• ODEON WORLD TRAVEL
    Toskana
    PRVOMAJSKI PRAZNICI U TOSKANI
  • PRVOMAJSKI PRAZNICI U TOSKANI
  • PRVOMAJSKI PRAZNICI U TOSKANI

LETOVANJE GRCKA 2022

LETOVANJE GRCKA 2022

Evropski gradovi ODEON WORLD TRAVEL, Italija, Toskana

Toskana Evropski gradovi, PRVOMAJSKI PRAZNICI U TOSKANI

5 dana
4 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1.dan (29.april)                 Beograd – Bolonja – Montekatini

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva i po sata pre leta za Bolonju kompanijom Air Serbia na liniji JU470 u 06.30h. Dolazak u Bolonju u 08.45h. Nakon sletanja, prolaska pasoške i carinske kontrole sledi odlazak do Bolonje i pešačka tura. Obilazak centra grada nauke i umetnosti, poznatog po najstarijem univerzitetu u Evropi, osnovan 1088 godine i po svojim karakterističnim zasvođenim trgovačkim ulicama: Trg Mađore, trg i fontana Netuno, bazilika San Petronio, jedna je od najvećih u Italiji, tornjevi Azineli i Garizenda iz XII veka. Transfer do termi Montekatini. U pitanju su čuvene italijanske terme još iz rimskog perioda. Smeštaj u hotel. Nakon kratkog odmora odlazak na pešačko razgledanje grada Montekatini u pratnji vodiča. Slobodno veče. Noćenje.

2.dan (30.april)                 Montekatini – Firenca – Montekatini

Doručak. Nakon doručka celodnevni izlet za Firencu. Osnovana kao rimsko naselje na reci Arno, Firenca je od XII veka samostalna gradska republika, a zatim i vojvodstvo. Doživela je procvat tokom vladavine moćne bankarske porodice Mediči (XIV do XVII veka), čiji su se najviđeniji članovi istakli i kao velike mecene i pokrovitelji umetnosti. Od 1865. do 1871 god. Firenca je bila prestonica Italije. Obilazak užeg centra grada pešice: trg Sinjoria, katedrala Santa Marija del Fiore, sa čuvenom Bruneleskijevom kupolom, krstionica, Ponte Vekio – pokriveni most iz XIV veka, palata Ufici, crkva Santa Kroće (u kojoj su grobnice Mikelanđela, Makijavelija i Galileja)…Povratak u hotel u popodnevnim časovima. Noćenje.

03.dan (1.maj)                   Montekatini – Sijena – San Điminjano – Montekatini

Doručak. Nakon doručka izlet za Sijenu i San Điminjano. Sijena je posle Firence, čiji je ozbiljan rival bila u prošlosti, drugi po značaju grad Toskane, po umetničkoj i kulturnoj baštini. Smeštena na tri brda, odlikuje se gotskom arhitekturom i građevinama od crvenkaste opeke. Po dolasku, pešački obilazak gradskog jezgra: Pjaca del Kampo, trga u obliku školjke na kome su Fontana sreće i Palacopubliko sa zvonikom (88m), Pjaca del Duomo sa gotskom katedralom, ukrašenom mozaicima… Slobodno vreme. Odlazak za San Điminjano, tipičan toskanski gradić, okružen vinogradima i maslinjacima, koji je zadržao u velikoj meri svoj srednjovekovni izgled. ”San Gimignanodalle belle torri” - jedinstven je po 14 preostalih od 72 visoka tornja – koje su bogate porodice od XV veka podizale zbog prestiža. Pešački obilazak centra grada. Slobodno vreme. Povratak u hotel u popodnevnim časovima. Noćenje.

4.dan (2.maj)                     Montekatini – Cinque Terre – Montekatini

Doručak. Nakon doručka odlazak u Cinque Terre. Cinque Terre obuhvata pet poznatih sela, do kojih se dolazi vozom. Obilaze se sela Riomađore, Manarola, Vernaca i Monterosa. Riomađore je selo koje leži na stenama duž potoka Mađore i spušta se ka moru. Manarola je selo koje odlikuju kuće koje se spuštaju terasasto do same obale. Selo Vernaca izgrađeno je oko gotske crkve iz XIII veka. I poslednje selo Monterosa je smešteno u sredini malog zaliva, sa kućama u obliku kula. Povratak u hotel u popodnevnim časovima Noćenje.

5.dan (3.maj)                     Montekatini – Piza – Luka – Bolonja  – Beograd

Doručak. Odjavljivanje iz hotela. Odlazak na celodnevni izlet za Pizu i Luku. Obilazak znamenitosti na jedinstvenom “Polju čuda”: Krstionica koju je Dante nazvao “Moj prelepi Sv.Jovan”, Katedrala podignuta u sjajnom fiorentinskom stilu i Krivi toranj, jedan od najvoljenijih simbola Italije. Nakon toga, odlazak u jedan od najlepših gradova regije Toskane, Luku. Pešački obilazak starog gradskog jezgra okruženog zidinama iz vremena renesanse: trgovi Napoleone, Anfiteatro i San Mikele, rodna kuća Đakoma Pučinija. Transfer do aerodroma u Bolonji. Let za Beograd kompanijom Air Serbia JU475 u 20.15h, dolazak u Beograd u 22.20h. Kraj usluga.

Smene

Napomene o ceni

SVI OBILASCI SU UKLJUČENI U CENU!

U cenu je uključeno

• Avio prevoz na relaciji Beograd-Bolonja-Beograd kompanijom Air Serbia • Aerodromske takse 56€ (na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u agenciji u dinarskoj protivvrednosti) • Smeštaj u hotelu 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama • Transfer na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom • Obilaske prema programu putovanja • Vodič na srpskom jeziku • Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno

• Gradska taksa oko 1.40€ dnevno po osobi, plaćanje na recepciji hotela • Napojnice za lokalne vodiče i vozače • Putno zdravstveno osiguranje

Cena od
995 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?