GRCKA LETOVANJE 2017
YUTA Home | Moj favorit | Moj No.1 sajt | Yuta pošta | YUTA Login | English   
 
GRCKA LETO 2017 ARANZMANI

LAST MINUTE PUTOVANJA > LETOVANJE
GRČKA LETO 2017
Putovanja GRADOVI EVROPE >
PONUDA SRBIJE >
KATALOZI LETOVANJE >
KATALOZI GRADOVI EVROPE >

FANTAST TOURIST, TURISTIČKA AGENCIJA NOVI SAD, Letovanje, Metropole, Avio Karte
NI TRAVEL, PUTOVANJA, METROPOLE, LETOVANJA
TURISTIČKA AGENCIJA SABRA - KRSTARENJA 2017, WELLNESS, LETOVANJA, EVROPSKI GRADOVI
TURISTICKA AGENCIJA BELVI TRAVEL, LETO 2017, GRCKA OSTRVA LETOVANJE 2017, METROPOLE
TRIM TRAVEL, LETOVANJE 2017 GRCKA HALKIDIKI HOTELI / KASSANDRA,  GRCKA HOTELI / SITHONIA, TURSKA LETOVANJE, TUNIS, EGIPAT, METROPOLE
LETOVANJE 2017
BIG BLUE, EVROPSKI GRADOVI, LETOVANJE, KRSTARENJA, WELLNESS
Turisticka agencija MONTESOL - GRADOVI EVROPE, LETOVANJE, APARTMANI 2017 GRCKA
TURISTIČKA AGENCIJA SOLE AZUR - LETOVANJA, PUTOVANJA - GRADOVI EVROPE
PONTE TRAVEL, TURISTICKA AGENCIJA, BEOGRAD - LETO, ZIMA
TURISTICKA AGENCIJA FIBULA - TURSKA LETO MARMARIS, ANTALIJA, ALANJA... GRCKA LETOVANJE
KON TIKI TRAVEL, METROPOLE, DALEKA PUTOVANJA, GRCKA LETOVANJE
LETO 2017
HOTEL MONA ZLATIBOR
MEDITERANEO ex Kalodoukas
Turistička agencija Intertravel
ATLANTIC TRAVEL - GRCKA LETO 2017 APARTMANI, HOTELI
Oktopod Travel - Letovanje 2017, Aranzmani
KIPAR
TOP TOURS


YUTA - Reći dobrodošlice

Poštovani,

Dobrodošli na prezentaciju Nacionalne asocijacije turističkih agencija - YUTA, na kojoj možete naci sve potrebne informacije o našem udruženju, aktivnostima koje preduzimaju naše clanice i ostali pružaoci turistickih usluga kroz ponude putovanja, berze, zakonske propise, turisticke vesti, nagrade za turiste...

Od osnivanja 1954. godine, YUTA je posebnu pažnju posvecivala unapredenju rada i kvaliteta poslovanja turistickih agencija i zaštiti potrošaca turistickih usluga.
U duhu savremenih svetskih trendova, YUTA je u cilju koordinacije rada svih ucesnika u kreiranju turistickih usluga, a kroz status pridruženog clanstva, objedinila i aktivnosti komplementarnih turistickih delatnosti iz oblasti saobracaja, ugostiteljstva, osiguranja, obrazovanja i dr.

Bice nam veliko zadovoljstvo da Vaše interese i ciljeve zajednicki realizujemo kroz bogatu lepezu usluga i mogucnosti koje YUTA pruža.

