• DREAM LAND
    Lisabon
    LISABON U FEBRUARU - DAN DRŽAVNOSTI
  • LISABON U FEBRUARU - DAN DRŽAVNOSTI
  • LISABON U FEBRUARU - DAN DRŽAVNOSTI

LETOVANJE GRCKA 2022

LETOVANJE GRCKA 2022

Evropski gradovi DREAM LAND, Portugalija, Lisabon

Lisabon Evropski gradovi, LISABON U FEBRUARU - DAN DRŽAVNOSTI

5 dana
4 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan – 15.02. (sreda) - BEOGRAD – FRANKFURT - LISABON

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” 2h i 30 min pre poletanja aviona. Prijavljivanje i predaja prtljaga za let. Po sletanju panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku: Avenija Republike i Avenija Slobode puna luksuznih prodavnica, park Edvarda VII i Trg Markiza od Pombala, odakle se grad širi prema severu, istorijski trgovi Restauradores i Rosio, stari centar zvani Bajša, trg Komersio na samoj obali reke Težo. Odlazak do hotela i prijavljivanje.

Slobodno vreme. Noćenje.

 

2.dan – 16.02. (četvrtak) LISABON – PEŠAČKO RAZGLEDANJE

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili fakultativni izlet – Pešački obilazak Lisabona. 

Obilazak Trga Restauradores na kom se nalazi jedinstven mozaik i spomenik koji je podignut u čast obnove nezavisnosti portugalskog kraljevstva, zatim Trga Rosiu na kome se nalazi spomenik Pedru IV, portugalskom kralju, koji je ujedno bio i prvi car Brazila. Šetnja kroz najpoznatiju pešačku ulicu Lisabona, Rua Avgusta sve do Trga Komersiu, najvećeg trga uz reku Težo. Ne trgu se nekada nalazila kraljevska palata uništena u zemljotresu 1755. Godine. Zato se ovaj trg takođe zove Tereiru du Pasu. Slobodno vreme. Obilazak gradske četvrti Alfama. Slobodno vreme. Noćenje.

 

3.dan – 17.02. (petak) LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ – EŠTORIL – LISABON

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na poludnevni fakultativni izlet – Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiš i Eštoril.

Sintra je grad pod zaštitom UNESCO-a od 1995. godine. Sintra je slikoviti gradić udaljen od Lisabona oko 30 km. Opasan je šumovitim brdima i ima specifičnu mikro-klimu, pa je zato vekovima bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910. godine. Obilazak palate Pena, jedne od najprepoznatljivijih palata Portugala izgrađene u stilu romantizma 19 veka. Nalazi se na brdu iznad mesta Sintra a zbog svoje raskoši i lepote je uvrštena na Uneskovu listu svetske kulturne baštine kao jedno od 7 čuda Portugala. Nastavak putovanja. Usputno zadržavanje na najzapadnijoj tački kontinentalnog dela Evrope – Kabo da Roka. Kabo da Roka je najzapadnija tačka Evrope čije su geografske koordinate simbolično upisane na kameni obelisk smešten na stenovitoj litici visokoj 140 mnv. To je sam kraj planinskog venca Sintra.

Nastavak vožnje uz obalu Atlantika. Nastavak putovanja ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a sada turističkom mestu koje je šetalištem spojeno sa Estorilom. Ovo mondensko letovalište koje se nalazi 25 km zapadno od Lisabona, zbog velikog kazina poredi se sa Monte Karlom. Slobodno vreme za ručak. Prolazak kroz Eštoril. Povratak u Lisabon. Noćenje.

 

4.dan – 18.02. (subota) LISABON – OBIDOŠ – ALKOBASA – BATALJA – NAZARE – LISABON

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na organizovanji celodnevni fakultativni izlet. Obidoš je najbolje očuvan srednjovekovni grad u zemlji i u potpunosti je opasan zidinama visokim 13 metara iz 12. veka. Grad je i kao „grad venčani poklon“ jer ga je kralj Deniš poklonio svojoj supruzi kraljici Izabeli prilikom njihovog venčanja.Odlikuju ga uske, kaldrmisane ulice oivičene šarenim kućicama prekrivenim cvećem, sa karakterističnim gotičkim vratima, prozorima i oslikanim pločicama „azuležos“. Alkobasa je grad poznat po manastiru Svete Marije, najvećoj crkvi u Portugalu iz 12. i 13. veka. Manastir je pod zaštitom UNESCO-a. U manastiru su sahranjeni najpoznatiji ljubavnici portugalske istorije - kralj Pedro I i Ineš de Kastro, a njihove grobnice se smatraju najlepšim gotičkim reljefnim skulpturama u istoriji portugalske umetnosti. U Batalji se nalazi manastir Svete Marije od Pobede, najveće remek-delo portugalske gotičke umetnosti. Izgrađen je krajem 14. veka nakon portugalske pobede nas Kastiljom, i na listi je spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Nazare je nekadašnje ribarsko mesto čuveno po karakterističnim, obojenim ribarskim brodićima, inače je živopisno turističko mesto sa dugim plažama, odličnim ribljim restoranima i pijacama. Povratak u Lisabon. Noćenje.

 

5.dan – 19.02. (nedelja) LISABON – CIRIH – BEOGRAD 

Doručak. Napuštanje hotela i transfer na aerodrom u 9:30 ujutru (vreme se može korigovati u slučaju potrebe). Povratak Air Swiss letovima preko Ciriha. Dolazak u Beograd u podnevnim časovima. (Kraj usluga)

Smene

15-19.02.2023.

Napomene o ceni

Redovna 654€ First minute 639€

U cenu je uključeno

Cena aranžmana uključuje: • Avio kartu na relaciji Beograd – Frankfurt – Lisabon – Cirih – Beograd sa kompanijama Swiss i Lufthanza • Aerodromske takse - 157 € na dan objavljivanja programa (aerodromske takse su podložne promenama i mogu uticati na izmenu cene pre putovanja) • Smeštaj u hotelu 3* prema opisu na bazi 4 noćenja sa doručkom u standardnim 1/2 sobama (1/2+1 sobe su na upit) • Transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom u Lisabonu prema programu • Panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku • Troškove organizacije putovanja • Usluge pratioca grupe • Usluge licenciranog vodiča na destinaciji

U cenu nije uključeno

Cena aranžmana ne uključuje: • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa covid pokrićem ili osiguranje od otkaza aranžmana. Potrebne informacije mogu se dobiti u agenciji ili putem telefona. PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNICI POSEDUJU OBE VRSTE OSIGURANJA • Fakultativne izlete • Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Lisabon i okolinu (uvedena za boravak u Lisabonu od 01.01.2016. godine, i plaća se na recepciji hotela) u iznosu od 2,5 € po osobi po noći. Postoji mogućnost izmene. • Individualne troškove putnika

Cena od
639 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

Izdvojeno
Lisabon putovanje Lisabon
Lisabon Uskrs i Prvi maj
Izdvojeno
Lisabon putovanje Lisabon
LISABON NOVA GODINA AVIONOM

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?