• Sjenica putovanje
    Sjenica
  • Sjenica priroda obilasci

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Sjenica, Srbija

Sjenica je planinski gradić sa oko 14000 stanovnika, na putu između Novog Pazara i Nove Varoši, okružen planinama Golijom, Javorom, Jadovnikom, Zlatarom, sa vrhovima od preko 1500 metara nadmorske visine. Sjenica je u delu Srbije koji prati epitet prosečno najhladnije tačke. Takođe je jedno od najhladnijih mesta u čitavoj Evropi tokom zimskog perioda ali nisu prevelika iznenađenja ni snegovi tokom letnjeg perioda.

Bez obzira na klimu, položaj Sjenice je odličan u odnosu na atraktivne turističke destinacije u neposrednoj blizini i infrastrukturnu povezanost sa ostalim regionima u Srbiji.

Sam grad se nalazi na Sjeničko-pešterskoj visoravni, čuvenoj po svojoj lepoti ali i hrani, posebno specijalitetima od mesa i mlečnih proizvoda. Zatim, tu je blizina i već pomenutih planina sa svojim turističkim centrima ali i Specijalnog rezervata prirode Uvac koji svakako predstavlja jednu od najatraktivnijih turističkih atrakcija u Srbiji. Iz Sjenice kreću i „off-road“ avanture do Sjeničkog jezera i Molitve, zatim preko planine Jadovnik,  do izvora Sopotnice...dalje nabrajanje nije potrebno čak i da ste na pomenutim lokacijama bili i stotinu puta.

Ponude članica vezane za ovu destinaciju

Učitaj još

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2019 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete

Članice po slučajnom izboru