Dobrodošli,

Aleksandar Seničić, direktor

 

 

Šta je  YUTA danas u agencijskoj delatnosti:

  • Reprezentativna  Asocijacija turističkih agencija,
  • Strateški partner ministarstva za poslove turizma, prosvete, spoljnih poslova, unutrašniih poslova, osiguravajućim kompanijama, obrazovnim ustanovama itd. 
  • Asocijacija sa  preko 400 turističkih agencija koje ostvaruju oko 95% organizovanog turističkog prometa, najvećih  BUS i RAC organizacija, itd. sa preko 1,5 miliona korisnika usluga,
  • Jedina turistička Asocijacija sa  web sajtom  u top 100 najposećenijih u Srbiji (iz 9.000 gradova i 120 zemalja sveta – godišnje je posećen skoro dva miliona puta).,
  • Jedina turistička Asocijacija koja svojim članicama pruža kompletan servis za sve segmente agencijskog poslovanja 

 Prednosti članstva u YUTI

•          dnevno dobijanje insturukcija za uspešno poslovanje članica
•          mogućnost korišćenja najvažnijih informacija na stranicama YUTA web sajta kojima mogu pristupiti samo članice YUTA
•          svakodnevno primanje najvažnijih vesti i najave najvažnijih događanja
•          pravo korištenja podataka, obrazaca, aktuelnih propisa, raznih uputstava i ostalih sadržaja iz baze podataka bitnih za poslovanje agencija
•          pristup informacijama o članicama UFTAA, BAFTAA čiji je YUTA član, kao i različitih mera turističke politike na evropskom i svetskom nivou

•          strukovno praktično obrazovanje vezano uz specifičnosti primene turističkih propisa
•          učešće na edukativnim kursevima iz oblasti turizma uz posebne cene za članice (operativni poslovi u agencijama, poslovi vodičia pratioca, animatora i dr.
•          učešće u uprvnim i radnim telima YUTE
•          učešće u aktivnostima koje su vezane na formiranje turističkih proizvoda, posebno receptivnih i na uspostavljanju standarda poslovanja članica na domaćšem i svetskom tržoštu,
•          učešće u zajedničkim projektima YUTE koje podsticajnim sredstvima podržavaju nadležni organi i međunarodne instirucije

•          mogućnost lakšeg uspostavljanja poslovnih odnosa s proverenim kompanijama- članicama YUTA
•          kontinuirano širenje mreže poslovnih partnera iz agencijeske i komplementarnih delatnbosti (prevozici, osiguranja, hotelijeri, vodiči, obrzovne ustanove i dr. Delatnosti pridruženih članica YUTE)
•          posvno povezivanje i saradnje članica BAFTAA i drugih turističkih zajednica zemalja u regionu
•          učešče na Skupštini YUTA, ISTA, studijskim putovanjima i drugim događanjima koje organizuje ili učestvuje YUTA
•          mogućnost koriščenja proizvoda i usluga pod najpovoljnijim uslovima raznih kompanija - partnera s kojima je YUTA dogovorila popuste za svoje članice (fiskalne kase, polise osiguranja, bankarske garancije, obezbeđenje standardnog softvera za poslovanje agencija itd.)

•          pravo korištenja logotipa YUTA kao znaka pouzdanosti i kvaliteta
•          mogućnost prezentacije svih poslovnih informacija članica na web sajtu
•          postavljanje komercijalnih ponuda putovanja na YUTA web sajt
•          postavljanje banera na YUTA web sajt po povlašćenim uslovima
•          mogućnost povoljnijeg oglašavanja u medijima
•          nastupi i mogućnosti korištenja   posebnih dogovorenih uslova na turističkim menifestacijama

Uloga Nacionalne asocijacije turističkih agncija “YUTA”

YUTA za svoje članice vrši sledeće osnovne funcije:

Ostvareni visoki standardi postignuti su: restriktivnim uslovima prijema i kontinuiranim preispitivanjem zadržavanja statusa članice YUTA (u prethodnom periodu je iz članstva je isključeno preko 230 agencija), uvođenjem novih elekrtonskih tehnologija u poslovanju asocijacije i članica po YUTA standardima, pružanjem besplatnih pravnih saveta i pomoći putnicima i članicama, uvođenjem posebnih standarda za pojedine vidove turizma itd.

