YUTA Home | Moj favorit | Moj No.1 sajt | Yuta pošta | YUTA Login | English   

LETOVANJA

LAST MINUTE PUTOVANJA > LETOVANJE
GRČKA LETO 2019
Putovanja GRADOVI EVROPE >
PONUDA SRBIJE >
ZIMOVANJE >
KATALOZI LETOVANJE >

FANTAST TOURIST, TURISTIČKA AGENCIJA NOVI SAD, Letovanje, Metropole, Avio Karte
NI TRAVEL, PUTOVANJA, METROPOLE, LETOVANJA
TURISTIČKA AGENCIJA SABRA - KRSTARENJA, WELLNESS, LETOVANJA, EVROPSKI GRADOVI
TURISTICKA AGENCIJA BELVI TRAVEL, ZIMOVANJE, LETO 2019, GRCKA OSTRVA LETOVANJE 2019, METROPOLE
TRIM TRAVEL, LETOVANJE 2019 GRCKA HALKIDIKI HOTELI / KASSANDRA, GRCKA HOTELI / SITHONIA, TURSKA LETOVANJE, TUNIS, EGIPAT, METROPOLE
LETOVANJE 2019
BIG BLUE, EVROPSKI GRADOVI, LETOVANJE, KRSTARENJA, WELLNESS
Turisticka agencija MONTESOL - GRADOVI EVROPE, LETOVANJE, APARTMANI 2019 GRCKA
TURISTIČKA AGENCIJA SOLE AZUR - LETOVANJA, PUTOVANJA - GRADOVI EVROPE
KON TIKI TRAVEL, METROPOLE, DALEKA PUTOVANJA, GRCKA LETOVANJE
HOTEL MONA ZLATIBOR
MEDITERANEO
OLYMPIC TRAVEL
ATLANTIC TRAVEL - GRCKA LETO 2019 APARTMANI, HOTELI
Oktopod Travel - Letovanje 2019, Aranzmani
ALLEGRA KRSTARENJA
KIPAR
MAGELAN - TURISTICKA AGENCIJA NOVI SAD
TOP TOURS
LASTA
LUI TRAVEL
TURISTIČKE VESTI

 

REDOVNA SKUPŠTINA YUTA

22. decembra 2017. godine održana je redovna sednica Skupštine YUTA. YUTI je, od strane Republičke Unije Potrošača dodeljen žig "ZAŠTIČEN POTROŠAČ", kao i Uverenje kojim se potvrđuje da je YUTA uspostavila i uspešno implementirala principe standarda ISO 10002:2016.

 

PROČITAJTE CELU INFORMACIJU

 

YUTA je postala potpisnik Etičkog kodeksa u turizmu Svetske turističke organizacije (WTO)

U Beogradu je 29. i 30.06.2017. god. održana konferencija
„ODRŽIVI RAZVOJ TURIZMA U DUNAVSKOM REGIONU: Nove perspektive“
U organizaciji Svetske turističke organizacije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija vlade Republike Srbije, GIZ-a, Dunavskog centra za kompetenciju.
Po prvi put u Srbiji je boravio u generalni sekretar Svetske turističke organizacije (WTO) g.din Taleb Rifai koji je otvorio ovaj značajan skup.
U okviru ove konferencije bilo je upriličeno i potpisivanje Etičkog kodeksa u turizmu Svetske turističke organizacije, koji predstavlja deklaraciju privatnog sektora u domenu razvoja održivog turizma, ali i kodeksa u domenu delatnosti koja se obavlja.
YUTA je u proteklih nekoliko meseci sprovela proceduru koju je zahtevala Svetska turistička organizacija u smislu standarda poslovanja, a kroz sistem YUTA GARANCIJU  PUTOVANJA je ispunila sve standarde u domenu Etičkog kodeksa u turizmu (pre svega u odnosu na član 6. Etičkog kodeksa u turizmu WTO) kao jedinstvenog sistema zaštite putnika u procesu organizovanih putovanja.
Direktor YUTA-e je u ime Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije-YUTA potpisao Etički kodeks u turizmu WTO (Svetske turističke organizacije) u prisustvu generalnog sekretara Svetske turističke organizacije g-dina Taleba Rifaji-a i pom. Ministra Renate Pinžo ispred MTT.
Ovim činom YUTA je postala jedna od 60 potpisnica ovog Kodeksa i uz standarde koje je ispunila ima mogućnost da zaštičeni znak Etičkog Kodeksa u turizmu koristi u cilju markentiških aktivnosti, kao dokaz kvaliteta usluga njenih članica iz privatnog sektora.
Ovaj Etički Kodeks u turizmu će nam svakako poslužiti kao polazna osnova za formiranje YUTA Kodeksa u radu turističkih agencija, a u cilju što boljeg rada naših članica, veće sigurnosti naših putnika i najviših standarda poslovanja.

