• ODEON WORLD TRAVEL
    Lisabon
    USKRS U LISABONU
  • USKRS U LISABONU
  • USKRS U LISABONU

LETOVANJE GRCKA 2022

LETOVANJE GRCKA 2022

Evropski gradovi ODEON WORLD TRAVEL, Portugalija, Lisabon

Lisabon Evropski gradovi, USKRS U LISABONU

4 dana
3 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1.dan (15.april)                                 Beograd – Lisabon

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva i po sata pre leta. Direktan let za Lisabon kompanijom Air Serbia JU490 u 13.15h. Po sletanju u Lisabon (16.15h) sledi panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča: Trg Markes de Pombal, Avenija Slobode, Trg Restauradores (obnovitelja), Rosio, Kuća kljunova,Trg Komersio, kula Belem, Manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkrićima… Smeštaj u hotel. Noćenje.

2.dan (16.april)                                 Lisabon (fakultativno Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiš i Eštoril)

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta za Sintru, Kabo da Roka, Kaškaiš i Eštoril. Sintra je slikovit gradić udaljen od Lisabona oko 30 km. Opasan je brdima i ima specifičnu mikro klimu, pa je zato vekovima bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910 godine. Šetnja gradićem Sintra koji je pod zaštitom UNESCO-a od 1995.god. Obilazak Kraljevske palate, zatim odlazak do Kabo da Roka, koja je u XVII veku bila najvažnija tačka za odbranu luke u Lisabonu. Kabo da Roka se nalazi u parku prirode Sintra-Kaškaiš na oko 40 km od Lisabona. Kabo da Roka je najzapadnija tačka Evrope čije su geografske koordinate simbolično upisane u kameni obelisk smešten na stenovitoj litici visokoj 140 mnv. Nastavak puta do Kaškaiša, mesta u kome sve kraljevske porodice imaju letnjikovce i odlazak do Eštorila, letovališta poznatog po čuvenom Kasinu. Povratak u hotel. Noćenje.

03.dan (17. april)                             Lisabon (fakultativno Azeitao, Arabida i Sesimbra)

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja poludnevnog fakultativnog izleta za Azeitao, Arabidu i Sesimbru. Polazak na uzbudljiv izlet južnom obalom reke Težo, prelazeći most „25. April“. Odlazak do mesta Alameda sa posetom spomeniku Isusu Hristu i penjanje liftom na vidikovac. Zatim, nastavak ka mestu Azeitao, koje se nalazi u podnožju Arabida planina, tipično selo koje je veoma popularno po svojim dobrim vinima. Poseta jednog od njegovih najpopularnijih i najboljih vinskih imanja – De Fonseca ili slično (poseta vinariji i degustacija vina). Nastavak putovanja ka nacionalnom parku Arabida odakle se pruža prelep pogled na planine i okean. Zatim, obilazak Sesimbre, tradicionalnog ribarskog sela i neverovatnog primorskog letovališta koje se nalazi u prelepom zalivu Atlantika okružen planinama, mesto poznato po specijalitetu sabljarka na žaru. Povratak u Lisabon preko mosta Vasco Da Gama. Slobodno vreme. U večernjim časovima postoji mogućnost fakultativnog odlaska na veče Fado muzike. Noćenje.

4.dan (18.april)                                 Lisabon  –  Beograd

Doručak. Odjavljivanje iz hotela i slobodno vreme za odmor i individualne aktivosti do transfera na aerodrom.Prilika za posetu i obilazak Parka nacija, komercijalne i rezidencijalne četvrti Lisabona – najvećeg zatvorenog okeanarijuma u Evropi ili vožnju žičarom sa panoramskim pogledom na most Vasko da Gama, najduži most u Evropi (dužine 17 km). Okeanarium je otvoren 1998.godine povodom čuvene svetske izložbe EXPO, prilikom obilaska se može imaćete osećaj da “šetate” obalama Atlanstkog, Tihog, Severnog i Indijskog okeana. Transfer na aerodrom. Let za Beograd kompanijom Air Serbia JU495 u 23.05h, dolazak u Beograd (19.april) u 03.55h. Kraj usluga.

Smene

15.04.2023.

Napomene o ceni

U cenu je uključeno

-Avio prevoz na relaciji Beograd-Lisabon-Beograd kompanijom Air Serbia -Aerodromske takse 73€ (na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u agenciji u dinarskoj protivvrednosti) -Smeštaj u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama (isključivo za 2 odrasle osobe) ili suite sobama (za 2 odrasle osobe i 1 dete ili 3 odrasle osobe) kojih ima svega par u hotelu i isključivo su na upit! -Transfer na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom -Poludnevno panoramsko razgledanje grada na dolasku u pratnji vodiča -Vodič na srpskom jeziku -Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno

-Gradska taksa oko 2€ dnevno po osobi, plaćanje na recepciji hotela -Fakultativni izleti po programu -Napojnice za lokalne vodiče i vozače -Putno zdravstveno osiguranje

Cena od
696 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?