• Borovec putovanje
    Borovec
  • Borovec zimovanje
  • Borovec skijanje cene

LETOVANJE GRCKA 2022

LETOVANJE GRCKA 2022

Borovec, Bugarska

Borovec spada u najpopularnije i najlakše dostupne zimske centre u Bugarskoj. Nalazi se na obroncima Rile, svega oko 70 km udaljen od Sofije i oko 120 km od Plovdiva.

Ovaj ski centar podeljen je u tri zone – Sitnjakovo, Jastrebec i Markudžik. Markudžik je zona sa najvećom nadmorskom visinom, čije staze polaze sa visine od 2.550 metara. Visina snežnog pokrivača je približno 2 metra, što daje više nego idealne preduslove za sve vrste sportova na snegu kao i ekstremne varijante skijanja i snoubordinga.

Ukupna dužina staza je 58 km - najduža ima 12 km. Sve staze su opremljene po međunarodnim standardima a 4 staze imaju obezbeđenu rasvetu i zvučnu signalizaciju neophodnu za noćno skijanje tokom čitave sezone.

Pristup stazama je brz i lak zbog odlično organizovanog sistema uspinjača i ski-liftova, služba spasavanja je dežurna 24 sata dnevno, organizovane su škole skijanja za sve uzraste...a tu je i klizanje ili veoma popularno jahanje.

Zabava i bogat noćni život su dodatni segmenti koji će ljubiteljima ovakvog odmora pružiti izuzetno kvalitetan doživljaj.

Sezona skijanja traje od decembra do aprila.

Borovec, PUTOVANJA 2023/2024, LETOVANJA, Borovec Bugarska

Učitaj još

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?