• OLYMPIC TRAVEL
    Lisabon
    LISABON - MADRID-U RITMU FADA I FLAMENKA
  • LISABON - MADRID-U RITMU FADA I FLAMENKA
  • LISABON - MADRID-U RITMU FADA I FLAMENKA

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Evropski gradovi OLYMPIC TRAVEL, Portugalija, Lisabon

Lisabon Evropski gradovi, LISABON - MADRID-U RITMU FADA I FLAMENKA

7 dana
6 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

Španska prestonica Madrid pripada oblasti Castilja. Madrid je jedan od najvećih evropskih gradova u kome se naglašeno sudaraju tradicionalno i moderno. Hodajući po njegovim ulicama videćete kako se razmenjuju istorijske znamenitosti, stari trgovi, palate i poslovne zgrade. U njemu se nalazi najveća kraljevska palata Zapadne Evrope Palacio Real i jedan od najvrednijih muzeja na svetu - muzej Prado. Vitez tužnog lika Don Kihot jaše na Španskom trgu podignute šake u pratnji svog prijatelja Sančo Pase, kao da želi da odagna huk onih čuvenih vetrenjača. Grad sa hiljadu lica za koji će biti potrebno više vremena da ga upoznate, ali samo malo da ga zavolite. Prestonica Portugalije, najzapadnija na evropskom kopnu je grad na sedam brežuljaka, na reci Težo. Lisabon je grad bogate istorije i raskošne ostavštine,  pulsira kao intrigantna  skladna harmonija starog i novog. Dok istražujete trgove, tvrđave, muzeje, imaćete jedinstvenu priliku da hodate po „calcada portugesa”, pločnicima od crnog, belog i sivog kamena. Opčiniće Vas istorijske gradjevine, , spomenici, atmosfera na trgovima, vožnja čuvenim žutim škripavim tramvajem 28, široki parkovi, restorani, portugalska kuhinja, ljubazni i srdačni domaćini. 

Program putovanja:

1. dan BEOGRAD-MINHEN-MADRID

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 04.30 h. Poletanje iz Beograda u 06.30 h (let LH1739). Sletanje na aerodrom u Mihenu u 08.00 h. Nastavak putovanja za Madrid u 11,45 h (let LH1802). Sletanje na madridski aerodrom u 14,25 h .Nakon aerodromskih  formalnosti odlazak na panoramasko razgledanje grada. Madrid je jedna od najlepših i najdinamicnijih evropskih prestonica. Ovo je grad gde se harmonicno spajaju tradicionalno i moderno. Na mestu današnje velelepne kraljevske palate u IX veku je podignuto prvo maorsko utvrđenje. Gradske zidine iz vremena arapske dominacije postoje i danas. U XVI veku kralj Filip II proglasio je Madrid prestonicom Spanije. O proteklim vremenima kada je Španija bila moćna svetska sila govore raskosne,elegantne i autentične građevine. Većina turističkih atrakcija nalazi se u centru grada, a ubrzani ritam grada se oseti već od glavne ulice Gran Via (Madridski Brodvej). Na veličanstvenom trgu Puerta del Sol u samom centru, gde se nalazi statua medveda - simbol Madrida naći ćete se na nultoj tački.  Impresioniraće vas velelepni trgovi:  Španski Trg na kome ćete se sresti sa Don Kihotom i njegovim vernim pratiocem Sančo Pansom i vratiti se u vreme Migela de Servantesa; trg Puerta del Sol (Sunčana kapija), trg Plaza Mayor, Puerta de Toledo (slavoluk), trg sa fontanama Sibeles, Piaca San Migel, Arena Ventas (arena za borbe sa bikovima)... Svakako ćete posetiti i ulicu Pasao del Prado gde su smešteni muzej Prado, centar umetnosti kraljice Sofije i muzej umetnosti Tisen Bornemisa. Madrid pulsira uz tipičan kasitljanski duh, ali i ubrzanim kosmopolitenskim ritmom. Madruđani su veoma srdačni i gostoljubivi domaćini. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

 

2. dan MADRID (EL ESCORIAL)

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti učesnika putovanja ili odlazak na poludnevni  izlet u El Escorial. U mestu San Lorenco de Escorial na oko 45 km od Madrida nalazi se najvažnija arhitektonska građevina španske renesanse El Escorial. Kralj Filip II  odlučio je gradi ovu monumentalnu palatu posle smrti svog oca (u vreme kada Madrid još nije bio glavni grad Španije), a u čast svoje pobede nad francuzima kod Svetog Ventina (XVI vek). Ovo je istorijska rezidencija španskih kraljeva, svetovno i versko mesto. Gradnju je započeo arhitekta Xuan Batista de Toledo, a završio je njegov učenik Huan de Herera. Za njegovu gradnju potrošeno je oko 5 260 570 dukata. U XVII i XVIII veku Filipovi naslednici vršili su ispravke i dopune. U okviru kompleksa nalaze se kraljevsku palata, manastir, crkva,  mauzolej, biblioteka i muzej. U mnogim objektima mogu se videti poznata dela umetnika poput El Greka, Ticijana, Ribera, Luca Giordana, Zuccaro, Tintoreta, Veronese, Velazkeza, Bosch ili Zurbaran i skulpture Monegra, Berninia i Cellinia. Povratak u Madrid. Slobodno popodne. Noćenje.