Ovde možete preuzeti Etički kodeks u turizmu Svetske Turističke Organizacije

WORKSHOP
"Facilitating ticketing for the Tourism Professional"

Workshop “Facilitating ticketing for the Tourism Professional” će se u organizaciji FORTHcrs , održati u ponedeljak, 10.04.2017. godine, u Beogradu, Hotel Metropol, sa pocetkom u 19.00 h.

FORTHcrs c´e predstaviti svoje usluge  turističkim profesionalcima, nudec´i lakši pristup rezervaciji karata za brodski prevoz u Grčkoj, Italiji, Albaniji i Turskoj kao i promovisanje turističkih usluga Srbije putem FORTHcrs prodajne mreže u Evropi.

22.07.2016. godine

INFORMACIJA - Turistički saobraćaj prema destinacijama u Republici Turskoj

- Svi turistički aranžmani koji se realizuju u okviru dogovorenih čarter letova za Tursku, a koji polaze pre 31.07.2016. godine su već plaćeni, tako da u slućaju otkaza putovanja od strane putnika, turističke agencije organizatori putovanja u skladu sa zakonom imaju pravo da zadrže stvarno-učinjene troškove (avio karte) koje su imali u okviru tih organizovanih putovanja.

- Turistički i avio saobraćaj prema Republici Turskoj i pored uvedenog vanrednog stanja odvija se nesmetano i nedavni događaji nisu uticali na bezbednost naših državljana koji borave na turističkim destinacijama gde je situacija redovna i turisti bez problema realizuju svoje turističke aranžmane.

- Svi putnici koji budu želeli da putuju i odmor provedu u Turskoj u organizaciji turističkih agencija članica YUTA iste će realizovati na način i pod uslovima predviđenim ugovorom o putovanju.

- Za putovanja koja počinju od 31.07.2016.godine: Ukoliko putnici žele da raskinu ugovor o putovanju i odustanu od već uplaćenih i ugovorenih putovanja biće im u skladu sa zakonom i prema postignutom dogovoru vraćen uplaćeni iznos umanjen za 5% vrednosti od ukupne cene turističkog putovanja a na ime stvarnih, odnosno učinjenih troškova organizatora putovanja.

- Bezbednosna i politička situacija u Republici Turskoj se redovno prati i YUTA će u saradnji sa Ministarstvom trgovine turizma i telekomunikacija, MIP i DKP Republike Srbije blagovremeno po potrebi preduzeti odgovarajuće aktivnosti.

YUTA Info

SAOPŠTENJE
U vezi slučaja turističke agencije JET SET travel

30.04.2016. godine

Obaveštavamo Vas da je povodom dešavanja u turističkoj agenciji JET SET travel, Nacionalna asocijacija turističkih agencija YUTA preduzela sledeće mere:

- Putnici koji nisu započeli svoje putovanje ( CIRIH ) se mogu od 04.05.2016 god. javiti u YUTA-u radi ostvarivanja svojih prava, a po osnovu garancije putovanja koju je YUTA izdala agenciji JET SET travel.

- Putnici agencije JET SET travel koji se nalaze na putovanju u Italiji su posredstvom konzularnog predstavnika Srbije i sektora turističke inspekcije kontaktirali YUTA-u sinoć (29.04.2016.) u 22 čas i 30 min sa informacijom da se pored problema tokom putovanja, nalaze u hotelu u Rimu i da ne mogu da se smeste u sobe iz razloga što usluga hotelu nije plaćena.

Na osnovu YUTA GARANCIJE PUTOVANJA, aktivirana je istog momenta tehnička asistencija YUTA-e , i putnici su smešteni u sobe već oko ponoći 29.04.2016. Troškovi smeštaja su pokriveni kroz sistem YUTA GARANCIJE PUTOVANJA.

- Na osnovu nekih informacija koje su se pojavile u medijima obaveštavamo Vas da je agencija JET SET travel ISKLJUČENA iz sistema YUTA GARANCIJA PUTOVANJA na osnovu odluke UO YUTA-e počev od 15.05.2016 god. (Zakonski rok od 30 dana za raskid ugovora o garanciji) zbog uočenih nepravilnosti u radu u prethodnom periodu. Bez obzira što je isključena iz sistema YUTA GARANCIJA PUTOVANJA od 15.05.2016.  YUTA apsolutno i u potpunosti ispunjava svoje preuzete obaveze za sva ugovorena putovanja do tog datuma.

Verujemo da je ovakva efikasna reakcija i rešenje problema na destinaciji najbolja preporuka putnicima i svima kojima je u cilju da se uredi turističko tržište u Srbiji, da je YUTA GARANCUIJA PUTOVANJA jedina prava zaštita putnika u svim okolnostima koje mogu nastati u slučaju insolventnosti i neispunjenja programa putovanja.

 

25.01.2016. godine

OBUKA YUTA ZA POLAGANJE ISPITA ZA TURISTIČKE VODIČE I TURISTIČKE PRATIOCE

Obuka koju sprovodi Nacionalna asocijacija turističkih agencija YUTA za polaganje stručnog ispita za turističkog vodiča i turističkog pratioca će biti održana:

- Za turističkog vodiča od 03. do 07.02.2016.g. (5 dana), u terminu od 14 do 20 časova (u subotu i nedelju od 10 do 16 h),

- Za turističkog pratioca od 03. do 05.02.2016.g. (3 dana), u terminu od 14 do 20 časova.

