GRCKA LETOVANJE 2017
YUTA Home | Moj favorit | Moj No.1 sajt | Yuta pošta | YUTA Login | English   
 
GRCKA LETO 2018 ARANZMANI

LAST MINUTE PUTOVANJA > LETOVANJE
GRČKA LETO 2018
Putovanja GRADOVI EVROPE >
PONUDA SRBIJE >
KATALOZI LETOVANJE >
KATALOZI GRADOVI EVROPE >

FANTAST TOURIST, TURISTIČKA AGENCIJA NOVI SAD, Letovanje, Metropole, Avio Karte
NI TRAVEL, PUTOVANJA, METROPOLE, LETOVANJA
TURISTIČKA AGENCIJA SABRA - KRSTARENJA 2018, WELLNESS, LETOVANJA, EVROPSKI GRADOVI
TURISTICKA AGENCIJA BELVI TRAVEL, LETO 2018, GRCKA OSTRVA LETOVANJE 2018, METROPOLE
TRIM TRAVEL, LETOVANJE 2018 GRCKA HALKIDIKI HOTELI / KASSANDRA,  GRCKA HOTELI / SITHONIA, TURSKA LETOVANJE, TUNIS, EGIPAT, METROPOLE
LETOVANJE 2018
BIG BLUE, EVROPSKI GRADOVI, LETOVANJE, KRSTARENJA, WELLNESS
Turisticka agencija MONTESOL - GRADOVI EVROPE, LETOVANJE, APARTMANI 2018 GRCKA
TURISTIČKA AGENCIJA SOLE AZUR - LETOVANJA, PUTOVANJA - GRADOVI EVROPE
PONTE TRAVEL, TURISTICKA AGENCIJA, BEOGRAD - LETO, ZIMA
KON TIKI TRAVEL, METROPOLE, DALEKA PUTOVANJA, GRCKA LETOVANJE
LETO 2018
HOTEL MONA ZLATIBOR
MEDITERANEO ex Kalodoukas
OLYMPIC TRAVEL
ATLANTIC TRAVEL - GRCKA LETO 2018 APARTMANI, HOTELI
Oktopod Travel - Letovanje 2018, Aranzmani
ALLEGRA KRSTARENJA
KIPAR
MAGELAN - TURISTICKA AGENCIJA NOVI SAD
TOP TOURS
LASTA


Nacionalni parkovi

Planinski reljef Srbije i Crne Gore objašnjava pojavu mnogih kanjona, klisura i pecina, a dodatnu lepotu obezbedjuje bogatstvo izuzetno ocuvanih šuma u cijem sastavu ima mnogo endemskih vrsta, te bogatstvo voda, potoka, izvora, pašnjaka...

U prirodnoj baštini svake zemlje nacionalni parkovi zauzimaju posebno mesto. Svojim ukupnim vrednostima nacionalni parkovi nadilaze granice Srbije i ukljuceni su u Evropsku Federaciju Nacionalnih parkova - EUROPARC.

Svi nacionalni parkovi poseduju visoke klimatske i zdravstveno-rekreativne vrednosti.

Kopaonik Tara Fruška Gora

DELIBLATSKA PEŠČARA je poslednja pešcara u Evropi. Nalazi se u južnom Banatu izmedu Dunava i zapadnih padina Karpata. Pešcara zahvata površinu od 27477 ha, duga je 35, a široka 11 km. Proglašena je za nacionalni park 1965. godine. Bogata je florom i faunom, prekrivena lekovitim biljem, jelama, brezama i bagremima. Privlačna je za odmor, rekreaciju i za lov.

Turističku ponudu Srbije i Crne Gore upotpunjuju i sledeće prirodne retkosti:

ĐAVOLJA VAROŠ je kanjon koji se nalazi na jugu Srbije, na južnoj padini Radan planine, 30 km jugoistočno od Kuršumlije, na nadmorskoj visini 660-700 m i jedinstvena je prirodna retkost erozivnog porekla. Ovaj vrlo atraktivan spomenik prirode sačinjavaju 202 zemljane piramide, visine 2-15 m, širine 0,5-3 m. Figure su smeštene u dve jaruge Đavoljoj i Paklenoj. Atraktivnost Đavolje varoši leži u pojavi bizarnih oblika reljefa, koji svojim izgledom, veličinom i brojnošću predstavljaju prirodnu retkost evropskog i svetskog značaja. Mnogi ovu pojavu porede sa Baštom bogova u SAD. U Đavoljoj varoši postoji i vrlo retka hidrološka pojava - dva jako mineralizovana i kisela izvora. Dodatnu atraktivnost predstavlja činjenica da se stubovi u Đavoljoj varoši pomeraju, smanjuju i nestaju. Ta pojava je retkost u svetu.

KANJON TARE je prvi u Evropi po dubini i dužini, a drugi u svetu. Najdublji je kod Obzira (1250-1300 m), a dugačak je 90 km. Ovo je jedna od retkih oaza netaknute prirode i rezervat je za mnoge endemske vrste biljaka i životinja zbog čega se i nalazi na UNESC-ovoj listi. Posebnu turističku atrakciju predstavlja splavarenje Tarom.

ĐERDAPSKA KLISURA je najveća klisura u Evropi (oko 100 km duga) nastala protokom Dunava kroz oblast Južnih Karpata. Nalazi se u Istočnoj Srbiji izmedju gradova Golupca i Kladova. Dunav u Đerdapskoj klisuri ima veliki pad (blizu 30 m) što je omogućilo podizanje hidrocentrale.


YUTA Info

Biramo najbolje

Foto galerija
YUTA
Vaš komentar
Optimized for IE4+, 800 x 600. Copyright © 2002-2014 by YUTA. All rights reserved.