• FELIX TRAVEL
    Provansa
    Putovanje Provansa i polja lavande 2024
  • Putovanje Provansa i polja lavande 2024
  • Putovanje Provansa i polja lavande 2024

LETOVANJE GRCKA 2024

LETOVANJE GRCKA 2024

Evropski gradovi FELIX TRAVEL, Francuska, Provansa

Provansa Evropski gradovi, Putovanje Provansa i polja lavande 2024

8 dana
4 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1. DAN 23.09.2024.  BEOGRAD 
Polazak sa parkinga  Sava centra u 17:30h. Skup u 17:00h. Noćna vožnja kroz Srbiju, preko Hrvatske i Slovenije  sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. DAN 24.09.2024. SANREMO
U prepodnevnim časovima dolazak u mondensko ligurijsko letovalište. Sanremo je omiljena destinacija za odmor mnogim turistima. Ovaj biser italijanske obale, prestonica rivijere cveća (Riviera dei Fiori) smešten u podnožju Ligurijskih planina, imao je veliki značaj još od antičkih vremena. Kada se ova lepota dopuni mirisima cveća sa okolnih brda i zvucima italijanskih kancona i morskih talasa, dobija se romantično letovalište svetskog renomea. Šetnja sa vodičem i upoznavanje grada: Ruska crkva, Kazino, Korzo Mateoti, Teatar Ariston - mesto održavanja muzičkog festivala, stari grad - La Pinja. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i uživanje.  Noćenje.

3. DAN 25.09.2024.   SANREMO - AVIGNON
Doručak. Napuštanje hotela. Nastavak putovanja  ka provansalskom gradu “papa”.  Avinjonu, koji je se diči prelepim starim gradskim jezgrom. U prošlosti, Avinjon je tokom perioda 14. veka bio i sedište papa, zahvaljujući čemu gradom dominira moćna Papska palata gotičkog stila. Smeštaj u hotel. Nakon odmora slobodno vreme ili  fakultatitvni obilazak grada: Srednjovekovne zidine, Papska palata ( spolja) u kojoj se nalazilo sedište Papa, najveća atrakcija grada pod zaštitom UNESCO-a, ujedno I najveća palata na svetu u stilu gotike), Katedrala na Roseru, Pont Daladi… Slobodno vreme. Noćenje.

4. DAN 26.09.2024.   AVIGNON - ST.REMY - LES BEAUX - ARLES - NIMMES  
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet “Duša Provanse ” ka najpoznatijim provansalskim mestima: krećemo iz  Avinjona ka  St.Remy, Les Beaux-u, Arlu i Nimu.
Izlet “DUŠA PROVANSE” obuhvata vožnju bajkovito živopisnim predelima Provanse i posetu mestima, koja se nikada ne zaboravljaju. Poseta srednjevekovnim provansalskim selima  u srcu stare Provanse. Lavande su prva asocijacija na Provansu, jer lavanda je odraz duše regije. Prvo ćemo posetiti  Saint Remy grad   u kome se rodio prorok Nostradamus i u kome je Van Gog naslikao neke od svojih najpoznatijih slika uključujući i “maslinjak”. Slobodno vreme. Nastavak izleta do Les Beaux-a, gradića smeštenog na steni, obilazak grada: crkva Sv. Vinsenta, šetnja gradićem do same tvrđave gde se nalaze kafići, restorani, prodavnice sa suvenirima. Slobodno vreme do  nastavka putovanja do Arla koji se takodje može pohvaliti i bogatom rimskom baštinom, ostaci rimskog cirkusa i arene iz Arla na UNESCO-voj su  listi Svetske  kulturne baštine. Arl čuva i dušu srednjevekovne Provanse, koja je takođe  privukla i Vinsenta Van Goga, koji je tokom boravka u ovom gradu naslikao svoju možda I najpoznatiju sliku “Suncokreti”. Nastavljamo put u Nimes, predivni grad Provanse  poznat kao “Francuski Rim”, bogate istorije kojeg je utemeljio car August i u rimsko se doba zvao Nemausus što znači “od izvora”. Bio je najbogatiji grad Galije i po njemu je 1858. nazvan asteroid Nemaus. Jedan je od najtoplijih gradova Francuske istorijski poznat po industriji tekstila, danas bogati grad u kojem je najrazvijenija biotehnologija. Po dolasku obilazak grada: Arena u Nimesu koja je izgradjena u 1. veku . i najbolje je očuvana od svih rimskih arena, u srednjem veku  je korišćena kao sklonište od ratova i kuge. Tada je unutar njenih zidina nastao celi grad s kućama, tri trga,  i crkvom. Slobodno vreme do povratka u Avinjon. Noćenje.