Obuka se održava u Razvojno-edukativnom centru YUTA u Kondinoj 14, Beograd.

Pročitajte celu informaciju >

21.12.2015. godine

POZIV TURISTIČKIM AGENCIJAMA!

Pozivaju se sve turističke agencije, članice i nečlanice YUTA, kao i turističke organizacije opština i gradova, na sastanke sa temom  izmene Zakona o turizmu i donošenja novog Pravilnika o garancijama putovanja koji treba da stupi na snagu 25.01.2016. godine.

Termini i mesto sastanka:

JUGOISTOČNA SRBIJA
Niš, Privredna komora Niša, četvrtak, 24.12.2015. godine, sa početkom u 12.00h.

ISTOČNA SRBIJA
Borsko jezero, hotel Jezero, četvrtak 24.12.2015. godine, sa početkom u  18.00h.

JUGOZAPADNA SRBIJA
Užice, Regionalna razvojna agencija  Zlatibor, Petra Ćelovića bb,subota 26.12.2015. godine sa početkom u 12.00 h.

VOJVODINA
Novi Sad, Novosadski sajam (Sala 4 Master Centra), u ponedeljak 28.12.2015. godine, sa početkom u 11.00h.

BEOGRADSKA REGIJA
Beograd, YUTA, Kondina 14, utorak 29.12.2015. godine, sa početkom u 12.00h

CENTRALNA SRBIJA
Kragujevac, "Šumadija sajam", sreda 30.12.2015. godine, sa početkom u 10.00h

ZAPADNA SRBIJA
Valjevo, hotel Grand (Vojvodin salon), Trg Živojina Mišića 1, ponedeljak 04.01.2016. godine sa početkom u 11.00 h.

JUŽNA SRBIJA
Novi Pazar, prostorije uprave turističke agencije KARAVAN INTERNATIONAL, Ulica AVNOJa (stara lučna zgrada – šetalište), ponedeljak 11.01.2016. godine sa početkom u 12.00 h.

Molimo turističke agenicje i organizacije da svoje prisustvo potvrde na e-mail: yuta@yuta.rs

21.12.2015. godine

OGLAS ZA POLAGANJE ISPITA ZA TURISTIČKE VODIČE I TURISTIČKE PRATIOCE

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija  objavilo je danas oglas za polaganje stručnog ispita za turističkog vodiča i turističkog pratioca.

Pročitajte celu informaciju >

21.09.2015. godine

Saradnja YUTA i škole stranih jezika "Đuro Salaj"

YUTA je sa školom stranih jezika Đuro Salaj potpisala ugovor o poslovnoj saradnji, kojim se članicama obezbeđuje popust. Pročitajte celu informaciju >

21.09.2015. godine
SAJAM TURIZMA NOVI SAD, 8 - 10. oktobar 2015.

PROMOCIJA TURISTIČKIH POTENCIJALA REGIONA

Sajam turizma na Novosadskom sajmu, ponovo će biti održan u starom, jesenjem terminu. Održava se od 8. do 10. oktobra, u terminu sa Međunarodnim sajmom LORIST od 7. do 11, i Međunarodnim sajmom konjarstva i sersana od 8. do 11. oktobra. Zemlja partner Sajma turizma je Crna Gora, a posetiocima će pored izlagača iz Srbije ponudu predstaviti i turistički poslenici iz Slovenije, Mađarske, Hrvatske i Bugarske. Pročitajte celu informaciju >

 

 

29.06.2015. godine
PUTOVANJA U GRČKU
- zvanično saopštenje Minisarstva finansija, infrastrukture, pomorstva i turizma R. Grčke

U kontaktu sa Ambasadom R. Grčke u Beogradu i Nacionalnom turističkom organizacijom Grčke, dobili smo informacije da je u Grčkoj redovna situacija, da nije bilo poskupljenja usluga i da u ovom trenutku nema razloga za odustajanje od letovanja u Grčkoj.

U nastavku Vam dostavljamo zvanično saopštenje Minisarstva finansija, infrastrukture, pomorstva i turizma R. Grčke. Pročitajte celu informaciju >

29.06.2015. godine
SUNLINE TRAVEL - OBAVEŠTENJE - TUNIS

U skladu sa dobrim poslovnim običajima agencije SunLine Travel, uz saglasnost asocijacije YUTA i u skladu sa visokim standardima poslovanja, a zakonskim pravima i obavezama, molimo vas da uvažite sledeće opcije za putnike koji su već rezervisali svoje putovanje u Tunis: Pročitajte celu informaciju >

26.06.2015. godine
AKTUELNA SITUACIJA U TUNISU

INFORMACIJA SUNLINE TRAVEL:

Obaveštavamo javnost da su svi gosti agencije SunLine Travel u Tunisu bezbedni!

U hotelu Riu Imperial Marhaba nema gostiju iz Srbije, niti agencija SunLine Travel sarađuje sa pomenutim hotelom. Jednoj od dve grupe, koje se prema redovnom programu danas vraćaju iz Tunisa, povratni transfer je u toku realizacije. Drugoj grupi će povratni transfer ka aerodromu uskoro biti realizovan... Pročitajte celu informaciju >

15.05.2015. godine
PREPORUKA YUTA-e ZA PUTOVANJA  U MAKEDONIJU I GRČKU

Prema informacijama kojima Nacionalna asocijacija turističkih agenija Srbije - YUTA raspolaže, očekuje se novo saopštenje i preporuka MSP po pitanju  tranzita kroz Makedoniju, kao i za boravak u Makedoniji.

Do tada YUTA daje sledeću preporuku turističkim agencijama i putnicima:

PREPORUKA ZA TRANZIT KROZ REPUBLIKU MAKEDONIJU

Prema zvaničnim saopštenjima Uprave saobraćajne policije Makedonije, Uprave za pogranične policije i auto moto društva Makedonije - svi magistralni pravci kroz republiku Makedoniju su potpuno bezbedni i prohodni. Takođe, nije primećena veća gužva i zadržavanje na graničnim prelazima u odnosu na ovaj period godine.

Obavestavamo Vas da je veliki broj turističkih autobusa u poslednja dva dana prošao kroz republiku Makedoniju bez ikakvih problema i neprijatnosti, a prema svedočenju naših kolega koji su bili organizatori putovanja.

PREPORUKA YUTA-e ZA PUTOVANJA I BORAVAK U REPUBLICI MAKEDONIJI

Prema zvaničnim saopštenjima državnih institucija Republike Makedonije, bezbedonosna situacija u celoj republici Makedoniji je stabilna. Savetujemo da se osim osnovnih aktivnosti kao svrha boravaka, izbegavaju masovna okupljanja građana (protesti, politički mitinzi i slično).

YUTA INFO

Pogledajte celu informaciju >

14.05.2015. godine
OBAVEŠTENJE - CHARTER SAOBRAĆAJ

Upravni odbor YUTA, na sednici održanoj 13.05.2015.g., razmotrio je problematiku vezanu za ugovaranje i realizaciju turističkih aranžmana koje članice YUTA obavljaju avio charter saobraćajem i izdao sledeće obaveštenje. Pogledajte celu informaciju >

11.05.2015. godine
PUTOVANJE KROZ MAKEDONIJU

Situacija u  BJR Makedoniji na dan 11.05.2015 god.

Prema infomacijama sa lica mesta od strane Auto moto društva Makedonije, kao i pogranične policije Makedonije, putni pravci preko Kumanova i cele teritorije BJR Makedonije su POTPUNO BEZBEDNI I PROHODNI. Pogledajte celu informaciju >

18.03.2015. godine
Izmena režima viziranja pasoša za Egipat

Danas smo, od strane Ambasade Egipta u Beogradu, obavešteni o izmenama viziranja pasoša za putnike iz Srbije. Izmene se sastoje u sledećem: Pogledajte celu informaciju >

18.03.2015. godine
NIŠ - sajam turizma i aktivnog odmora - 02- 04. april 2015. godine,  hala SC “Čair”, Niš

Sajam turizma i aktivnog odmora svake godine okuplja sve veći broj izlagača i predstavlja pravo mesto koje ključnim subjektima iz sveta turizma pruža priliku da uspostave nove kontakte, razmene ideje i stvore uslove za nove poslovne projekte. Prošlogodišnji Sajam turizma u Nišu održan je u dobroj poslovnoj atmosferi i sjajnom duhu, a svoju ponudu predstavilo je 118 učesnika iz zemlje i regiona. Pogledajte celu informaciju >

07.03.2015. godine
"HUNGUEST HOTELS" - PARTNER YUTA

Mađarski lanac hotela Hunguest Hotels i YUTA ostvarili su partnersku saradnju. Pogledajte celu informaciju >

OBUKA ZA POLAGANJE STRUČNOG ISPITA ZA TURISTIČKOG VODIČA I PRATIOCA

Obuka koju sprovodi Nacionalna asocijacija turističkih agencija YUTA za polaganje stručnog ispita za turističkog vodiča u trajanju od 6 dana, biće održana od 17.12. do 23.12.2014. od 10 do 16 časova (predavanja neće biti održana u petak 19.12.2014. zbog velike slave Sveti Nikola) i za turističkog pratioca u trajanju od 3 dana, od 17.12. do 20.12.2014. od 10 do 16 časova (predavanja neće biti održana u petak 19.12.2014. zbog velike slave Sveti Nikola). Obuka se održava u Razvojno-edukativnom centru YUTA u Kondinoj 14, Beograd.

Pogledajte celu informaciju >

ČLANICE YUTA NA STUDIJSKOM PUTOVANJU U SOLUNU

YUTA je u saradnji sa hotelom Mediterranean Palace 5* i konsultantskom kompanijom Tourism Plus, u periodu od 31.10. do 02.11.2014. godine organizovala studijsko putovanje u Solun za svoje članice i predstavnike medijskih kuća.

Pogledajte celu informaciju >

14.10.2014. godine
ODRŽANA REDOVNA SKUPŠTINA YUTA

Redovna godišnja Skupština Nacionalne asocijacije turističkih agencija "YUTA" održana je u petak, 10. oktobra 2014. godine na Univerzitetu Singidunum.

Teme Skupštine bile su: Problemi u postupku ugovaranja i realizacije rekreativne nastave i đačkih ekskurzija; Zakon o turizmu; Značaj receptivnog turizma (mere podsticaja i aktivnosti YUTA na unapređenju receptivne turističke delatbnosti).

Pogledajte celu informaciju >

07.10.2014. godine
WINTER & SPA TRAVEL MARKET - 23. - 25.10.2014. NOVI SAD

Zemlje Jugoistočne Evrope imaju raznoliku turističku ponudu i svaka ima svoje posebnosti, ali ipak tri niše turizma su zajedničke za sve - kongresni, wellness & spa i zimski turizam. Organizatori specijalizovanog poslovnog sajma Winter & Spa Travel Market-a (WSTM), kompanija Turistička Prizma i organizacija CERTUS, u planiranju sajma vodili su se upravo ovom činjenicom. Želja organizatora WSTM-a je da iz godine u godinu sve više svetskih kompanija dobije priliku da upozna naš region i sve njegove posebnosti. WSTM 2014 će biti održan u Novom Sadu od 23-25.10.2014.

Pogledajte celu informaciju >

29.09.2014. godine
DONACIJA YUTA - NOVA KUĆA PORODICI DAMNJANOVIĆ

Porodici Damnjanović iz obrenovačkog naselja Šljivice, zahvaljujuči donaciji YUTA, izgrađena je nova kuća.

Današnjem useljenju su prisustvovali gradonačelnik Siniša Mali, gradski menadžer Goran Vesić i predstavnici YUTA - Milan Lainović, potpredsenik Upravnog odbora i Aleksandar Seničić, direktor.

Pogledajte celu informaciju >

18.08.2014. godine
INFORMACIJE U VEZI DONACIJE YUTA POPLAVLJENIM PODRUČJIMA

Na osnovu inicijative koja je sprovedena od strane UO YUTA-e, a koja se odnosila na prikupljanje pomoći ugroženim područijima u poplavama, prikupljeno je 2.254.000 din.

Sa firmom IVA INVEST iz Ivanjice je potpisan ugovor o izgradnji montažne kuće, po sistemu ključ u ruke, od 48,34 kvm. Pogledajte celu informaciju >

23.07.2014. godine
PRESS KONFERENCIJA YUTA

U prostorijama „Medija centra YUTA“ , 22.07.2013. godine održana je press konferencija na kojoj su prisustvovali Gordana Radosavljević, pomoćnik ministra Sektora za turizam i turističku inspekciju u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Aleksandar Radović, načelnik odeljenja turističke inspekcije Beograd, kao i predstavnici YUTA-e, Aleksandar Seničić, direktor, Zoran Arsenović, predsednik Upravnog odbora i Milan Lainović, potpredsednik Upravnog odbora.

Pogledajte celu informaciju >

04.07.2014.
DONACIJE ČLANICA YUTA I PARTNERA ZA UGROŽENE U POPLAVAMA

U akciji prikupljanja sredstava za pomoć ugroženima u poplavama članica YUTA i poslovnih partnera, do sada je prikupljeno preko 2.000.000,00 dinara.

Pregled uplaćenih donacija:

