• ETA TOURS
    Đenova
    PUTOVANJE ĐENOVA 2022
  • PUTOVANJE ĐENOVA 2022
  • PUTOVANJE ĐENOVA 2022

LETOVANJE GRCKA 2022

LETOVANJE GRCKA 2022

Evropski gradovi ETA TOURS, Italija, Đenova

Đenova Evropski gradovi, PUTOVANJE ĐENOVA 2022

5 dana
2 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1.DAN - BEOGRAD
Sastanak putnika na parkingu Sava centra u 16:00, polazak u 16:30h. Noćna vožnja kroz Srbiju, preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2.DAN - ĐENOVA
Dolazak u Đenovu u prepodnevnim satima. Po dolasku, panoramsko razgledanje centra grada, koji je proglašen delom svetske kulturne baštine. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. Obilazak grada sa vodičem: Trg de Ferari na kome se nalaze opera i berza, Trg Mateoti sa palatom pravde, Duždeva palata, katedrala San Lorenco, via Garibaldi sa palatama djenovljanskih aristokratskih porodica, Trg pobede, stara luka, Kraljevska palata… Slobodno vreme. Noćenje.

3.DAN - ĐENOVA – PORTOFINO - RAPALO - SANTA MARGARITA – ĐENOVA
Doručak. Odlazak na celodnevni izlet do živopisnog zaliva Golfo Del Tigullio, gde su smeštena tri predivna gradića: Portofino, Rapalo i Santa Margarita. Obilazak i slobodno vreme u jednom od najčuvenijih mondenskih letovališta u Italiji-RAPALU. Zatim odlazak brodom iz Santa Margarite do Portofina koji se nalazi usred maslinjaka, vinograda i čempresa...nekadašnji ribarski gradić koji je tokom srednjeg veka bio sedište đenovljanske trgovačke flote. Krajem 19. veka u Portofino dolaze bogati industrijalci koji ovom gradiću daju svoj pečat u vidu luksuznih vila i građevina. Obilazak srednjovekovne crkve San Đorđo i odlazak do istoimenog zamka. Ukoliko produžimo živopisnom stazom ka južnom vrhu ugledaćemo simbol grada svetionik Punto Kapo sa kojeg se pruža pogled na zaliv. Povratak u Đenovu. Noćenje.

4.DAN - ĐENOVA – CINQUE TERRE – ĐENOVA
Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak na celodnevni fakultativni izlet do Cinque Terre- Nacionalnog parka u čijem su sastavu pet živopisnih sela koja su smeštena na strmoj obali levantske rivijere. Kao jedno od najslikovitijih mediteranskih priobalnih područja od 1997. godine deo je svetske baštine pod zaštitom UNESCO- a. Polazak autobusom za Levanto odakle kreće voz koji povezuje svih pet mesta. Na uskom pojasu između stenovitih litica i kamenite obale nastala su mala naselja povezana kozjim stazama u kojima su malobrojni stanovnici uglavnom ribari, vinogradari i pastiri koji žive tradicionalnim životom, izolovani od modernog sveta. U središtu malog zaliva je Monterosso al Mare sa kućama u obliku kula u spletu uskih ulica, Vernazza, izgradjena na uzvišenju oko Crkve Svete Margarite Antiohijske, iz 13. veka u stilu Ligurijske gotike. Corniglia se nalazi na brdu okruženim vinogradima i ima 300 stanovnika, najmanje je i jedino naselje koje se spušta do samog mora. Sa platoa u blizini crkve vide se ostala četiri naselja. Manarola je izgradjena delom uz more, a delom na brdu oko crkve San Lorenzo iz 14. Veka. Riomaggiore, najveće među ovim naseljima sa oko 1700 stanovnika leži duž potoka Mađore na stenovitim padinama i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Slobodno vreme. Obilazak sela, u kasnim poslepodnevnim satima povratak vozom u Levanto, a zatim autobusom polazak za Srbiju.

5.DAN- BEOGRAD
Dolazak u Beograd u popodnevnim satima.

Smene

09.06. - 13.06.2022.

Napomene o ceni

U cenu je uključeno

CENA ARANŽMANA OBUHVATA: -Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. Tokom putovanja) na relaciji prema programu, - Smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom (kontitentalni-samoposluživanje) u Đenovi ili okolini u 1/2 i 1/3 sobama (svaka soba ima tuš /wc) - Razgledanje prema programu putovanja, - Usluga predstavnika agencije-vodiča, - Troškove realizacije programa

U cenu nije uključeno

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Đenovu i okolinu (uvedena 15.09.2012. plaća se na recepciji hotela) - u hotelima sa 2* i 3*- 2eura/noćenju, 4* - 3 eura/noćenju - Putno zdravstveno osiguranje - Individualne troškove putnika, - Doplata za jednokrevetnu sobu 60 eura - Fakultativne izlete: – Cinque Terre -35 eura/deca 20 eura - Izlet Rapalo -Santa Margarita-Portofino - sa povratnom kartom za brodić do Portofina 30 evra,/deca 20 evra

Cena od
129 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?