• Ređo di Kalabrija putovanje
    Ređo di Kalabrija
  • Ređo di Kalabrija letovanje
  • Ređo di Kalabrija cene

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Ređo di Kalabrija, Italija

Ređo di Kalabrija ili samo Ređo Kalabrija je grad u južnoj Italiji, ujedno i najveći u pokrajini Kalabrija, sa oko 200.000 stanovnika.

Nalazi se na samom rubu kontinentalnog dela Italije, nasuprot Mesine na Siciliji, od koje ga deli samo Mesinski moreuz. Ujedno, smešten je u krajnjem zapadnom delu italijanskog poluostrva koje izlazi na Jonsko more.

Ređo di Kalabrija je jedan od najstarijih italijanskih gradova, bio je veoma važan kolonijalni centar Magna Grecije poznat pod imenom Region, odakle vodi poreklo i njegovo današnje ime.

Uprkos činjenici da je istorija grada neverovatno duga i bogata, malo je originalnih ostatka koji o tome svedoče. Razlog je činjenica da se Ređo nalazi u izuzetno trusnom području i mnogo puta je uništavan razornim zemljotresima. 1908. godine, katastrofalan zemljotres potpuno je uništio Ređo di Kalabriju i Mesinu na Siciliji. Takođe, na oko 70 kilometara jugozapadno vazdušnom linijom, nalazi se krater Etne, najaktivnijeg vulkana na planeti Zemlji.

U turističkom pogledu, Ređo di Kalabrija kao i čitava oblast oko grada, duž predivne obale Jonskog mora je izuzetno atraktivna destinacija. Pogled na Mesinski moreuz, zadivljujući obronci masiva Aspromonte, tirkizno more, veliki broj luksuznih hotela...odlični su uslovi za kvalitetan i aktivan odmor.

Ređo di Kalabrija, LETO 2021, PUTOVANJA TURISTIČKIH AGENCIJA YUTA ZA Ređo di Kalabrija Italija

Učitaj još

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?