• ODEON WORLD TRAVEL
    Lisabon
    LISABON AVIONOM
  • LISABON AVIONOM
  • LISABON AVIONOM

LETOVANJE GRCKA 2022

LETOVANJE GRCKA 2022

Evropski gradovi ODEON WORLD TRAVEL, Portugalija, Lisabon

Lisabon Evropski gradovi, LISABON AVIONOM

5 dana
4 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1.dan (17.oktobar)                          Beograd – Frankfurt – Lisabon

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva i po sata pre leta za Lisabon na liniji JU494 u 19.05h. Dolazak u Lisabon u 22.05h. Nakon sletanja sledi transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2.dan (18.oktobar)                          Lisabon (panoramsko razgledanje grada)

Doručak. Polazak na poludnevno panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku: Pombalov trg, Avenija Slobode, Trg Restauradores, Rosio, Kuća kljunova, Trg Komersio, Belem kula, Manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkrićima… Slobodno posle podne. Preporučujemo odlazak u šoping centar Vasco Da Gama ili obilazak Okeanarijuma koji predstavlja jednu od poznatijih atrakcija grada. Okeanarium je otvoren 1998.godine povodom čuvene svetske izložbe EXPO, prilikom obilaska se može imaćete osećaj da “šetate” obalama Atlanstkog, Tihog, Severnog i Indijskog okeana. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

03.dan (19.oktobar)                        Lisabon (fakultativno Sintra, Kaškaiš i Eštoril)

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta za Sintru, Kabo da Roka, Kaškaiš i Eštoril. Sintra je slikovit gradić udaljen od Lisabona oko 30 km. Opasan je brdima i ima specifičnu mikro klimu, pa je zato vekovima bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910 godine. Šetnja gradićem Sintra koji je pod zaštitom UNESCO-a od 1995.god. Obilazak Kraljevske palate, zatim odlazak do Kabo da Roka, koja je u XVII veku bila najvažnija tačka za odbranu luke u Lisabonu. Kabo da Roka se nalazi u parku prirode Sintra-Kaškaiš na oko 40 km od Lisabona. Kabo da Roka je najzapadnija tačka Evrope čije su geografske koordinate simbolično upisane u kameni obelisk smešten na stenovitoj litici visokoj 140 mnv. Nastavak puta do Kaškaiša, mesta u kome sve kraljevske porodice imaju letnjikovce i odlazak do Eštorila, letovališta poznatog po čuvenom Kasinu. Cena izleta je 70€ za minimum 15 prijavljenih. Povratak u hotel.  U večernjim časovima postoji mogućnost fakultativnog odlaska na veče Fado muzike. Cena izleta je 60€ po osobi, u cenu je uključena večera u restoranu, a odlazak i povratak su u individualnoj režiji.

Noćenje.

4.dan (20.oktobar)                          Lisabon (fakultativno Batalja, Nazare i Obidoš)

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnosti organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta za Batalju, Nazare i Obidoš. Prilikom obilaska Batalje, gotskog gradića, predviđen je ulazak i obilazak manastira Santa Maria Da Vitoria, koji je najveće remek-delo portugalske gotičke umetnosti. Manastir je izgrađen krajem XIV veka i na listi je spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Nakon Batalje odlazak u Nazare, nekadašnje najpoznatije malo ribarsko mesto u Portugalu, čuveno po karakterističnim, intezivno obojenim ribarskim brodićima, danas živopisno i užurbano turističko mesto sa dugim plažama, odličnim ribljim restoranima i pijacama. Tu je predviđena pauza za ručak u individualnoj režiji. Nastavak i obilazak najlepšeg i najbolje očuvanog srednjovekovnog grada Obidoš, opasanog zidinama tvrđave visine 13 m, očuvane do danas, a potiče do iz XII veka. Poznat je i kao “grad venčani poklon” jer ga je kralj Deniš poklonio svojoj supruzi kraljici Izabeli prilikom njihovog venčanja. Cena fakultativnog izleta je 65€ za minimum 15 prijavljenih putnika. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan (21.oktobar)                          Lisabon – Beograd

Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Let za Beograd na liniji JU491 u 16.55h. Dolazak u Beograd u 21.45h. Kraj usluga.

Smene

17.10.2023.

Napomene o ceni

U cenu je uključeno

-Avio prevoz na relaciji Beograd-Lisabon-Beograd kompanijom Air Serbia -Aerodromske takse 73€ (na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u agenciji u dinarskoj protivvrednosti) -Smeštaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama (isključivo za 2 odrasle osobe) ili suite sobama (za 2 odrasle osobe i 1 dete ili 3 odrasle osobe) kojih ima svega par u hotelu i isključivo su na upit! -Transfer na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom -Poludnevno panoramsko razgledanje grada na dolasku u pratnji vodiča -Vodič na srpskom jeziku -Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno

-Gradska taksa oko 2€ dnevno po osobi, plaćanje na recepciji hotela -Fakultativni izleti po programu -Napojnice za lokalne vodiče i vozače -Zdravstveno putno osiguranje

Cena od
689 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?