• ODEON WORLD TRAVEL
    Rabat
    MAROKO | KRALJEVSTVO NAJLEPŠIH BOJA
  • MAROKO | KRALJEVSTVO NAJLEPŠIH BOJA
  • MAROKO | KRALJEVSTVO NAJLEPŠIH BOJA

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Daleka putovanja ODEON WORLD TRAVEL, Maroko, Rabat

Rabat Daleka putovanja, MAROKO | KRALJEVSTVO NAJLEPŠIH BOJA

6 dana
5 noći
Prevoz
Usluga
  • Polupansion

Program putovanja

1. dan – 24.03. utorak:          BEOGRAD – MARAKEŠ

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ sa vodičem, kod šaltera agencije Odeon World Travel u 05:00h, dva sata pre poletanja. Polazak aviona za Marakeš u 07:00h (let JU9092). Sletanje u Marakeš u 11:20h. Nakon sletanja i pasoških formalnosti, razgledanje grada autobusom i pešice: grobnice iz doba dinastije Saadi, Bahia Palata i šetnja velikim bazarom… U nastavku dana, transfer do hotela i smeštaj. Slobodno vreme do večere u hotelu. Nakon obroka, obilazak čuvenog trga Djemaa El Fna (Trg Lopova) i okolnih sokaka pretrpanih dućanima sa šarenim rukotvorinama.  Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan – 25.03. sreda:             MARAKEŠ 

Doručak. Slobodan dan ili fakultativno nastavak razgledanja grada otkrivajući tajanstveni, slavni Marakeš, od drevne Medine, džamije i minareta Koutoubia iz XII veka, koja se smatra najsavršenijom islamskom građevinom u Severnoj Africi. Nakon toga, poseta vrtovima Menara, koji datiraju iz XII veka,  u čijem se  središtu nalazi pravougaoni bazen i letnjikovac s prekrasnim pogledom na planine Atlas. U nastavku dana poseta bašti Mažorel (Majorelle), predivnom botaničkom vrtu koji je izvorno dizajnirao 1924. godine francuski umetnik  Žak Mažorel, koji je kasnije prešao u vlasništvo poznatog dizajnera Iv Sen Lorana. Nezaboravan doživljaj! U popodnevnim časovima slobodno vreme za individualna razgledanja, prilika za kupovinu suvenira i šetnju novim delom Marakeša.  Večera u hotelu i noćenje.

3. dan – 26.03. četvrtak:       MARAKEŠ – KAZABLANKA (oko250 km)

Nakon doručka, odlazak za Kazablanku. Po ulasku u grad, panoramska vožnja i razgledanje: centralna pijaca, četvrt Habous, Kraljevska palata, trg Mohamed V, stambena zona Anfa i spoljašnjost impresivne džamije Hasana II. Moguć ručak u jednom od restorana na obali mora. Kazablanka je ekonomska prestonica i najmnogoljudniji grad Maroka. Po završenom razgledanju grada, smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

4. dan – 27.03. petak:          KAZABLANKA – RABAT - MEKNES - FES (oko 310 km)

Doručak, zatim napuštanje hotela i vožnja do Rabata (85 km). Po dolasku u Rabat, razgledanje administrativne prestonice Maroka: Kraljevska palata (Mechouar), Udaja (Oudaia) kazba, obilazak Medine i mauzoleja Mohameda V... Slobodno vreme, pauza za ručak po želji.  U nastavku dana, vožnja ka Fesu, sa zaustavljanjem u Meknesu, plavozelenom gradu utvrđenom bedemom dugačkim 40 km. Kraća pauza na velikom trgu uz kapiju Bab Mansour, zatim nastavak vožnje do Fesa. Po dolasku, smeštaj u hotel.  Večera. Noćenje.

5. dan – 28.03. subota:         FES

Doručak. Slobodan dan ili fakultativno razgledanje Fesa, nekadašnje velike duhovne prestonice Maroka. Fes ima najveći srednjovekovni Stari grad – Medinu u Africi, verovatno i na svetu, u kojoj se nalaze  Attarine i Bou Anania Medresa – verske škole, Nejjarine fontana, Moulay Idriss mauzolej i Keruan džamija i univerzitet, kao i mnogobrijne zanimljive i prešarene zanatske radnje i  farbare kože. Zatim poseta Fez Jdid, novijem delu grada. Večera u hotelu. Noćenje.

6. dan – 29.03. nedelja:        FES – BEOGRAD 

Nakon doručka, transfer na aerodrom i let za Beograd u 10:40h (JU9091). Sletanje u Beograd u 15:10h.

Kraj programa.

Smene

24.03.2020.

Napomene o ceni

U cenu je uključeno

- avio prevoz (čarter let) na relaciji Beograd – Marakeš i Fes – Beograd sa svim uračunatim taksama; - organizovani transferi i razgledanja sa ulaznicama prema programu (osim razgledanja Fesa i Mažorel bašte); - smeštaj u hotelima sa 4* na bazi polupansiona (doručak i večera); - organizaciju putovanja i usluge vodiča koji sa grupom putuje iz Beograda, kao i stručnog lokalnog vodiča ;

U cenu nije uključeno

- troškovi pribavljanja marokanske vize. Potrebna dokumentacija: 1 fotografija, pasoš koji važi najmanje 6 meseci duže od datuma povratka sa putovanja, formular koji stranka popunjava i potpisuje lično, potvrda o radnom odnosu, ček ili potvrda o tri poslednje plate ili penzije, putno zdravstveno osiguranje, voucher, print avio rezervacije, program putovanja. Cena ove usluge je 32 EUR ukoliko agencija Odeon World Travel posreduje kod ambasade Kraljevine Maroka. - napojnice za lokalne vozače i vodiče, plaćaju se vodiču tokom putovanja i iznose 25 € po osobi; - individualni troškovi - obavezno zdravstveno putno osiguranje - osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se okvirno 2% od ukupne cene aranžmana u zavisnosti od kategorije osiguranja. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama ili putem telefona. Preporuka agencije je da putnik poseduje obe vrste osiguranja.

Cena od
890 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete