• DREAM LAND
    Negombo
    Šri Lanka Last Minute
  • Šri Lanka Last Minute
  • Šri Lanka Last Minute

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Daleka putovanja DREAM LAND, Šri Lanka, Negombo

Negombo Daleka putovanja, Šri Lanka Last Minute

13 dana
8 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1. dan (01.05.2019.) BEOGRAD – DOHA - KOLOMBO Sastanak putnika sa vodičemispred šaltera agencije na aerodromu ‚‚Nikola Tesla" u 10:00 h. Poletanje za Dohu u 12:00 h ( QR 232). Obrok i piće u avionu uključeni u cenu. Dolazak u 18:00 h.

2. dan (02.05.2019.) KOLOMBO Nastavak leta za Kolombo u 01:00h (QR 656). Obroci i pića u avionu uključeni u cenu. Sletanje u Kolombo u 09:05h. Transfer do hotela. Slobodno vreme. Tokom popodneva odlazak u šoping turu. Posećuju se neki od najpoznatijih šoping molova, kao i prodavnice gde se mogu kupiti ručno rađeni proizvodi domaće radinosti karakteristični za ovo ostrvo. Povratak u hotel Mount Lavinia. Večera.Noćenje.

3. dan (03.05.2019.) KOLOMBO Doručak. Odlazak na razgledanje Kolomba, u kome se prepliću ostaci kolonijalne arhitekture i atmosfera novog modernog doba. Obilazak stare tvrđave sa svetionikom koja je bila britanski administrativni centar i sedište vojnog garnizona. Petah četvrt sa tradicionalnim bazarima, budističkim i hindu hramovima, crkvu iz holandskog kolonijalnog perioda iz 1749. godine.Povratak u hotel. Slobodno vreme za odmor ili odlazak u šoping. Večera. Noćenje. 4. dan (04.05.2019.) KOLOMBO – PINAVALA –DAMBULA - HABARANA Doručak. Odlazak do čuvenog sirotišta za slonove Pinavela, udaljeno oko 85km od Kolomba. Osnovano je 1975. godine, gde pod zaštitom države živi veliki broj slonova, koji se iz dana u dan povećava jer se ovde dovode mali slonovi iz različitih delova zemlje. Nastavak vožnje do Dambule i pećinskih hramova, sagrađenih pretežno u I veku pre nove ere, a danas su pod zaštitom UNESCO-a kao spomenici svetske kulturne baštine. Kompleks od pet pećina sa preko 2.000 kvadratnih metara oslikanih zidova i plafona, predstavlja najveću oslikanu površinu hrama na svetu. Sadrže preko 130 statua Bude, od kojih je najveća kolosalna statua Bude raspona 14 metara. Pored Bude unutar pećina su pronađene statue drugih Bogova i kraljeva. Odlazak u hotel Habarana Village by Cinnamon. Večera. Noženje. 

5. dan (05.05.2019.) HABARANA– SIGIRIJA - POLUNARUVA - HABARANA Doručak. Odlazak prema fascninantnom gradu-utvrđenju Sigiriji, sagrađenom na 200 metara visokoj i teško pristupačnoj steni u V veku nove ere. Poznat je pod nazivom „Lavlji grad“ zbog velike statue lava koja se nalazila na samom ulazu grada, od koje su danas ostale samo šape. Inače grad-utvrđenje se prostirao na oko 70 hektara, opasan zidinama sa vodenim kanalom okolo kao sistemom odbrane, a unutar grada su postojale prostrane bašte sa fontanama i bazenima. Grad je poznat i po lepim freskama među kojima je najpoznatija „Devojka Sigirije“. Sigirija je uvrštena u svetsku kulturnu baštinu od strane UNESCO-a. Nastavak za Polonaruvu nekadašnju prestonicu zemlje iz srednjevekovnog perioda, između XI i XIII veka nove ere, koja je pod zaštitom UNESCO-a kao svetska kulturna baština. Veliki politički, ekonomski, socijalni i kulturni procvat država je dostigla u ovom periodu o čemu svedoče ostaci mnogobrojnih građevina: Kraljeve palate, hramova, spomenika, kao i veliko veštačko jezero sagrađeno po nalogu kraljeva. U istorijografiji zemlje ovaj period se naziva „zlatnim dobom Šri Lanke“. Povratak u hotel u Habarani. Večera u hotelu. Noćenje.

