• Sejseli-ostrva-more-plaza-Eden-Island-Mahe-egzoticna-putovanja-2.jpg
  Mahe
 • Mahe-ostrvo-Mauricijus-putovanja.jpg
  Mahe
 • Sejseli-ostrva-more-grad-Victoria-Mahe-daleke-destinacije-ponuda-1.jpg
  Mahe
 • Mahe-ostrvo-Mauricijus-aranzmani.jpg
  Mahe
 • Mahe-ostrvo-Mauricijus-ponuda.jpg
  Mahe

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Sejšeli

Sejšeli su ostrvska država, arhipelag koji se sastoji od preko stotinu malih ostrva i koralnih grebena u Indijskom okeanu. Geografski podatak govori o 115 ostrva dok Ustav Republike Sejšeli zvanično pominje ukupno 155. Ova mala afrička zemlja svoje ime duguje Žanu Morou de Sejšelu koji je polovinom XVIII veka bio ministar finansija francuskog kralja Luja XV.
Pisana istorija Sejšela počinje tek u XVI veku sa iskrcavanjem prvih Evropljana, među kojima je bio i Portugalac Vasko da Gama, na potpuno nenaseljenu ali pitomu grupu ostrva.
Da su Sejšeli bili i pre toga poznati arapskim moreplovcima govori podatak o njihovoj trgovini morskim kokosom - plodovima endemične vrste palme koja ne raste nigde na svetu osim na dva ostrva ovog arhipelaga. Sve do kraja XVII veka čitav arhipelag služio je uz veliku bazu na ostrvu Madagaskar kao jedno od povremenih uporišta za karipske pirate koji su presretali brodove na izlasku iz Crvenog mora i Persijskog zaliva u Indijski okean.
Polovinom XVIII veka ostrva kolonizuju Francuzi i Englezi a nezavisnost od Britanije Sejšeli su konačno stekli krajem sedamdesetih godina XX veka...


La Digue ostrvo putovanje

La Digue

Broj ponuda: 1

La Digue

Ostrvo Mahe putovanje

Mahe

Broj ponuda: 0

Mahe

Praslin ostrvo putovanje cene

Praslin

Broj ponuda: 1

Praslin

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?