 1. KON TIKI TRAVEL - 200.000,00 din
 2. HARMONIA HOTELS GROUP ALBANIJA - 115.000,00 din
 3. GRAND TOURS - 110.000,00 din
 4. ODEON WORLD TRAVEL - 100.000,00 din
 5. ROBINSON - 100.000,00 din
 6. BELVI TRAVEL - 100.000,00 din
 7. BIG BLUE TRAVEL - 100.000,00 din
 8. PONTE TRAVEL - 100.000,00 din
 9. EUROJET - 100.000,00 din
 10. VIVA TRAVEL - 100.000,00 din
 11. OLYMPIC TRAVEL - 100.000,00 din
 12. TRAVEL HOUSE - 75.000,00 din
 13. DERTOUR - 75.000,00 din
 14. ATLANTIC - 70.000,00 din
 15. GLOB METROPOLITEN - 70.000,00 din
 16. SUNLINE - 50.000,00 din
 17. FIBULA - 50.000,00 din
 18. MONTESOL TRAVEL - 50.000,00 din
 19. TURIST TRADE - 50.000,00 din
 20. PLANA TOURS - 50.000,00 din
 21. 1A TRAVEL - 50,000.00 din
 22. KALODOUKAS - 50,000.00 din
 23. SABRA - 30.000,00 din
 24. SOLE AZUR - 30.000,00 din
 25. FOX TRAVEL - 30.000,00 din
 26. POTENZA GROUP - 30.000,00 din
 27. HOLIDAY - 25.000,00 din
 28. ALMA HOLIDAYS - 20.000,00 din
 29. EUROTURS - 20.000,00 din
 30. NITRAVEL - 20.000,00 din
 31. ASTER TRAVEL - 15.000,00 din
 32. MITOS TRAVEL - 15.000,00 din
 33. TOP TOURS - 10.000,00 din
 34. NACIONAL - 10.000,00 din
 35. INTERNATIONAL LINE - 10.000,00 din
 36. ALEKSANDAR SENICIĆ ( direktor YUTA) - 10.000,00 din
 37. NENAD VESKOVIĆ (član Upravnog odbora YUTA) - 10.000,00 din
 38. NIKOLA ANDRIĆ (član Upravnog odbora YUTA) - 10.000,00 din
 39. GORAN ĐORĐEVIĆ - (član Upravnog odbora YUTA) - 10.000,00 din
 40. MINOS - 10.000,00 din
 41. MAGELAN CORPORATION - 10.000,00 din
 42. AMIGO TRAVEL - 10.000,00 din
 43. RUBICON TRAVEL - 7.000,00 din
 44. AS TRAVEL - 7.000,00 din
 45. NITURS - 5.000,00 din
 46. INTERTOURS - 5.000,00 din
 47. DENZOR - 5.000,00 din
 48. EURO LINE PEKEZ - 5.000,00 din
 49. EGIDA INTERNATIONAL - 5.000,00 din
 50. CHAMPIONS TRAVEL - 5.000,00 din
 51. OMNITURS - 5.000,00 din
 52. BRANKO KOVAČEVIĆ (član Upravnog odbora YUTA) 5.000,00 din

UKUPNO : 2.254.000,00 din

Sredstva prikupljena ovom akcijom biće upotrebljena za kupovinu kuće jednoj od najugroženijih porodica sa područja obuhvaćenih poplavama. Iz tog razloga neophodna nam je dodatna pomoć u vidu donacija.

Ovim putem pozivamo i ostale članice i poslovne partnere da se u skladu sa svojim mogućnostima uključe u ovu akciju doniranjem sredstava za pomoć najugroženijima.

Podaci o računu:
Račun NLB banke broj: 310 - 0000000203675 - 94

YUTA Info

Pogledajte celu informaciju >

26.06.2014.
AKCIJA YUTA-e I VEČERNJIH NOVOSTI " BESPLATNO LETOVANJE ZA DECU IZ POPLAVLJENIH PODRUČJA "

Akcija koju sprovodimo sa Večernjim novostima “Besplatno letovanje za decu iz ugroženih područja“ uspešno se realizuje zahvaljujući našim članicama  koje su se uključile i dale svoj doprinos. Sa akcijom nastavljamo i dalje.

29.06.2014. godine grupa od 5 učenika (Petar Marjanović, Ivan Vujić, Ađela Petrov, Nađa Stojanović, Jana Vukosavljević) sa učiteljicom kreće put Sutomora na desetodnevni boravak u hotel Lovćen. Donator ovog putovanja je agencija Lovćen iz Nove Pazove.

Istog dana, 29.06.2014.godine, 3 učenika (Vladan Grković, Veljko Đorđević, Aleksandar Matić-Miodragović) će otići na engleski letnji kamp na Kopaoniku - English Book Education kamp, koji se održava u MK Mountain Resort (Hotel Konaci 4*). Sponzor ovog putovanja je agencija English tours iz Beograda.

Obe grupe učenika su iz jedne osnovne škole iz Obrenovca.

U ovu akciju se uključila i agencija Belvi travel iz Beograda, dajući besplatno letovanje za spasioce angažovane u Krupnju za vreme nepogoda koje su zadesile ovu opštinu.

Učenike i spasioce na ovim destinacijam će posetiti ekipa Večernjih novosti, koja će zabeležiti njihove utiske o letovanju.

Sabra Travel iz Beograda se takođe uključila u akciju dajući besplatan boravak u Kušadasiju za 3 učenika i nastavnicu iz Obrenovca.

YUTA info

Pogledajte celu informaciju >

21.05.2014.
BESPLATNO LETOVANJE ZA DECU IZ UGROŽENIH PODRUČJA

TURISTIČKE agencije okupljene u Nacionalnoj asocijaciji turističkih agencija "YUTA" i „Novosti“ organizovaće tokom predstojećeg leta besplatan odmor za decu iz ugroženih područja.

Agencije će obezbediti kapacitete kako bi se za decu koja su pogođena poplavama organizovao odlazak na letovanje u Grčku.

Pogledajte celu informaciju >

21.05.2014.
YUTA SA SVOJIM ČLANICAMA POMAŽE UGROŽENIMA U POPLAVAMA

U nedelju 18.05.2014. godine održana je vanredna sednica Upravnog odbora YUTA na kojoj je odlučeno da YUTA formira poseban račun na koji će se uplaćivati sredstva za pomoć ugroženima u poplavama.

