• ODEON WORLD TRAVEL
    Lisabon
    LISABON AVIONOM
  • LISABON AVIONOM
  • LISABON AVIONOM

LETOVANJE GRCKA 2022

LETOVANJE GRCKA 2022

Evropski gradovi ODEON WORLD TRAVEL, Portugalija, Lisabon

Lisabon Evropski gradovi, LISABON AVIONOM

4 dana
3 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1.dan (7.mart)                                 Beograd – Lisabon

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva i po sata pre leta. Direktan let za Lisabon kompanijom Air Serbia JU492 u 13.20h. Po sletanju u Lisabon (16.20h) sledi panoramsko razgledanje grada u trajanju od 90 minuta u pratnji vodiča: Trg Markes de Pombal, Avenija Slobode, Trg Restauradores (obnovitelja), Rosio, Kuća kljunova,Trg Komersio, kula Belem, Manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkrićima… Smeštaj u hotel. Noćenje.

2.dan (8.mart)                                 Lisabon (fakultativno Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiš i Eštoril)

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta za Sintru, Kabo da Roka, Kaškaiš i Eštoril. Sintra je slikovit gradić udaljen od Lisabona oko 30 km. Opasan je brdima i ima specifičnu mikro klimu, pa je zato vekovima bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910 godine. Šetnja gradićem Sintra koji je pod zaštitom UNESCO-a od 1995.god. Obilazak Kraljevske palate, zatim odlazak do Kabo da Roka, koja je u XVII veku bila najvažnija tačka za odbranu luke u Lisabonu. Kabo da Roka se nalazi u parku prirode Sintra-Kaškaiš na oko 40 km od Lisabona. Kabo da Roka je najzapadnija tačka Evrope čije su geografske koordinate simbolično upisane u kameni obelisk smešten na stenovitoj litici visokoj 140 mnv. Nastavak puta do Kaškaiša, mesta u kome sve kraljevske porodice imaju letnjikovce i odlazak do Eštorila, letovališta poznatog po čuvenom Kasinu. Povratak u hotel. Noćenje.

03.dan (9.mart)                              Lisabon (fakultativno Batalja, Nazare i Obidoš)

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnosti organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta za Batalju, Nazare i Obidoš. Prilikom obilaska Batalje, gotskog gradića, predviđen je ulazak i obilazak manastira Santa Maria Da Vitoria, koji je najveće remek-delo portugalske gotičke umetnosti. Manastir je izgrađen krajem XIV veka i na listi je spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Nakon Batalje odlazak u Nazare, nekadašnje najpoznatije malo ribarsko mesto u Portugalu, čuveno po karakterističnim, intezivno obojenim ribarskim brodićima, danas živopisno i užurbano turističko mesto sa dugim plažama, odličnim ribljim restoranima i pijacama. Tu je predviđena pauza za ručak u individualnoj režiji. Nastavak i obilazak najlepšeg i najbolje očuvanog srednjovekovnog grada Obidoš, opasanog zidinama tvrđave visine 13 m, očuvane do danas, a potiče do iz XII veka. Poznat je i kao “grad venčani poklon” jer ga je kralj Deniš poklonio svojoj supruzi kraljici Izabeli prilikom njihovog venčanja. Povratak u hotel. Noćenje. 

4.dan (10.mart)                                 Lisabon  –  Beograd

Doručak. Odjavljivanje iz hotela i slobodno vreme za individualne aktivosti do transfera na aerodrom. Prilika za posetu i obilazak Parka nacija, komercijalne i rezidencijalne četvrti Lisabona – najvećeg zatvorenog okeanarijuma u Evropi ili vožnju žičarom sa panoramskim pogledom na most Vasko da Gama, najduži most u Evropi (dužine 17 km). Okeanarium je otvoren 1998.godine povodom čuvene svetske izložbe EXPO, prilikom obilaska se može imaćete osećaj da “šetate” obalama Atlanstkog, Tihog, Severnog i Indijskog okeana. Transfer na aerodrom. Let za Beograd kompanijom Air Serbia JU495 u 23.00h, dolazak u Beograd (11.mart) u 03.50h. Kraj usluga.

Smene

07.03.2024.

Napomene o ceni

U cenu je uključeno

-Avio prevoz na relaciji Beograd-Lisabon-Beograd kompanijom Air Serbia -Aerodromske takse 73 € (na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u agenciji u dinarskoj protivvrednosti) -Smeštaj u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama -Transfer na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom -Panoramsko razgledanje grada na dolasku u trajanju od 90 minuta u pratnji vodiča -Vodič na srpskom jeziku -Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno

-Gradska taksa oko 2 € dnevno po osobi, plaćanje na recepciji hotela -Fakultativni izleti po programu -Napojnice za lokalne vodiče i vozače -Putno zdravstveno osiguranje

Cena od
699 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?