• Korčula putovanje
    Korčula
  • Korčula ostrvo letovanje
  • Korčula cene

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Korčula, Hrvatska

Ostrvo Korčula pripada, uz Brač, Hvar, Vis i Mljet, grupi velikih ostrva Dalmacije. Posle Ostrva Krk, Korčula je drugo najnaseljenije ostrvo hrvatskog primorja tj. Prvo potpuno odvojeno od kopna, budući da je Krk sa kontinentalnim delom Hrvatske povezan mostom. Dužina ostrva je 47 km a prosečna širina oko 8 km.

Istorija Korčule je izuzetno duga i zanimljiva, pominje se čak i u starogrčkoj mitologiji kao ostrvska kolonija osnovana od strane trojanskog junaka Antenora. Srednjovekovna legenda, ili nedovoljno potvrđena istorijska činjenica, govori o Korčuli kao rodnom mestu velikog Marka Pola a u istoimenom mestu nalazi se i njegova kuća koja je danas turistička atrakcija.

Sam grad Korčula je ujedno i najveće naselje na ostrvu a zbog svog izgleda i lepote, nosi epitet „mali Dubrovnik“. Ostala veća naselja su Blato u unutrašnjosti  i Vela Luka na zapadnoj strani ostrva.

Redovne brodske i  trajektne linije direktno povezuju Korčulu sa Splitom, Dubrovnikom, Drvenikom i Orebićem na kopnu kao i sa ostrvima Hvar, Brač, Mljet, lastovo i Šipan.

Korčula, LETO 2020 / 2021, PUTOVANJA TURISTIČKIH AGENCIJA YUTA ZA Korčula Hrvatska

Učitaj još

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?