Sredstva prikupljena ovim putem biće iskorišćena za pomoć našim kolegama i ostalima građanima ugroženim u poplavama. Pogledajte celu informaciju >

16.04.2014.
JUBILEJ - 60 GODINA POSTOJANJA YUTA

Nacionalna asocijacija turistčkih agencija YUTA, danas broji tačno 60 godina postojanja.
16. aprila 1954. godine osnovana je naša asocijacija, tadašnje Udruženje turističkih preduzeća Jugoslavije.
Pogledajte celu informaciju >

14.04.2014.
YUTA NAGRADNA IGRA NA 47. MEĐUNARODNOM SAJMU TURIZMA U NOVOM SADU

Na osnovu predloga YUTA-e  i dogovora sa organizatorima Novosadskog sajma, koji je održan u periodu od 10-14.04.2014. god. u Novom Sadu, u subotu 12.04.2014.god. u 13 časova na štandu YUTA-e, održano je izvlačenje dobitnika YUTA NAGRADNA IGRE. U nagradnoj igri su učestvovali posetioci sajma koji su popunjavali listić sa nagradnim pitanjem. Pogledajte celu informaciju >

14.04.2014.
YUTA NASTUPILA NA 47. MEĐUNARODNOM SAJMU TURIZMA U NOVOM SADU

Međunarodni sajam turizma u Novom Sadu je prvi put održan u proleće, kako bi turoperatori pre početka sezone ponudili prve letnje aranžmane. Učestvovale su turističke agencije iz naše zemlje i celog regiona, turističke organizacije gradova i opština, kao i organizatori kulturnih i zabavnih manifestacija iz cele Srbije. Pogledajte celu informaciju >

31.03.2014.
KLUB SENIORA YUTA - POZIV

Poštovani prijatelji,

Podsećamo vas da će se  u sredu, 2. aprila 2014. godine u 12 časova, u prostorijama YUTA održati naše redovno druženje... Pogledajte celu informaciju >

Poziv Turističkim animatorima - upis u registar

YUTA i BSA formiraju jedinstvenu bazu svih turističkih animatora koji su prošli proces edukacije i stekli pravo na angažovanje u realizaciji programa animacije sportsko-rekreativnih i društveno-kulturnih programa sa turistima Pogledajte celu informaciju >

Predstavljamo: AktivHotel Hochfilzer, Austrija

Poznata kao inovativno područje za porodični odmor i planinarenje, oblast Vilder Kajzer (Wilder Kaiser) važi za renomiran turistički region za goste iz daleka i iz bliza. Pogledajte celu informaciju >

SAJAM TURIZMA NIŠ 2014

„15. Međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora“ održava se od 03 - 05.04.2014. godine u prostoru hale „Čair“ u Nišu (Srbija).
Pogledajte celu informaciju >

Beograd, 19.03.2014. godine
MARKETING FORUM 2014
SEMINAR - MARKETING U TURIZMU

Seminar o primeni marketinga u turističkim organizacijama održaće se 24. aprila 2014. u Grand Casino Beogradu organizaciji Marketing Foruma, pod pokrovitejstvom YUTA i Privredne komore Beograda.

Nacionalna marketing organizacija Marketing Forum organizuje celodnevni seminar za profesionalce iz oblasti turizma sa ciljem da pomogne razvijanju ove privredne grane primenom specifičnih znanja i veština savremenog marketinga. Pogledajte celu informaciju >

Beograd, 27.12.2013. godine
YUTA PRAZNIČNI KOKTEL 

U svečanoj sali Beogradskog sajma održan je YUTA  PRAZNIČNI KOKTEL.
YUTA je kao domaćin imala zadovoljstvo da na jednom mestu okupi najznačajnije predstavnike i saradnike turističke privrede u Srbiji, koji su se odazvali našem pozivu u velikom broju.

Pogledajte celu informaciju >

ODRŽAN PRVI SAMIT PREDSEDNIKA ASOCIJACIJA TURISTICKIH AGENCIJA 

Od 7. do 9. novembra 2013. u španskom gradu Kordobi održan je prvi međunarodni samit predsednika asocijacija turističkih agencija...
Pogledajte celu informaciju >

04.11.2013. godine
ODRŽAN SEMINAR O ODRŽIVOM TURIZMU 

U prostorijama Razvojno Edukativnog Centara YUTA, 30. i 31.10.2013. godine, u organizaciji YUTA-e i Turističke organizacije Srbije održan je seminar o održivom turizmu.
Pogledajte celu informaciju >

28.10.2013. godine
ISTA 2013
DESETI INTERNACIONALNI SUSRETI TURISTIČKIH ASOCIJACIJA

Od 24. do 27.10.2013. godine, u hotelu Jezero, na Borskom Jezeru, održani su deseti Internacionalni Susreti Turističkih Asocijacija - ISTA 2013. u organizaciji Nacionalne Asocijacije Turističkih Agencija - YUTA.
Pogledajte celu informaciju >