YUTA je refernetni partner za usaglašavanje i dogovaranje sa nadležnim državnim organima u delu zakonodavne regulative, strateških mera i odluka države u vezi utvrđivanja različitih poreza i taksi, pri donošenju novih ili poboljšanih zakonskih i drugih regulativa za uspešniji rad turističkih agencija. YUTA je uspostavila stalne i plodne relacije sa vlastima i donosiocima odluka u Vladinim i Skupštinskim telima zaduženim za turizam.

YUTA predstavlja i zastupa interse svojih članica u međunarodnim i regionalnim asocijacijama, nacionalnim reprezentativnim asocijacijama turističke privrede, Privrednoj komori Srbbije, Uniji poslodavaca Srbije, u medijima itd.

Za svoje članice i njihove putnike obezbeđen je besplatan pravni servis, daju se svakodnevne informacije i instukcije neophodne za uspešno poslovanje članica YUTA, iz oblasti turističkih, finansijkih, saobraćajnih, viznih i svih drugih propisa i oblasti.

Svakodnevno članice preko  web saja YUTA i elektronskom poštom, a putem tromesečnih pisanih publikacija   dobijaju aktuelne informacije. 
Putnici, poslovni partneri članica, kao i mediji i svi zaintersovani putem sajta mogu na jednom mestu dobiti celokupnu aktuelnu turisričku ponudu sa destinacija u Srbiji i iz celog sveta.

Zaštita od nelojalne  konkurencije u saradnji sa nadležnim inspekcijskim organima (Turistička inspekcija i dr.) je trajna aktivnost članica i same YUTE. 
Posebno je značajna uloga Arbitražnog suda YUTE, jedine takve institucije u okviru asocijacija turističke privrede, koja u najširem smislu doprinosi zaštiti putnika i samih članica. 

U okviru članica koordiancija se ostavaruje  preko nadležnih upravnih i radnih tela, kao i preko formiranih  10 regionalnih chapera-regionalnih ogranaka, čija je uloga koordiancija svih učesnika u formiranju i prodaji regionalnog turističkog proizvoda (agencije, hotelijeri, prevoznici, vodiči, turističke organizaije i dr.).
Esnafska saradnja se realizuje preko međusobno pridruženog članstva reprezentativnih nacionalnih asocijacija hotelijera, banja i vodiča.

 U okviru Razvojno edukativnog centa –YUTA REC održavaju se stalni kursevi iz različitih oblasti poslovanja agencija a u saradnji sa pridruženim članicama iz oblasti obrazovanja, osiguranja, saobraćaja i dr.

Dokaz kvaliteta članica YUTE

Već nekoliko godina broj opravdanih tužbi putnika je minimalan u odnosu na broj realizovanih putovanja.
Kako je uobičajeni evropski prosek prigovora od 3 – 5 %, ovako mali broj tužbi putnika na programe članica YUTA, koji se izražava u promilima, potvrđuje visoki kvalitet i profesionalni odnos naših članica prema preko 1,5 mil. putnika članica YUTE.
Unazad nekoliko godina isključeno je preko 230 članica zbog neispunjavanja utvrđenih standarda YUTA.

O prestižnom kvalitetu članica YUTE najbolji su dokaz:

Preporuka Komisije Evropske Unije u Srbiji:  “PUTUJTE SA POUZDANIM TURISTIČKIM AGENCIJAMA, PROVERITE WEB SAJT: www.yuta.rs”

Preporuka MUP Srbije: "Ukoliko odlučite da putujete posredstvom turističke agencije, putujte preko agencija članica Nacionalne asocijacije turističkih agencija Republike Srbije www.yuta.rs..."

 


YUTA Info

Biramo najbolje

Foto galerija
YUTA
Vaš komentar
Optimized for IE4+, 800 x 600. Copyright © 2002-2014 by YUTA. All rights reserved.