• Meksiko-Siti-putovanja.jpg
    Meksiko Siti
  • Meksiko-Siti-aranzmani-ponuda.jpg
    Meksiko Siti
  • Meksiko-Siti-daleke-destinacije.jpg
    Meksiko Siti

LETOVANJE GRCKA 2022

LETOVANJE GRCKA 2022

Meksiko, PUTOVANJA

U rano maglovito jutro vrli gospodar, mladi vladar je pogledao niz kamenite stepenaste ivice istočnih piramida kaktusove stene, Tenočtitlana i u zelenim travnatim usecima između uglačanih kamenih ploča ugledao čudne prilike u oklopima. Predvodio ih je ratnik sa čijeg se sjajnog šlema mutno odbijalo jutarnje sunce.
Prvo što je pomislio je da je to bog Kvecolkoatl koji je sa svojom armijom došao da im naplati grehe. Mnogo puta nakon toga je žalio što nije zaista bilo tako, shvativši da je taj trenutak označio kraj stare i početak jedne potpuno nove istorije...protiv čije neminovnosti nije mogao učiniti ništa ni on a ni Kuohtemokcin, hrabri knez ustremljeni orao.
Bilo je to jednog novembarskog jutra 1519. godine, mladi vladar Asteka se zvao Motekuzoma Ksokojocin poznatiji kao Montezuma, blistavi ratnik je bio Španac Ernan Kortes a Tenočtitlan je grad danas poznat pod imenom Meksiko Siti.
U Meksiku danas živi trećina ukupne svetske populacije koja govori španski jezik, a kao rezultat misionarske aktivnosti katoličke crkve, Meksikanci su posle Brazila najmnogobrojnije rimokatoličko stanovništvo na planeti.
Zadivljujuća istorija i jedinstveno kulturno nasleđe, prirodne lepote, dužina obala, klima...neke su od najboljih preporuka za turističku posetu Meksiku...


Isla de Cozumel putovanja ponuda

Isla de Cozumel

Broj ponuda: 0

Isla de Cozumel

Isla Mujeres aranžmani

Isla Mujeres

Broj ponuda: 0

Isla Mujeres

Kankun putovanje

Kankun

Broj ponuda: 1

Kankun

Meksiko Siti daleke destinacije

Meksiko Siti

Broj ponuda: 0

Meksiko Siti

Merida Yucatan daleke destinacije

Merida (Yucatan)

Broj ponuda: 0

Merida (Yucatan)

Riviera Maya daleke destinacije

Riviera Maya

Broj ponuda: 0

Riviera Maya

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?