• FELIX TRAVEL
    Toskana
    Letovanje Italija Toskana Montekatini 2024
  • Letovanje Italija Toskana Montekatini 2024
  • Letovanje Italija Toskana Montekatini 2024

LETOVANJE GRCKA 2024

LETOVANJE GRCKA 2024

Letovanje FELIX TRAVEL, Italija, Toskana

Toskana Letovanje, Letovanje Italija Toskana Montekatini 2024

8 dana
5 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN / BEOGRAD - Polazak iz Beograda sa parkinga Sava centra (savska strana) u 17:30 h, sastanak u 17:00 h. Noćna vožnja kroz Srbiju, preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

 

2. DAN / MONTECATINI TERME

Dolazak u Montecatini Terme, poznatu italijansku  banju koja se nalazi u srcu Toskane. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. U poslepodnevnim časovima obilazak Montekatinija sa vodičem radi informisanja i lakšeg snalaženja za vreme boravka. Šetnja glavnom ulicom Corso Mateotti u kojoj se nalaze prodavnice, picerije, barovi i restorani i ujedno naša preporuka da baš ovde popijete makijato i probate italijanske paste. Noćenje.

 

3. DAN / MONTECATINI TERME - MARINA DI BIBBONA - BOLGHERI - MONTECATINI TERME

Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost celodnevnog fakultativnog izleta u Marina di Bibbona. Poznato letovalište na Etrurskoj obali u blizini Livorna koje nudi  plaže od sitnog peska, peščanih dina i borovim šumama. U prvom delu našeg izleta imaćete mogućnost da se kupate na prelepim plažama, a u poslepodnevnim časovima nastavljamo vožnju duž čuvene avenije čempresa duge 5 km koja nas vodi do šarmantnog маlog seoceta Bоlgeheri gde ćete imati prilike da uživate u predivnom pogledu ka moru ali i šetnji malim kaldrmisanim uličicama sa puno vinoteka. Imaćete priliku da kupite čuvena toskanska vina koja se proizvode ovde. Među najpoznatijim vinima je Tenuta San Guido. Slobodno vreme do povratka za Montekatini.  Noćenje.

 

4. DAN / MONTECATINI TERME - VIAREGGIO - LUCCA - MONTECATINI TERME

Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost celodnevnog fakultativnog izleta u Viareggio, jedno od najlepših letovališta Toskanske rivijere. Talasi sa Ligurijskog mora sa jedne strane i  beli mermerni vrhovi Massa Carrare sa druge strane su opravdali nadimak Biser Ligurijskog mora. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje na predivnim peščanim plažama uz preporuku za dobre restorane i lokalne kafiće  koje je i Giacomo Puccini posećivao. Nakon uživanja na plažama odlazak u jedan od najlepših gradova regije Toskane, Luku.

Pešački obilazak: trgovi Napoleone, Amfiteatro i San Mikele, rodna kuća Đakoma Pučinija... Slobodno vreme. Povratak u Montekatini u predvečernjim časovima. Noćenje.

 

5. DAN / MONTECATINI TERME - CINQUE TERRE - MONTECATINI TERME

Doručak. Odlazak na celodnevni fakultativni izlet u Cinque Terre, Nacionalni park, u čijem su sastavu pet živopisnih sela koja su smeštena na strmoj obali levantske rivijere. Na uskom pojasu između stenovitih litica i kamenite obale nastala su mala naselja povezana kozjim stazama u kojima su malobrojni stanovnici uglavnom ribari, vinogradari i pastiri koji žive tradicionalnim životom, izolovani od modernog sveta. U središtu malog zaliva je Monterosso al Mare sa kućama u obliku kula u spletu uskih ulica, Vernazza, izgrađena na uzvišenju oko Crkve Svete Margarite Antiohijske  iz 13. veka, u stilu Ligurijske gotike. Corniglia se nalazi na brdu okruženim vinogradima i ima 300 stanovnika, najmanje je i jedino naselje koje se spušta do samog mora. Sa platoa u blizini crkve vide se ostala četiri naselja. Manarola je izgradjena delom uz more, a delom na brdu oko crkve  San Lorenzo iz 14. veka. Riomaggiore, najveće medju ovim naseljima, sa oko 1700 stanovnika. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje. Polazak za  Montekatini  u predvečernjim časovima.  Noćenje.

