YUTA Home | Moj favorit | Moj No.1 sajt | Yuta pošta | YUTA Login | English   
 
LETO 2014 ARANZMANI

LAST MINUTE PUTOVANJA > PONUDE LETO 2015 >
GRČKA LETOVANJE 2015 >
GRADOVI EVROPE >
ZIMOVANJE 2014/2015 >
PONUDA SRBIJE >
Nova Godina 2015 ARANŽMANI >
KATALOZI LETOVANJE >

FANTAST TOURIST, TURISTIČKA AGENCIJA NOVI SAD, Letovanje, Metropole, Avio Karte
NI TRAVEL, PUTOVANJA, METROPOLE, LETOVANJA
TURISTIČKA AGENCIJA SABRA - KRSTARENJA 2014, WELLNESS, LETOVANJA, ZIMOVANJE 2014/2015, EVROPSKI GRADOVI NOVA GODINA 2015
TURISTICKA AGENCIJA BELVI TRAVEL, LETO 2014, GRCKA OSTRVA LETOVANJE 2014, METROPOLE
TRIM TRAVEL, LETOVANJE 2015 GRCKA HALKIDIKI HOTELI / KASSANDRA,  GRCKA HOTELI / SITHONIA, TURSKA LETOVANJE, TUNIS, EGIPAT, METROPOLE
LETOVANJE 2014
BIG BLUE, ZIMOVANJE 2014/2015, EVROPSKI GRADOVI, LETOVANJE, KRSTARENJA, WELLNESS
Turisticka agencija MONTESOL - GRADOVI EVROPE, LETOVANJE, APARTMANI 2014 GRCKA
TURISTIČKA AGENCIJA SOLE AZUR - LETOVANJA, PUTOVANJA - GRADOVI EVROPE, NOVA GODINA
PONTE TRAVEL, TURISTICKA AGENCIJA, BEOGRAD - LETO, ZIMA, JESENJA PUTOVANJA 2014, NOVA GODINA
TURISTICKA AGENCIJA FIBULA - TURSKA LETO MARMARIS, ANTALIJA, ALANJA... GRCKA LETOVANJE, JESENJI ARANŽMANI 2014
KON TIKI TRAVEL, METROPOLE, DALEKA PUTOVANJA, GRCKA LETOVANJE
LETO 2015
Dunav osiguranje
HOTEL MONA ZLATIBOR
HOSTEL PLAY BEOGRAD
Mediterranean Palace Hotel - Solun
Turistička agencija Intertravel


Banje i klimatska mesta u Srbiji; Banje Srbije

Banje i klimatska mesta u Srbiji imaju dugu tradiciju i oduvek su bila omiljena mesta za odmor. Vecina banja nalazi se u podnožju planina, okružene su šumom, zašticene od jakih vetrova, imaju blagu klimu i predstavljaju ekološki ciste sredine.
Srbija je veoma bogata termomineralnim izvorima cije vode po hemijskom sastavu, temperaturi i drugim svojstvima omogucavaju lecenje skoro svih bolesti za koje se banje preporucuju.
U preko 53 termalna lokaliteta, u cijim blagodetima su uživali još i stari Rimljani, banjske terapije prilagodene su lecenju širokog spektra zdravstvenih smetnji ili oboljenja. Zdravlje dobijate u razlicitim oblicima: iz caše, putem kupki i vazduhom.
Boraveci na ovim prostorima, Rimljani otkrivaju lekovitost pojedinih voda i na njima grade kupatila. Neka od njih sacuvana su i danas.

Vrnjacka Banja Sokobanja Banja Vrujci

Banje Srbije su bogate izvorima toplih ili mineralnih voda. Možemo ih podeliti na: alkalne, zemnoalkalne, alkalnomurijaticne, gvoždevite, slabo mineralne lekovite, slane, sumporovite, radioaktivne, jodne i jezerske(blatne).
Mnoge banje smeštene su u podnožjima planina tako da je u njima klima umerena i zaklonjene su od vetrova. Bogate su raznovrsnim biljem a boravak možete iskoristiti za lagane šetnje, treking ili obilazak srpskih kulturnih znamenitosti.
Važno je napomenuti da su banje smeštene u ekološki cistim sredinama.
Dodite i budite nam dragi gosti!
Banje su se razvijale kao uredene oaze zelenila i tišine. Uglavnom se nalaze u pitomim dolinama ili na padinama brda, okružene šumama, pašnjacima i vocnjacima. Njihov prirodni pejzaž dopunjen je negovanim ambijentom, parkovima i šetalištima. Moderni smeštajni objekti, sportski tereni, parkovi i bazeni, predstavljaju zdravstveni, odnosno turisticki sadržaj banja.
U Srbiji postoji više od 1.000 izvorišta hladne i tople mineralne vode, kao i veliko bogatstvo prirodnog mineralnog gasa i lekovitog blata.
Još znacajnije je da su banjske terapije idealne za prevenciju bolesti, time što vam pomažu da povratite svoje fizicke i duhovne sposobnosti, odlicnu formu i izgled, obnavljanjem svežine i elasticnosti kože i ucvršcivanjem opuštenih mišica. Sve terapije izvode se pod kontrolom specijalizovanog medicinskog osoblja.
Medutim, u banje se ne dolazi samo iz terapeutskih razloga. Bilo da ste profesionalac ili amater, u banjama Srbije vas ceka mnoštvo mogucnosti za sportske aktivnosti i odmor, kako u zatvorenim prostorima, tako i na otvorenom: džoging, vožnja biciklom, plivanje, mini-golf, tenis, rukomet, košarka, odbojka i fudbal. Ako ste raspoloženi za pešacenje, uživacete u prirodnim lepotama i bogatstvu lekovitog bilja, pecuraka i šumskog voca.
Banje su odlicno opremljene za organizovanje kongresa, seminara, drugih velikih skupova, kao i za kondicione pripreme sportskih ekipa.
U okolini banja moci cete da obidete jedinstvene srednjevekovne manastire Studenicu, Sopocane, Žicu ili Manasiju i njihove poznate freske.
Uz to, raznovrsne manifestacije tradicionalne i moderne umetnosti i bogata ponuda tradicionalne kuhinje, doprinece da, za kratko vreme, uspostavite psihofizicku ravnotežu.


YUTA Info

Biramo najbolje

Foto galerija
YUTA
Vaš komentar
Optimized for IE4+, 800 x 600. Copyright © 2002-2014 by YUTA. All rights reserved.