 

3. dan MADRID (TOLEDO)

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti učesnika putovanja ili odlazak na poludnevni izlet u TOLEDO. Toledo je muzej pod otvorenim nebom, grad mačeva i kraljeva. U XI veku u vreme kralja Leona postaje glavni grad Kastilje, a kasnije ( posle ujedinjenja sa Aragonom) i cele Španije. Poznat je kao grad triju kultura, jer su hrišćani, muslimani i jevreji živeli zajedno u miru vekovima i zbog toga je sačuvao brojne monumentalne građevine koje mu daju specifičan značaj i šarm. Malo gde u svetu možete videti takvu kombinaciju hirišćanskih (gotskih, renesansnih i baroknih) crkava, sinagoga i džamija. Zato je grad arhitektonski vema raznolik. Opasan je srednjevekovnim zidinama (La Muralla) sa prelepim kapijama koje se otvaraju prema glavnom trgu Plaza de Zocodover. Od glavnog trga se račvaju brojne ulice u kojima su smešteni muzej El Greco, muzej De Santa Cruse, manastir San Juan de los Reies, sinagoga Santa Maria la Blanca, Cristo de la Luz džamiju i mnoge druge. Prilikom posete čuvenoj gotskoj katedrali (drugoj po velicini katedrali u Španiji) imacete prilike da se divite platnima slavnog grka rodjenog na Kritu, El Greka koji je deo zivota proveo u Toledu. Gradom dominira i drevna mavarska tvrđava izgrađena na mestu ranijeg rimskog grada. Povratak u Madrid. Slobodno popodne. Noćenje.

 

4. dan MADRID - LISABON

Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje aviona za Lisabon u 09,55h (let EZS7612) Sletanje na lisabonski aerodrom u 10,20 h. Nakon aerodromskih  formalnosti polazak na panoramsko razgledanje grada: obilazak centralnog dela Lisabona; trgova Pombal, Restauradores, Rosio i Komercio; najstariji i po mnogima najlepši kvart grada – Alfama sa izvanrednim pogledom na tvrđavu Svetog Đorđa, rezidenciju portugalskih kraljeva; luksuzan kvart Belem na obali reke Težo; Manastir Sv. Žeronima vrhunsko delo kasnogotičke manuelske arhitekture, kule Belem za koju su bili vezivani brodovi koji su kretali u velika svetska otkrića; ogroman spomenik Velikim otkrićima, podignut u čast 500 godina od smrti Henria Moreplovca... Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

 

5. dan LISABON - SINTRA - KABO DA ROKA - KAŠKAIŠ - EŠTORIL

Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet do Sintre, Kabo da Roka, Kaškaiša i Eštorila. Po dolasku u Sintru, obilazak najromantičnije, bajkovite palate Pena Palace, pod zaštitom UNESCO-a.  Spektakularno zdanje palate je u crvenoj, žutoj i ljubičastoj boji, sa neverovatnim kulama i cik-cak kamenom ogradom kao na srednjovekovnim tvrđavama. Unutrašnjost palate je jednako izvanredna jer sve sobe, saloni, dvorane, kapela, odišu bogatstvom. Slobodno vreme. Nastavak vožnje do najzapadnije tačke evropskog kontinenta Kabo da Roka sa zadivljujućim pogledom na strmu, kamenitu obalu i nepregledni horizont Atlantika. U nastavku obilazak čuvenih, mondenskih letovališta lisabonske rivijere Kaškaiša i Eštorila. Povratak u Lisabon. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan LISABON

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti učesnika putovanja ili program plus u pratnji vodica agencije. Noćenje

7. dan 08.10.2019.  LISABON –FRANKFURT-BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do transfera na aerodrom. Poletanje za Frankfurt u 16,30 sati (let LH1169), dolazak u Frankfurt u 20:30 sati. Nastavak putovanja za Beograd u 21,45 sati ( let LH1410) dolazak u Beograd u 23:35 sati.

Smene

28.april 2020.

Napomene o ceni

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje. GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

U cenu je uključeno

avio prevoz Beograd- Minhen-Madrid avio prevoz Lisabon- Madrid avio prevoz Lisabon-Frankfurt- Beograd avio i aerodromske takse smeštaj u hotelima sa 3* i 4* ( dvokrevetnim i trokrevetnim sobama) , na bazi 6 noćenja sa doručkom transferi prema programu usluge licenciranog vodiča pratioca usluge lokalnih vodiča troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cenu nije uključeno

fakultativni izleti doplata za jednokrevetnu sobu međunarodno putno zdravstveno osiguranje individualni troškovi ulaznice i usluge koje nisu naznačene u programu putovanja Za realizaciju putovanja potrebno je minimum 25 putnika

Cena od
818 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

Lisabon putovanje Lisabon
LISABON - MADRID-U RITMU FADA I FLAMENKA

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete