• ODEON WORLD TRAVEL
    Malaga
    NAJLEPŠI GRADOVI ANDALUZIJE
  • NAJLEPŠI GRADOVI ANDALUZIJE
  • NAJLEPŠI GRADOVI ANDALUZIJE

LETOVANJE GRCKA 2022

LETOVANJE GRCKA 2022

Evropski gradovi ODEON WORLD TRAVEL, Španija, Malaga

Malaga Evropski gradovi, NAJLEPŠI GRADOVI ANDALUZIJE

8 dana
7 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1.dan (9.novembar)                               Beograd – Malaga - Toremolinos

Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla” dva i posata pre poletanja aviona. Let za Malagu u 10.05h, kompanijom Air Serbia na liniji JU578. Dolazak u Malagu u 13.40h. Odlazak na panoramsko razgledanje grada na obali Mediterana koji uspešno spaja tragove bogate istorije, feničanske, rimske, arapske i hrišćanske epohe, sa duhom moderne Španije. Poznat je i kao Pikasov rodni grad, gde se nalaze njegova kuća i novi muzej. Panoramsko razgledanje grada, a potom i pešačka tura, obuhvataju: glavnu ulicu Alameda, obilazak centralne gradske četvrti, katedrale, plaže Malageta, kao i nekih od najlepših gradskih trgova...Nakon pauze, sledi transfer do hotela u Toremolinosu. Ovaj popularni turistički centar regije Costa del Sol, 12 km zapadno od Malage, odlikuje blaga mediteranska klima sa 300 sunčanih dana u toku godine i idealan je za odmor i zabavu i tokom cele godine. Dolazak u hotel. Noćenje.

2.dan (10.novembar)                             Toremolinos– Ronda - Toremolinos                     

Doručak. Nakon doručka sledi izlet do Ronde, grada koji je poznat kao mesto u kome je nastala današnja korida. Panorama jedne od najstarijih arena u kojoj se odvijaju borbe sa bikovima, šetnja starim centrom grada, panorama prelepog “novog mosta”. Povratak u Toremolinos u popodnevnim časovima. Noćenje.

3.dan (11.novembar)                             Toremolinos –Marbelja – Puerto Banus – Toremolinos                     

Doručak. Odlazak do Marbelje, mondenske prestonice turizma „Obale Sunca“ (Costa del Sol), koju osim 320 sunčanih dana u toku godine, krasi i zanimljiv spoj mediteranskog duha i mavarske arhitekture. Šetnja živopisnim starim gradom (Kasko Antigvo), u čijem se srcu nalazi narandžasti trg sa fontanom, guvernerovom kućom iz XVI veka, kapela Santjago i stari arapski zid. Posebnu atrakciju u Marbelji predstavlja luka Puerto Banus (oko 8 km južno od Marbelje), stecište bogatih i slavnih. Marinu je projektovao arhitekta Hose Banus, prijatelj Generala Fransiska Franka. Osim luksuznih barova, restorana i prodavnica, marinu od 2004.-te godine krasi i statuta nilskog konja u čipki, delo Salvadora Dalija. Povratak u Toremolinos u popodnevnim časovima.Noćenje.

4.dan (12.novembar)                             Toremolinos – Granada (Alhambra)

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Vožnja do Granade, najposećenijeg grada Španije, u podnožju venca Sijera Nevada. Sledi poseta Alhambri, jednom od najvažnijih spomenika kulture u Evropi. Utvrđenje Alhambra iz IX veka (na arapskom jeziku znači crvena tvrđava ), nalazi se nadomak Granade. Predstavlja palatu mavarskih kalifa i jedan je od najlepših primera arhitekture tog doba. Poseta obuhvata razgledanje mešuara, najstarijeg dela kompleksa, koji je služio i kao sudnica, kraljevsku salu, Dvorište lavova, Dvorana dve sestre, Dvorište mirti, šetnju parkovima Heneralife... Nakon posete Alhambri, sledi obilazak Granade, koji obuhvata staru arapsku četvrt i centar grada. Transfer do hotela. Noćenje.

5.dan (13.novembar)                             Granada – Kordoba – El Puerto de Santa Maria             

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Vožnja do Kordobe, grada smeštenog na reci Gvadalkivir, u podnožju planinskog venca Sijera Morena. Kordoba je do danas sačuvala autentičnu mavarsku urbanu arhitekturu. Razgledanje grada obuhvata Rimski most, posetu Meskiti – jednoj od najlepših džamija na svetu, kojoj su španski vladari promenili svrhu i pretvorili je u katedralu. Sledi obilazak starog gradskog jezgra, karakterističnog po kućama sa unutrašnjim dvorištima (patio), sinagoge i stare jevrejske četvrti. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i razgledanje. Sledi vožnja živopisnim predelima Andaluzije do gradića El Puerto de Santa Maria, na krajnjem zapadu regije. Dolazak u hotel u večernjim časovima.Noćenje.

6.dan (14.novembar)                             El Puerto de Santa Maria – Kadiz – Herez de la Frontera – El Puerto de Santa Maria      

Doručak. Odlazak do Kadiza, jednog od najstarijih gradova zapadne Evrope, a svakako najstarijeg grada Španije, čija je istorija duga više od 3000 godina.  Osnovan je u doba Feničana i do danas prošao burne vekove koji su ostavili za sobom raznoliko i bogato kulturno, materijalno i duhovno nasleđe. Obilazak grada obuhvata: gradsku katerdralu Nueva, Trg Katedrala, Ulicu Filip Emanuel, sat kulu Torre Tavira, tvrđavu San Sebastijan, teatar Falja… Sledi putovanje do Hereza (Herez de la Frontera), grada poznatog po vinu, flamenku, konjima i stazi Formule I. Istorija ovog grada počinje u doba Feničana, a najveći procvat je doživeo u doba mavarske vladavine. Tvrđava iz XII veka (Alcazar de Jerez de la Frontera), katedrala Svetog Salvadora, Trg Uspenja...samo su neke od znamenitosti koje se mogu videti tokom obilaska grada. Nakon kraće pauze za odmor, sledi povratak u El Puerto de Santa Maria. Noćenje.

7.dan  (15.novembar)                            El Puerto de Santa Maria – Sevilja - El Puerto de Santa Maria         

Doručak. Odlazak na razgledanje četvrtog po veličini grada Španije, koji je ujedno kulturna i finansijska prestonica Andaluzije. Grad u kom se prepliću čari sunca i flamenka sa zvucima kastanjeta i gitare. Mesto na kom se spajaju mavarska Andaluzija i kalifat Al-Andaluz sa baroknom Španijom. Panoramsko azgledanje grada obuhvata neke od najvećih znamenitosti: Marija Luiza park, Trg Španije, kvart Santa Kruz, katedralu Giralda (ulazica nije uračunata u cenu) – treću po veličini na svetu, kraljevsku palatu Alcazar (ulaznica je uračunata u cenu)... Slobodno vreme za individualne aktivnosti i razgledanje. Povratak u hotel. Noćenje.

8.dan  (16.novembar)                            El Puerto de Santa Maria – Malaga - Beograd

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Transfer do aerodorma u Malagi. Let za Beograd na liniji JU579 u 14.25h, dolazak u Beograd u 17.35h. Kraj programa.

Smene

09.11.2023.

Napomene o ceni

U cenu je uključeno

• Avio prevoz na relaciji Beograd - Malaga - Beograd kompanijom Air Serbia • Aerodromske takse 50 eur (na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni) • 7 noćenja sa doručkom u navedenim hotelima (3 noćenja u hotelu kategorije 4* u Toremolinosu, 1 noćenje u hotelu kategorije 4* u Granadi i 3 noćenja u hotelu kategorije 4* u El Puerto de Santa Maria) • Autobuski transferi i panoramska razgledanja prema programu • Ulaznice za lokalitete prema programu (Meskita džamija u Kordobi, tvrđava Alhambra u Granadi, palata Alcazar u Sevilji) • Vodič na srpskom jeziku • Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno

• napojnice za vozače i lokalnog vodiča • putno zdravstveno osiguranje • osiguranje od otkaza aranžmana – cena zavisi od trenutka uplate, putnicima se preporučuje da imaju oba osiguranja • ostale nepomenute usluge

Cena od
1250 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

Malaga letovanje Malaga
NAJLEPŠI GRADOVI ANDALUZIJE

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?