople mineralne vode, kao i veliko bogatstvo prirodnog mineralnog gasa i lekovitog blata.
Još znacajnije je da su banjske terapije idealne za prevenciju bolesti, time što vam pomažu da povratite svoje fizicke i duhovne sposobnosti, odlicnu formu i izgled, obnavljanjem svežine i elasticnosti kože i ucvršcivanjem opuštenih mišica. Sve terapije izvode se pod kontrolom specijalizovanog medicinskog osoblja.
Medutim, u banje se ne dolazi samo iz terapeutskih razloga. Bilo da ste profesionalac ili amater, u banjama Srbije vas ceka mnoštvo mogucnosti za sportske aktivnosti i odmor, kako u zatvorenim prostorima, tako i na otvorenom: džoging, vožnja biciklom, plivanje, mini-golf, tenis, rukomet, košarka, odbojka i fudbal. Ako ste raspoloženi za pešacenje, uživacete u prirodnim lepotama i bogatstvu lekovitog bilja, pecuraka i šumskog voca.
Banje su odlicno opremljene za organizovanje kongresa, seminara, drugih velikih skupova, kao i za kondicione pripreme sportskih ekipa.
U okolini banja moci cete da obidete jedinstvene srednjevekovne manastire Studenicu, Sopocane, Žicu ili Manasiju i njihove poznate freske.
Uz to, raznovrsne manifestacije tradicionalne i moderne umetnosti i bogata ponuda tradicionalne kuhinje, doprinece da, za kratko vreme, uspostavite psihofizicku ravnotežu.


YUTA Info

Biramo najbolje

Foto galerija
YUTA
Vaš komentar
Optimized for IE4+, 800 x 600. Copyright © 2002-2014 by YUTA. All rights reserved.