5. DAN 27.09.2024.   AVIGNON - AIX - EN - PROVENCE - MARSEILLE
Doručak. Fakultativni izlet u  Aix En Provance koji je poznat po inspiraciji mnogih slikara ,a naročito Pola Sezana koji se u ovom gradu rodio i naslikao neka od svojih najvrednijih dela, među kojima se izdvaja remek delo “Kupačice”. Još uvek možete posetiti njegov atelje koji je otvoren za turiste, a u njemu još uvek stoji Sezanov kaput okačen na čiviluk i  njegove knjige. O svom gradu je napisao: „Ako ste imali sreću da se rodite u Aixu, ništa vam drugo neće biti potrebno.“ 
Aix-en-Provance je univerzitetski, kulturni i turistički centar Provanse. Izuzetno je zanimljiv zbog malih trgova sa brojnim fontanama, terasama ,uškaknim kafićima i neobičniim fasadama. Na svakom uglu se može čuti muzika uličnih svirača, a posebne melodije sviraju zvonici katedrala koje je moguće videti na više mesta u gradu.  Slobodno vreme do nastavka izleta u Marseille, najveću luku Mediterana. Po dolasku obilazak glavne gradske arterije u starom delu grada Canebière, na kojoj je 1934. ubijen jugoslovenski kralj Aleksandar I Karađorđević, i zone Stare luke Le Vieux Port u samom istorijskom centru, sa tvrđavama Svetog Nikole  i Sv. Jovana. Slobodno vreme  do povratka u Avignon. Noćenje.

6. DAN 28.09.2024.  AVIGNON 
Doručak. Napuštanje hotela. Nastavak putovanja ka Italiji. Dnevna vožnja. Dolazak u Lido di Jesolo u vecernjim casovima. Smestaj u hotel. Nocenje.

7. DAN 29.09.2024.  LIDO DI JESOLO - VENECIJA
Dolazak do luke Punta Sabione. Vožnja brodom do Venecije i pešačko razgledanje grada: kanal Grande, most uzdaha, most Rialto, Duždeva palata, Trg Sv. Marka, crkva Sv. Marka, šetnja ulicama duž kanala… Slobodno vreme za uživanje u čarima Kraljice Jadrana. (9h pauza) do polaska za Srbiju. Noćna vožnja.

8. DAN 30.09.2024.  BEOGRAD 
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj putovanja.
 

Smene

23.09. – 30.09.2024.

Napomene o ceni

U cenu je uključeno

- Prevoz komfornim turističkim autobusom (tv,dvd,klima, audio oprema) po programu putovanja, - Obilaske prema programu (Sanremo) - Smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Sanremu u 1/2 i 1/3 sobama - Smeštaj na bazi 3 noćenja u Avinjonu u hotelu Ibis budget Avignon le Pontet 2* u 1/2 i 1/3 sobama - Smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Lido di Jesolu 1/2 i 1/3 sobama - Usluge predstavnika agencije/vodiča, - Troškove realizacije programa.

U cenu nije uključeno

- Medjunarodno zdravstveno osiguranje - Individualne troškove putnika, - Doplatu za 1/1 sobu 145€ - Ulaznice za muzeje, ukoliko programom nije predviđeno i naglašeno. - Turistička taksa 1.5 € po noćenju po osobi u Sanremu, plaća se na licu mesta - Turistička taksa 2€ e po noćenju po osobi u Avignonu, plaća se na licu mesta FAKULTATIVNI IZLETI: Minimum 35 prijavljenih putnika - Avignon- 20 € odrasli /10 € deca do 12 god. - “Duša Provanse”: St.Remy. Le Baux, Arles i Nimmes” - 50 € odrasli / 25 € deca 2 – 12 god. - Aix en Provence i Marseille 40€ - Venecija 30€/ deca do 12 god 15€ (u cenu uključen prevoz, karta za brod, taxa za Veneciju i usluge lokalnog vodiča) Cena za paket izleta 130€

Cena od
359 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

Izdvojeno
Provansa Francuska putovanja Provansa
Putovanje Provansa i polja lavande 2024

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?