• Zeneva-jezero-Svajcarska-obilasci.jpg
    Ženeva
  • Zeneva-jezero-Svajcarska-aranzmani.jpg
    Ženeva
  • Zeneva-jezero-Svajcarska-smestaj.jpg
    Ženeva

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Švajcarska

Zemlja satova, banaka, čokolade, vojne neutralnosti, međunarodnih organizacija...
Švajcarska spada među najbogatije zemlje na planeti sa jednom od najmoćnijih ekonomija, ujedno je i najznačajniji svetski bankarski i finansijski centar.
Moderna Švajcarska je stvorena u XIX veku, međutim, tradicija postojanja ove federacije počinje već u kasnom XIII veku. Kroz istoriju je razvijen demokratski sistem, danas jedan od najstarijih u Evropi i svetu, sa kontinuiranim trajanjem od sedam vekova.
Relativno mali prostor državne teritorije koji zauzima centralni položaj zapadne Evrope okružen je susedima i nema izlaz na more.
Švajcarska je pretežno planinska zemlja – samo Alpi zauzimaju oko 60% ukupne površine. Oko 100 planinskih vrhova u švajcarskim Alpima visoki su blizu ili preko 4.000 metara.
Ovo je zemlja sa preko 1.500 manjih ili većih jezera od kojih je najveće Ženevsko jezero. Čitav hidrografski sistem predstavlja najveći rezervoar slatke vode u zapadnoj i centralnoj Evropi i čini 6% ukupnih rezervi pijaće vode evropskog kontinenta.
Najnaseljenija oblast sa najvećim gradovima i najznačajnijim centrima, uključujući i prestonicu Bern, je Miteland i zauzima centralni i severni deo Švajcarske. Najpoznatiji švajcarski gradovi su Cirih, ujedno i najveći, zatim Ženeva, Bazel, Lucern...


Cirih putovanje

Cirih

Broj ponuda: 4

Cirih

Ženeva putovanja

Ženeva

Broj ponuda: 0

Ženeva

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?