• Brač putovanje
    Brač
  • Brač ostrvo letovanje
  • Brač cene

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Brač, Hrvatska

Brač je najveće ostrvo Dalmacije i treće po veličini u Jadranskom moru. Zahvata površinu od skoro 400 kvadratnih kilometara, dugo je oko 40 km i prosečne širine od 12 km. Od kontinentalnog dela Hrvatske odvaja ga Brački kanal širine 6 do 13 km koji se proteže približno od Splita do Makarske. Sa druge strane, čitavom dužinom obale je ostrvo Hvar. Glavno naselje, ujedno i glavna pomorska veza sa obalom je naselje Supetar.

Osrvo Brač je čuveno pre svega po predivnom prirodnom okruženju, čistom prozirnom moru i vanredno lepim plažama. Plaža Zlatni Rat, nedaleko od mesta Bol (najstarijeg naselja na Braču), na obali okrenutoj prema Hvaru, je jedna od najpoznatijih, najlepših i najatraktivnijih svetskih plaža.

Nadaleko je čuven Brački kamen, mermer izuzetnog kvaliteta koji se tokom čitave istorije masovno koristio za građenje i ukrašavanje najreprezentativnijih svetskih građevina. Najpoznatije su Dioklecijanova palata u Splitu, Šibenska i Trogirska katedrala, delovi Bele kuće u Vašingtonu, Parlamenta u Beču i Budimpešti...

Moderni turistički kapaciteti smešteni su uglavnom na zapadnom delu ostrva a najpoznatije turističke destinacije su, osim Supetara i Bola, još i Milna, Sutivan, Postira, Splitska, Sumartin.

Brač, LETO 2020 / 2021, PUTOVANJA TURISTIČKIH AGENCIJA YUTA ZA Brač Hrvatska

Učitaj još

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?