• ETA TOURS
    Pulja
    PUTOVANJE JUŽNA ITALIJA APULJA 2024
  • PUTOVANJE JUŽNA ITALIJA APULJA 2024
  • PUTOVANJE JUŽNA ITALIJA APULJA 2024

LETOVANJE GRCKA 2022

LETOVANJE GRCKA 2022

Evropski gradovi ETA TOURS, Italija, Pulja

Pulja Evropski gradovi, PUTOVANJE JUŽNA ITALIJA APULJA 2024

6 dana
4 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1 dan. 14.02. BEOGRAD – CITTA SANT’ANGELO (PESKARA)
Skup putnika na parkingu Sava centra (savska strana) u 16:30h. Polazak u 17:00h. Noćna voznja kroz Hrvatsku i Sloveniju.


2.dan. 15.02. CITTA SANT’ANGELO (PESKARA)
Dolazak u Citta San’t Angelo. Živopisno mestaŠce koje svojom tradicijom i lepom pozicijom očaravajućim pejzažom utiče na svakog turistu. Angolska brda prekrivena vinogradima i maslinjacima nam nudi tradicionalne proizvode, naročito vino Montepulciano D’Abruzzo. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. Noćenje.
 


3.dan. 16.02. CITTA SANT’ANGELO (PESKARA) – BARI
Doručak. Napuštanje soba, pakovanje kofera u autobus. Nastavak putovanja ka Bariju. Po dolasku sledi pešačko razgledanje grada: Teatar Margerita, poseta bazilici Svetog Nikole u kojoj se nalaze mošti velikog sveca i obilazak starog grada,Katedrala San Sabino, Castelo Svevo, Palazzo Fizzaroti. Slobodno vreme do polaska ka hotelu u okolini Barija. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.


4.dan. 17.02. BARI - ALBEROBELLO - OSTUNI - POLIGNANO A MARE - BARI ( fakultativni izlet)
Doručak. Mogućnost fakultativniog izleta u Alberobelo, Ostuni i Polignano a Mare. Prvo ćemo posetiti jedan od najneobičnijih gradića pod zaštitom UNESCO-a Alberobello, koji predstavlja sinonim turizma za regiju Apulija. Najveća atrakcija su neodoljive kućice sa kupastim krovovima koje lokalno stanovništvo naziva „truli“ kojih ima samo u ovoj regiji, tačnije u oblasti Merđe dei Truli, i koje podsećaju na kućice iz bajke. Preko hiljadu ovakvih neobičnih, malih, okruglih kućica sa kupastim krovovima koje se zovu ”pinakolo” jedinstven su primer praistorijske gradnje bez vezivnog materijala. Slobodno vreme za uživanje u Alberobellu. Nastavak izleta u Ostuni, drevni gradić opasan zidinama sa panoramskim pogledom na Jadransko more. Lokalno poznat kao La Città Bianca tj. beli grad, Ostuni se nalazi na listama najlepših gradića Apulije. Obilazak grada. Slobodno vreme do nastavka putovanja ka Polignano a Mare čija istorija nastaje u 4. v.p.n ere, jedan od najšarmantnijih gradića Italije, poznat i kao rodni grad Domenica Modugna koji se proslavio svojom pesmom „Volare“. Slobodno vreme do polaska u Bari. Slobodno vreme do povratka u hotel. Noćenje.

5.dan. 18.02. BARI - MATERA – BARI ( fakultativni izlet)
Doručak. Napuštanje hotelskih soba i pakovanje prtljaga u autobus. Polazak ka Bariju. Fakultativni izlet u Materu koja je smeštena na jugu Italije u pokrajini Bazilikata. Idealna za ljubitelje Italije i prava destinacija ukoliko volite da otkrivate misterije. Razgledanje grada, odlazak do vidikovca sa kog se pruža prelep i nestvaran pogled na najstariji deo Matere - drevni stari grad Sasi (Sassi) di Matera ”kamenje Matere”. Ovaj deo grada nazivaju i gradom duhova zbog napustenih kuca. Slobodno vreme do polaska u Bari. Večernje ukrcavanje na feribot. Noćna plovidba.

6.dan. 19.02. DRAČ - BEOGRAD
Iskrcavanje u luku u Draču. Kraća pauza u Draču za doručak i kafu. Nastavka putovanja ka Srbiji. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim časovima. Kraj putovanja. (Apulja Dan zaljubljenih 2024)

Smene

14.02 . -19.02.2024.

Napomene o ceni

U cenu je uključeno

CENA ARANŽMANA OBUHVATA : - Prevoz konfornim turističkim autobusom ( klima,dvd., audio oprema) prema programu putovanja, - karte za brod (sa brodskim taksama ) na relaciji Bari - Drač ( u 1/2, 1/3 kabinama sa sopstvenim tušem i toaletom) - Smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom hotelu Amico 3* u Citta Sent’Angelo (okolina Pescare) u 1/2 i 1/3 sobama - Smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom u hotelu Barion 4* u okolini Barija u 1/2 i 1/3 sobama - Usluga predstavnika agencije/vodiča, - Troškove realizacije programa.

U cenu nije uključeno

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: - Individualne troškove putnika - Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Bari i okolinu (uvedena 15.09.2012, plaća se na recepciji hotela) - za boravak u hotelima 4* - 3€ po noćenju / po osobi - Doplata za 1/1 sobu 100€ - Međunarodno zdravstveno osiguranje - Fakultativne izlete: - Alberobello, Ostuni i Polignano a Mare 45€/deca do 12 god 25€ - Matera 35€ /deca do 12.god 20€ Paket izleta 75€

Cena od
329 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?