 

6. DAN / MONTECATINI TERME - LIVORNO - PLAŽA TIRRENO - MONTECATINI TERME  

Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativne posete Livornu, gradu koga s razlogom zovu toskanska Venecija. Kanali poput malih ulica kojim svakodnevno putuju mali brodovi čine Livorno gradom kanala Toskane. Razgledanje grada: Stara tvrđava - ovaj utvrđeni kompleks bio je delo Antonija de Sangallha u šesnaestom veku i izgrađen je na tvrđavi koja je postojala još od srednjeg veka, Katedrala ili Duomo Livornoga iz 16. veka,  Nova Venecija - jedina gradska četvrt koja je nakon Drugog svetskog rata u velikoj meri sačuvala arhitektonska dela i istorijske spomenike, kao što su palate i crkve. Ideja stvaranja ovog  proizlazi iz potrebe da se stvori komercijalno područje povezano preko kanala s lukom, stvarajući urbano jezgro. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nastavak izleta do plaže Tirreno, slobodno vreme za kupanje i sunčanje. Povratak u Montekatini u predvečernjim časovima. Noćenje.

 

7. DAN / MONTECATINI TERME - FIRENZA

Doručak. Napuštanje hotelskih soba. Pakovanje prtljaga u autobus. Fakultativni obilazak grada renesanse - Firence. Jedan od najposećenijih gradova sveta, koji u svoje zlatno doba ulazi zahvaljujući uzdizanju moćne bankarske porodice Mediči. Iz tog razloga Firenca danas uz Rim čuva najveće umetničko blago sveta. Po dolasku u Firencu razgledanje grada sa stručnim lokalnim vodičem. Obilazak: Piazza Santa Maria Novela, Piazza della Signoria, katedrala Santa Maria del Fiore, krstionik i Đotov zvonik, Danteova rodna kuća, Ponte Vechio, Palazzo Uffici… Slobodno vreme do polaska za Srbiju.

 

8. DAN / BEOGRAD

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.
 

Smene

22.06. - 29.06.2024.,13.07. - 20.07.2024., 27.07. - 03.08.2024.,10.08. ¬¬- 17.08.2024., 24.08. - 31.08.2024., 07.09. - 14.09.2024., 19.09. - 26.09.2024.

Napomene o ceni

U cenu je uključeno

- Prevoz komfornim turističkim autobusom (klima, dvd, audio oprema) prema programu putovanja - Smeštaj na bazi 5 noćenja u Montekatiniju sa doručkom u hotelu 3* u 1/2 i 1/3 sobama - Usluga predstavnika agencije / vodiča - Troškove realizacije programa

U cenu nije uključeno

- Turistička gradska taksa (plaća se na licu mesta na recepciji hotela u Montekatiniju, hotel 3* 1 eur / po osobi, po noćenju - u trenutku objavljivanja programa ). Ukazujemo da odluku o plaćanju i visini obavezne gradske komunalne takse donosi svaka opština pojedinačno, te su ove odluke promenljive , te molimo putnike da to imaju u vidu. - Individualne troškove putnika - Doplata za 1/1 sobu 85evra na upit - Međunarodno putno zdravstveno osiguranje - Fakultativne izlete - cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama - Viareggio i Luca - 25€ / deca do 12. god - 15€ - Marina di Bibbona i Bolgheri - 35€ / deca do 12. god - 25€ - Cinque terre - 45€ / deca do 12. god - 25€ (uključen prevoz i vozne karte ) - Livorno i plaza Tirreno - 25€ / deca do 12. god - 15€ - Firenca - 30 € / deca do 12. god - 15€ (u cenu izleta uključen prevoz do Firence i usluga lokalnog vodiča ) CENA PAKETA IZLETA Odrasli 150€ / deca do 12. god - 85€

Cena od
268 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

Izdvojeno
Toskana Italija putovanja Toskana
Letovanje Italija Toskana Montekatini 2024

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?