6. dan (06.05.2019.) HABARANA - MATALE – KENDI Doručak. Odlazak za Kendi. Na putu poseta najpoznatijoj bašti začina na ostrvu, Matale.Ovde se mogu videti različite vrste začina kao sto je cimet, biber i mnogi drugi, po kojima je Šri Lanka poznata u svetu i upoznati se sa načinom uzgajanja, prerade i proizvodnje. U poslepodnevnim satima dolazak u drugi grad po veličini u zemlji, Kendi.Odlazak u posetu najsvetijem i najčuvenijem mestu Šri Lanke, Hramu Budinog zuba,za koje su vezane mnoge legende. Sam hram se danas smatra simbolom suvereniteta zemlje. Odlazak u hotel Cinnamon Citadel Kendy. Večera.Noćenje. 7. dan (07.05.2019.) KENDI Doručak. Polazak u razgledanje Kendija, koji je vezan za mnoge legende, tradiciju i folklorne običaje. Razgledanje grada koji je bio poslednja prestonica nezavisne sinhaleske kraljevine. Slobodno vreme pored jezera nakon razgledanja. Povratak u hotel. Večera u hotelu. Noćenje.

8. dan (08.05.2019.) KENDI - PARADENIYA - WASKADUWA Doručak u hotelu. Odlazak do botaničke bašte “Peradenija Garden”, jedne od najbogatijih u ovom delu Azije.Osnovana je 1374. godine kao privatni vrt kraljevske porodice. Nastavak puta, sa posetom fabrici Batika i muzeju dragog kamenja. Polazak ka letovalištu Waskaduva.Dolazak u hotel na plaži, Club Waskaduwa hotel. Večera.Noćenje. 9. do 11. dan (09. do 11.05.2019.) WASKADUWA Boravak u hotelu 4* lokalne kategorije na privatnoj plaži na bazi polupansiona (doručak i večera ). Slobodni dani za odmor, kupanje i uživanje. Noćenja. 12. dan (12.05.2019.) WASKADUWA – KOLOMBO - DOHA Doručak. Sobe se napuštaju do 12 sati. Kraće slobodno vreme. Transfer na aerodrom. Poletanje za Dohu u 20:55h (QR 655). Obrok i pića u avionu uključeni u cenu. Dolazak u 23.35h. Čekanje na sledeći let. Na aerodromu u Dohi postoje sobe za odmor, gde možete boraviti do sledećeg poletanja (besplatno). 13. dan (13.05.209.) DOHA - BEOGRAD Nastavak leta za Beograd u 06:35h (let QR 231). Obrok i pića u avionu uključeni u cenu. Dolazak u 11:00h. Kraj usluge. 

Smene

Napomene o ceni

MINIMUM ZA REALIZACIJU GRUPE JE 15 PUTNIKA ! USLOVI PLAĆANJA: UPLATA AKONTACIJE 50% NA CENU IZ TABELE BEZ AVIO TAKSI. OSTATAK OD 50% 20 DANA PRED PUT ! Uplata se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesana dan uplate. PREMA UGOVORU SA PARTNEROM IZ ŠRI LANKE, MOŽE DOĆI DO PROMENE HOTELA, ALI U TOM SLUČAJU PARTNER JE U OBAVEZI DA OBEZBEDI HOTELE ISTE KATEGORIZACIJE I SLIČNE LOKACIJE ! Korisne informacije: • Valuta na Šri Lanci je rupi: 1USD = 180.055 LKR 1EUR= 204.930 LKR u trenutku objavljivanja pograma, • Preporučuje se korišćenje sredstava za mazanje protiv komaraca. • Preporučuje se lagana pamučna odeća kao i lagana, udobna obuća (za pešačenje). Treba poneti laganu jaknu, kišobran ili kabanicu za kišu. Obavezno poneti kapu ili šešir za sunce, kreme za sunčanje sa visokim faktorom zaštite. • Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska.

U cenu je uključeno

prevoz avionom na navedenim relacijama, 30 kg kabinskog prtljaga i 7 kg ručnog prtljaga po osobi, hrana i piće u avionu na svim letovima, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima 4* ( (lokalne kategorizacije) na turi i na letovalištu na bazi polupansiona, sva razgledanja, ulaznice na lokalitete i transferi prema programu na Sri Lanci, troškovi organizovanja putovanja, usluge vodiča na srpskom jeziku koji sa grupom putuje iz Beograda i sve vreme je sa grupom na Šri Lanci.

U cenu nije uključeno

aerodromske takse 328 € po osobi (cena taksi je data u trenutku objavljivanja programa, podložna je promeni i zavisi od avio kompanije. Konačnu cenu aerodromskih taksi znaćemo prilikom štampanja avio karata oko 10 do 8 dana pre putovanja), fakultativni izleti koji nisu navedeni u programu putovanja, ručkovi koji nisu navedeni u programu putovanja, međunarodno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, viza za Sri Lanku ( trenutna cena 40 € sa troškovima viziranja), kao i bakšiš za lokalnog vodiča i vozača na Šri Lanci, koji je uobičajen u ovom delu sveta.

Cena od
939 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

Izdvojeno
Negombo putovanje Negombo
Šri Lanka letovanja i putovanje
Izdvojeno
Negombo putovanje Negombo
Šri Lanka Last Minute

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?