• Đavolja Varoš putovanje
    Đavolja Varoš
  • Đavolja Varoš obilasci cene
  • Đavolja Varoš spomenik prirode

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Đavolja Varoš, Srbija

Na samom jugu Srbije, nedaleko od Kuršumlije i nepunih 100 km od Niša, nalazi se jedan od najčudnijih prirodnih geomorfoloških fenomena, jedinstven u našoj zemlji i izuzetno redak u čitavom svetu.

Đavolju varoš čini skup od preko dve stotine kamenih figura, stubova ili kula, na pojedinim mestima i antropomorfnih oblika, nastalih delovanjem vode i vetra na rastresite okolne stene. Zvuk zavijanja vetra kroz ovaj čudesni park, oblici pojedinih stubova, izvori retke mineralne vode visoke kiselosti...doprineli su da se celom području dodele dijabolični atributi.

Đavolja varoš je zaštićeno prirodno dobro koje se zahvaljujući svojim nesvakidašnjim oblicima, 2010.godine našlo u užem izboru za 7 svetskih prirodnih čuda među 77 „kandidata“ iz celog sveta. Nakon poslednjeg glasanja, završila je kao najbolje plasirana prirodna atrakcija Evrope.

Mnogo je legendi i narodnih priča vezanih za ovaj mistični predeo, a one oživljavaju pred očima nakon zalaska sunca kad raznobojno osvetljenje obasja taj nesvakidašnji prirodni teatar.

Đavolja Varoš, LETO 2020, PUTOVANJA TURISTIČKIH AGENCIJA YUTA ZA Đavolja Varoš Srbija

Učitaj još

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete