• San-Francisko-SAD-.jpg
  San Francisko
 • San-Francisko-SAD-daleke-destinacije.jpg
  San Francisko
 • San-Francisko-SAD-aranzmani.jpg
  San Francisko
 • San-Francisko-SAD-cene-ponuda.jpg
  San Francisko

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Sjedinjene Američke Države

Sjedinjene Američke Države, skraćeno SAD, USA, US ili popularno i u svetu prihvaćeno - Amerika... verovatno je jedna od retkih zemalja koja se od svog osnivanja toliko puta i tako često pominje u različitim kontekstima. Gotovo je nemoguće da bilo gde u svetu prođe jedan dan a da se na neki način, zvanično ili nezvanično ne spomene Amerika. O činjenici da se na čitavoj površini ove naše planete, skoro u svakom njenom naseljenom delu, uvek nalazi nešto što makar i asocira na Ameriku, ne treba ni govoriti. To je svima odavno jasno.
Amerika je sveprisutni ideal načina života ali i razvijenosti u materijalnom, poslovnom ili naučnom smislu, centar savremene kulture, zabave...i to kroz čitav XX, pa i na početku XXI veka.
Pisana istorija Amerike počinje tek na kraju XV veka a prvi Amerikanac bio je zapravo Španac. Na teritoriji SAD izveden je i prvi uspešni kolonijalni rat za nezavisnost. Tokom nešto više od sto godina nakon toga, Amerika postaje jedna od glavnih svetskih sila a ostaje i usamljena supersila nakon raspada SSSR - vodeća vojna, ekonomska, politička i kulturna sila na planeti.
Druga strana medalje koja uvek postoji odnosi se na visoku stopu kriminala, negativan stav prema SAD u pojedinim (nikako zanemarljivim) delovima sveta, militantnu spoljnu politiku, sve očigledniju ekonomsku krizu...
Zanimljivo je da je Amerika jedna od tri države na planeti koje nisu zvanično usvojile metrički sistem. Druge dve su Burma i Liberija.
Mnogo je oblasti u kojima SAD zauzima ubedljivo prvu poziciju. Kada je reč o turizmu, takođe je tako, bez obzira da li se radi o dolascima u Ameriku ili putovanja Amerikanaca van zemlje. Ono što turiste privlači da dođu u SAD je svakako reputacija najrazvijenije zemlje, pritom ogromnog prostranstva bogatog najrazličitijim lepotama. U SAD se nalazi 58 nacionalnih parkova, veliki broj divljih i zaštićenih oblasti, ogromnih reka i jezera, dugih obala koje zapljuskuju okeani ili predivno Karipsko more...


Čikago daleke destinacije

Čikago

Broj ponuda: 0

Čikago

Las Vegas daleke destinacije

Las Vegas

Broj ponuda: 0

Las Vegas

Los Anđeles daleke destinacije

Los Anđeles

Broj ponuda: 0

Los Anđeles

Majami putovanje

Majami

Broj ponuda: 1

Majami

Njujork putovanje

Njujork

Broj ponuda: 2

Njujork

San Francisko daleke destinacije

San Francisko

Broj ponuda: 0

San Francisko

Vašington SAD putovanja ponuda

Vašington

Broj ponuda: 0

Vašington

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?