• FANTAST TOURIST
    Trebinje
    Trebinje i južni Jadran
  • Trebinje i južni Jadran
  • Trebinje i južni Jadran

LETOVANJE GRCKA 2024

LETOVANJE GRCKA 2024

Evropski gradovi FANTAST TOURIST, Bosna i Hercegovina, Trebinje

Trebinje Evropski gradovi, Trebinje i južni Jadran

5 dana
2 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1. dan (četvrtak 13.jun)   Polazak oko 22h iz Novog Sada (AS „Vojvodina“) i oko 23.30h iz Beograda (Sava centar). Noćna vožnja ka Crnoj Gori. Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (petak 14.jun) TJENTIŠTE – TREBINJE   Dolazak u Nacionalni park „Sutjeska“ u prepodnevnim satima. Obilazak lokaliteta TJENTIŠTE sa monumentom iz Drugog svetskog rata koji podseća na slavnu bitku na Sutjesci. Nastavak putovanja do TREBINJA. Po dolasku u grad sunca sledi obilazak grada uz razgledanje: Stara tvrđava sa uklesanom skulpturom Jelene AnžujskePark pesnika sa skulpturama lavova, Njegoša... Naravno, neizostavna je i Anđelkina kapija. Poseta Trebinju bez divne Hercegovačke Gračanice, ne bi bila potpuna. Podignuta je na jednom uzvišenju sa kojeg se pruža nestvaran pogled na grad i Arslanagića most – prema priči, zadužbina Mehmed-paša Sokolovića. U ovom hramu večno spava veliki Jovan Dučić. Tu, na njegovom grobu govorićemo te daleke i nadahnute stihove... Smeštamo se u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan (subota 15.jun) HERCEG NOVI – PERAST - KOTOR   Doručak. Polazak na fakultativni izlet do Bokokotorskog zaliva, bisera Jadrana. Kraći obilazak HERCEG NOVOG, sat kula kao centralno obeležje grada i gradska kafana. Nastavak putovanja ka PERASTU, biseru bokokotorskog zaliva, i gradiću koji pruža najbolji pogled na ostrva Gospa od Škrpjela i Sveti Đorđe. Fakultativni obilazak ostrva Gospe od Škrpjela, koje je prema predanju nastalo jer su lokalni ribari na tom mestu pronašli ikonu Bogorodice i u njenu čast izgradili veštačko ostrvo i crkvu. Nastavljamo naše putovanje ka KOTORU, gradu koji se nalazi na srednjevekovnoj listi UNESCOa. Obići ćemo stari grad, katedralu sv. Tripuna, centralni trg, kao i brojne druge znamenitosti ostale iz perioda Mletačke republike. Iz luke nam mašu putnici sa kruzera a mi fakultativno idemo do nove atrakcije primorja, a to je žičara koja vodi do Lovćena. Uživamo u pogledu na jedan od najstarijih gradova u zalivu, na Jadransko more, zalazak sunca i planine koje ga okružuju. Slobodno vreme za osveženje kafu. Povratak u Trebinje. Noćenje.

4. dan (nedelja 16.jun)   DUBROVNIK   Doručak. Odjava iz hotela do 10h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na fakultativni izlet do DUBROVNIKA. Dolazak u Dubrovnik oko 11h. Obilazak starog grada (sa lokalnim vodičem i audio opremom) sa razgledanjem moćnih zidina koje su vekovima štitile njegovu nezavisnost. Šetnja Stradunom uz osvrt na crkvu Sv. Vlaha, Knežev dvor, Onurfijevu fontanu, Srpsku pravoslavnu crkvu... Slobodno vreme. Povratak u Trebinje nakon 17h i polazak ka Srbiji. Pravimo kraću pauzu za odmor i osveženje u Višegradu (od aprilskog termina), prelazimo jednu od najpoznatijih ćuprija u Srbiji. Nastavak puta ka Beogradu. Noćna vožnja.

5. dan (ponedeljak 17.jun)     Povratak u Beograd i Novi Sad u jutarnjim satima. Kraj putovanja.

Smene

13.JUN - 17.JUN 2024.

Napomene o ceni

U cenu je uključeno

prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (visoka turistička klasa, kompletna oprema, klima, audio-video) smeštaj u hotelu izabrane kategorije na bazi 2 noćenja sa doručkom (samoposluživanje/“buffet“) smeštaj u 1/2 i 1/2+1 „standard/economy“ sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja; 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl., što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!) obilazak Trebinja prema programu putovanja usluge profesionalnog turističkog vodiča tokom trajanja putovanja organizacione troškove

U cenu nije uključeno

sve ostale nepomenute usluge ulaznice za muzeje i druge turističke objekte doplatu za jednokrevetnu sobu – 50 € doplatu za dodatno sedište u autobusu – 70 € Gospa od Škrpjela 25€ (obavezna prijava u agenciji, plaćanje na licu mesta vodiču) Ulaznica za žičaru Kotor – Lovćen 13€ (obavezna prijava u agenciji, plaćanje na licu mesta vodiču) Ukoliko niste unapred u agenciji uplatili ponuđeni paket izleta, cene za uplatu na licu mesta iznosi: Herceg Novi-Kotor – 35 € Izlet za Dubrovnik – 35 €

Cena od
129 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?