• OLYMPIC TRAVEL
    Havana
    KUBA
  • KUBA
  • KUBA

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Daleka putovanja OLYMPIC TRAVEL, Kuba, Havana

Havana Daleka putovanja, KUBA

12 dana
9 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom
  • All inclusive

Program putovanja

Havana je glavni grad Kube, u kojoj je veliki deo grada odiše kolonijalnom arhitekturom, pa tako pogled na katedrale, parkove, trgove, ulice, prodavnice vraća u prošlost i verno prikazuje okruženje koje se nije menjalo decenijama. Uživanje u „Gvanatanameru“, „Mohitu“ i „Daikiri-ju“, u nekoj od prelepih bašti kafića, uz pirinač sa crnim pasuljem, jastoge, sabljarke ili prasetinu na žaru i pravu kohiba cigaru je ono što možete da priuštite sebi u bilo koje doba godine samo i jedino na Kubi, najvećem karipskom ostrvu. Kuba obiluje prelepim peščanim plažama sa belim peskom  koje zapljuskuje kristalno plavo more, dok se u daljini čuju ritmovi salse i pesma delfina. Tamo se svira i pleše zanosna salsa, opušta u klubu Tropikana, ispija piće na terasi čuvenog hotela Nacional ušuškanog na brežuljku Taganana sa kojeg se pruža očaravajući pogled na Havanu. Vožnja kabrioletima jarkih boja ulicama Havane vraća vas u neko prošlo vreme, jedinstven osećaj koji pruža plivanje sa delfinima, kupanje na najlepšim plažama s belim peskom, samo su delovi priča koje kazuju da upravo zato treba što pre doživeti Kubu, jer su na ovom mestu sadašnjost i prošlost jedno.

Program putovanja:

1. dan  BEOGRAD – ISTANBUL

Sastanak  putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 18.30 h. Poletanje aviona za Istanbul  (let TK 1084) u 20.25 h. Obrok tokom leta. Sletanje u Istanbul u 00.10 h.

2. dan ISTANBUL - HAVANA

Nastavak putovanja za Havanu u 02.25 h (let TK 183). Obrok u avionu. Sletanje na aerodrom u Havani u 08.10 h. Po završetku pasoške kontrole, panoramsko razledanje Havane i starog dela grada. Obilazak Malekon bulevara, poznatog šetališta uz more, odakle je odličan pogled na tvrdjavu Moro sa prepoznatljivim svetionikom, čuvenog trga Revolucije, rezidencijalnog dela  grada Miramar. U 50-im godinama prošlog veka Miramar je bio jedan od najglamuroznijih delova Havane, a i danas se tu nalaze pozorišta, parkovi, crkve, ambasade, hoteli i Miramar trgovački centar. Ručak u lokalnom restoranu, posle obilaska odlazak u hotel. Smeštaj, noćenje.   

 

3. dan HAVANA – VINALES – PINAL DEL RIO - HAVANA 

Doručak. Posle doručka slobodno vreme za uživanje u Havani, ili fakultativni izlet u dolinu Vinales i Pinal del Rio. Na oko 3h vožnje od Havane čeka Vas obilazak gradića Vinales, kao i polja duvana i lokalnih farmi duvana. Posle pauze za ručak, nastavak putovanja za Pinar del Rio, gde ćemo videti postupak izrade originalnih kubanskih cigara, a imamo i mogućnost kupovine nekoliko za poklon ili za sopstveno uživanje. Povratak u hotel, noćenje.

 

4. dan  HAVANA 

Doručak. Posle doručka slobodno vreme ili fakultativni izlet Velika kubanska tura. Počinjemo turu vožnjom kroz ulice Havane u klasičnim automobilima jarkih boja, prepoznatljivih za Kubu. Posle vožnje klasičnim automobilima turu nastavljamo ka delu grada gde je živeo Jose Foster, poznat kao Kubanski Pikaso, koji je svojim delima obeležio ovaj kraj i pretvorio ga u otvorenu izložbu umetnosti. Nastavak obilaska prema centru moderne umetnosti, i posle toga nastavak prema kući nacionalnog heroja Če Gevare, odakle se pruža fantastičan pogled na Havanu. Posle ručka u lokalnom restoranu, idemo dalje ka ulici Prado i muzeju Revolucije, koji je i najveći muzej na Kubi. U muzeju možemo videti svedočenje o Kubanskoj revoluciji, kao i uniforme, oružje i predmete korišćene u Revoluciji. Povratak u hotel, slobodno vreme i noćenje.

 

5. dan  HAVANA – KOHIMAR - HAVANA

Doručak. Slobodno vreme za samostalno istraživanje Havane, ili fakultativni izlet Putevima Ernesta Hemingveja. Posle doručka, polazak prema ribarskom seocetu Kohimar, gde je Hemingvej boravio i napisao poznati roman ‘’Starac i more’’. Hemingvej je bio oduševljen Kubom, i iako je proputovao veći deo sveta, ipak je za svoje mesto pod suncem odabrao upravo Kubu, gde je kupio kuću i imanje u blizini glavnog grada. Obilazak kuće La Finca koja se nalazi na prelepoj farmi La Vigia, gde je čuveni pisac živeo i radio, a sada je muzej posvećen njemu. U malom mestu Kohimar se nalazi i spomenik piscu, koji su podigli lokalci kao omaž njegovoj ljubavi prema Kubi i tom mestu. Ručak u lokalnom restoranu. Povratak u hotel,noćenje.

6. dan  HAVANA - VARADERO

Doručak. Posle doručka napuštanje hotela i polazak za Varadero. Smeštaj u hotel na bazi All Inclusive usluge, slobodno vreme, noćenje.

 

7. dan VARADERO – CIENFUEGOS - VARADERO

Doručak. Posle doručka slobodno vreme ili fakultativni izlet do gradića Cienfuegos, koji su osnovali francuski doseljenici u XIX veku. Udaljen od Varadera oko 3h vožnje i pod zaštitom UNESCO, to je jedan od najlepših gradića na Kubi, gde se može videti pozorište, kancelarije vlade u Colegio de San Lorenzu, veliki park Jose Marti. Ručak u lokalnom restoranu. Povratak u hotel u popodnevnim časovima, slobodno vreme, noćenje. 

 

8. dan  VARADERO

Doručak. Slobodno vreme za plažu ili individualna razgledanja. Noćenje.

 

9. dan  VARADERO – CAYO BLANCO - VARADERO

Doručak. Posle doručka slobodno vreme ili poludnevni fakultativni izletkatamaran tura na Cayo Blanco ostrvo, sa posetom delfinarijumu. Polazak iz Varadero Marine do delfinarijuma, upoznavanje sa divnim stanovnicima mora - delfinima, plivanje i uživanje u vodi. Nastavak ka ostrvu Cayo Blanco, gde imamo ručak u lokalnom restoranu, i slobodno vreme za uživanje u ostrvu i ostrvskim plažama. Povratak u Marinu Varadero i hotel u popodnevnim časovima. Noćenje.

 

10. dan  VARADERO – TRINIDAD - VARADERO

Doručak. Posle doručka slobodno vreme ili fakultativni izlet u Trinidad. Trinidad se nalazi na južnoj strani ostva, udaljen oko 3h vožnje od Varadera. Gradić je ponos Kubanaca, postao je poznat po proizvodnji šećera u XVIII i XIX veku. Dok prolazite starim kamenim uličicama imate utisak da se nalazite u nekom prošlom vremenu, okruženi kućama i ulicama koje su zadržale izgled od pre nekoliko vekova. Duh prošlosti nosi i čuvena Canchanchara, tradicionalno piće koje se pravi od Trinidadskog limunovog soka, meda i kubanskog ruma. Ručak u lokalnom restoranu. Povratak u hotel u popodnevnim časovima. Noćenje.

 

11. dan  VARADERO –HAVANA - ISTANBUL

Rani doručak. Napuštanje hotela i transfer na aerodrom u Havani. Poletanje aviona za Istanbul u 09.30 h (let TK 183). Obrok za vreme leta.

12. dan  ISTANBUL- BEOGRAD

Sletanje na aerodrom u Istanbulu u 10.00 h. Po sletanju odlazak na organizovani izlet razgledanja grada sa organizovanim ručkom. Povratak na aerodrom i nastavak putovanja za Beograd u 19.50 h (let TK 1083). Obrok u avionu. Sletanje na beogradski aerodrom u 19.30 časova. Kraj programa.

Smene

ZATVORENA PRODAJA

Napomene o ceni

SVE CENE SU IZRAŽENE U EUR. OBRAČUN ARANŽMANA SE VRŠI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje. GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

U cenu je uključeno

Prevoz avionom na relaciji Beograd –Istanbul – Havana – Istanbul – Beograd Transfer aerodrom – hotel – aerodrom Transfer Havana – Varadero – Havana Smeštaj u Havani u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 4* na bazi noćenja sa doručkom – 4 noći Smeštaj u Varaderu u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 4* na bazi All inclusive usluge – 5 noći Organizovani izlet u Istanbul sa uključenim ručkom Razgledanja prema programu Sve neophodne ulaznice prema programu Usluge vodiča agencije i lokalnog vodiča Troškovi organizacije i realizacije putovanja.

U cenu nije uključeno

Aerodromska taksa u Beogradu i inostranstvu 331 € u trenutku objavljivanja programa, iznos je podložan promeni i plaća se u dinarima u agenciji Fakultativni izleti Međunarodno putno zdravstveno osiguranje Individualni troškovi Usluge koje nisu navedene u programu Doplata za jednokrevetnu sobu Celodnevni izlet u dolinu Vinales i Pinar del Rio. Cena 75 €. U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča, ručak. Trajanje izleta oko 8 sati Poludnevni izlet Velika Kuba. Cena 55 €. U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča, vožnja old tajmerima, ručak. Trajanje izleta oko 4 sata Poludnevni izlet: Putevima Ernesta Hemingveja. Cena 50 €. U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča, ručak. Trajanje izleta oko 4 sata Celodnevni izlet Cienfuegos: cena 95 €. U cenu je uključen transfer autobusom, vodič, ručak. Trajanje izleta oko 8 sati. Poludnevni izlet Cayo Blanco i delfinarijum: Cena 105 €. U cenu je uključen transfer autobusom hotel – luka – hotel, vožnja brodom do ostrva Cayo Blanco i nazad, poseta delfinarijumu, ručak, vodič. Trajanje izleta oko 8 sati. Celodnevni izlet Trinidad: Cena 97 €. U cenu je uključen transfer autobusom, vodič, ručak. Trajanje izleta oko 8 sati. -DINARSKI DEO ARANZMANA 2000rsd po osobi

Cena od
1390 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?