05.10.2013. godine, Beograd
NAGRADNA IGRA YUTA - Novi Sad, 05.10.2013. godine

Na Novosadskom sajmu, u subotu 05.10.2013.god., na štandu YUTA, održana je YUTA NAGRADNA IGRA u kojoj su učestvovali posetioci sajma. Pogledajte celu informaciju >

04.10.2013. godine, Beograd
SEDNICA SKUPŠTINE YUTA - Novi Sad, 04.10.2013. godine

Dana 04.10.2013. godine, sa početkom u 13 časova, u Velikoj Sali kongresnog centra Master na Novosadskom Sajmu održana je redovna sednica Skupštine YUTA. Pogledajte celu informaciju >

20.09.2013. godine, Beograd
SEDNICA SKUPŠTINE YUTA - Novi Sad, 04.10.2013. godine

U sali kongresnog centra Master na Novosadskom sajmu, 04.10.2013. održaće se skupština YUTA-e. Pogledajte celu informaciju >

27.08.2013. godine, Beograd
EDUKACIJA ZA RECEPTIVNE TURISTIČKE AGENCIJE
U prostorijama Razvojno Edukativnog Centara YUTA, 27.08.2013. godine održana je edukacija za receptivne agencije u Srbiji. Pogledajte celu informaciju >

15.08.2013. godine, Beograd
S A O P Š T E NJ E
Vezano za novonastalu situaciju u Egiptu i proglašeno vanredno stanje u većem delu ove zemlje dajemo sledeće:
S A O P Š T E NJ E
Članice Nacionalne asocijacije turističkih agencija „YUTA“ koje organizuju boravak naših turista u Egiptu već su, na osnovu Saopštenja od 09.07.2013., a imajući u vidu interese putnika i pored činjenice da vanredno stanje nije bilo uvedeno, primenjivale pravni institut vanrednih okolnosti. Pogledajte celu informaciju >

05.08.2013. godine, Beograd
Sednica Odbora za receptivni turizam

Dana 05.08.2013. godine sa početkom u 13.00 h, u prostorijama YUTA, održan je sastanak Odbora za receptivni turizam, na kojem je dogovoreno da se predlozi na kojima je radjeno poslednih nekoliko meseci prema Ministarstvu i TOS objave javno i pre imenovanja nadležnih za turizam. Takođe je usvojen i Apel hotelijerima koji sažima tematiku o kojoj se razgovaralo sa HORES-om na sastanku odbora održanog 08. maja 2013. godine
Pogledajte celu informaciju >

09.07.2013. godine, Beograd
S A O P Š T E NJ E
U prostorijama YUTA-e, Nacionalne asocijacije turističkih agencija, 09.07.2013 god. održan je sastanak organizatora putovanja koji u svojoj ponudi imaju destinacije u Egiptu.
Pogledajte celu informaciju >

04.07.2013. godine, Beograd
S A O P Š T E NJ E
Vezano sa Saopštenje Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije od 04.07.2013.g. u kome je objavljena preporuka građanima koji su nameravali da putuju u Egipat da to ne čine, članice Nacionalnog udruženja turističkih agencija YUTA, koje organizuju putovanja naših građana u Egipat održale su dana 04.07.2013.g. hitan sastanak... Pogledajte celu informaciju >

15.05.2013. godine, Beograd
Osnovana je Unija Asocijacija Turističkih Agencija Jugoistočne Evrope

U VIP salonu Sava Centra potpisan je Ugovor o Uniji Asocijacija Turističkih Agencija Jugoistočne Evrope. 
Pogledajte celu informaciju >

Saradnja YUTA, web sajta VisitSerbia.org i organizacije 'Mladi za turizam'.
Sajt VisitSerbia sa svojim novim konceptom, uz podršku YUTA i Mladi za turizam žele da sumiraju rezultate ovogodišnjih aktivnosti. 
Pogledajte celu informaciju >


DONACIJA članova Upravnog odbora YUTA-e Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine  u Zvečanskoj ulici u Beogradu.
Na inicijativu potpredsednika UO g-dina Milana Lainovića, na sednici  Upravnog odbora održanoj  21.12.2012.god., članovi  UO YUTA-e  doneli su jednoglasnu odluku da svojim ličnim prilozima  doniraju određena sredstva u humanitarne svrhe nekoj od ustanova za brigu o deci.

Pogledajte celu informaciju >

21.12.2012. Beogradski sajam, Beograd

PRIJEM POVODOM PRIJEMA YUTE U PUNOPRAVNO ČLANSTVO ECTAA

Na skupštini ECTAA održanoj u Briselu 29 i 30 .11.2012 godine, jednoglasno je doneta  odluka o prijemu YUTA-e u punopravno članstvo najprestižnije asocijacije turističkih agencija i turoperatera Evrope – ECTAA.

Pogledajte celu informaciju >

 

YUTA Info

Biramo najbolje

Foto galerija
YUTA
Vaš komentar
Optimized for IE4+, 800 x 600. Copyright © 2002-2014 by YUTA. All rights reserved.