• OLYMPIC TRAVEL
    Lisabon
    LISABON - MADRID-U RITMU FADA I FLAMENKA
  • LISABON - MADRID-U RITMU FADA I FLAMENKA
  • LISABON - MADRID-U RITMU FADA I FLAMENKA

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Evropski gradovi OLYMPIC TRAVEL, Portugalija, Lisabon

Lisabon Evropski gradovi 2019

7 dana
6 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

Prestonica Portugala, najzapadnija na evropskom kopnu, je grad na sedam brežuljaka i na reci Težo. Lisabon je grad bogate istorije i raskošne ostavštine, pulsira kao intrigantna skladna harmonija starog i novog. Dok istražujete trgove, tvrđave, muzeje, imaćete jedinstvenu priliku da hodate po „calcada portugesa”, pločnicima od crnog, belog i sivog kamena. Opčiniće Vas istorijske gradjevine, , spomenici, atmosfera na trgovima, vožnja čuvenim žutim škripavim tramvajem 28, široki parkovi, restorani, portugalska kuhinja, ljubazni i srdačni domaćini. Temperamentna španska prestonica u srcu Pirinejskog poluostrva fascinira velelepnim palatama, prostranim trgovima, brojnim muzejima, fontanama i parkovima. Prilikom posete Madridu živite u svetu Filipa II, Goje, Velaskeza,Servantesa, Franciska Ajale, Lope De Vega, divite se istoriji, arhitekturi, bogatim muzejskim postavkama i uživate u svakodnevnom životu strastvene španske prestonice.

Program putovanja:

1. dan BEOGRAD-MINHEN-LISABON

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 04.30 h. Poletanje iz Beograda u 06.30h (let LH1727). Sletanje na aerodrom u Mihenu u 08.00 h. Nastavak putovanja za Lisabon u 11,20 h. Sletanje na madridski aerodrom u 13,30 h Nakon aerodromskih formalnosti polazak na Panoramsko razgledanje grada: obilazak centralnog dela Lisabona; trgova Pombal, Restauradores, Rosio i Komercio; najstariji i po mnogima najlepši kvart grada – Alfama sa izvanrednim pogledom na tvrđavu Svetog Đorđa, rezidenciju portugalskih kraljeva; luksuzan kvart Belem na obali reke Težo; Manastir Sv. Žeronima, vrhunsko delo kasnogotičke manuelske arhitekture, kule Belem za koju su bili vezivani brodovi koji su kretali u velika svetska otkrića; ogroman spomenik Velikim otkrićima, podignut u čast 500 godina od smrti Henria Moreplovca... Transfer do hotela. Noćenje.Smeštaj. Noćenje.

 

2. dan LISABON – SINTRA-KABO DA ROKA-KAŠKAIŠ-EŠTORIAL

Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet do Sintre, Kabo da Roka, Kaškaiša i Eštorila. Po dolasku u Sintru, obilazak najromantičnije, bajkovite palate Pena Palace, pod zaštitom UNESCO-a. Spektakularno zdanje palate je u crvenoj, žutoj i ljubičastoj boji, sa neverovatnim kulama i cik-cak kamenom ogradom kao na srednjovekovnim tvrđavama. Unutrašnjost palate je jednako izvanredna jer sve sobe, saloni, dvorane, kapela, odišu bogatstvom. Slobodno vreme. Nastavak vožnje do najzapadnije tačke evropskog kontinenta Kabo da Roka sa zadivljujućim pogledom na strmu, kamenitu obalu i nepregledni horizont Atlantika. U nastavku obilazak čuvenih, mondenskih letovališta lisabonske rivijere Kaškaiša i Eštorila. Povratak u Lisabon. Slobodno vreme. Noćenje.

 

3. dan LISABON

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti učesnika putovanja.Noćenje.

4. dan LISABON - MADRID

Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje aviona za Madrid u 15,00h (let EJU7613) Sletanje na madridski arerodrom u 17,25 h. Nakon aerodromskih formalnosti polazak na panoramsko razgledanje grada Madrid je jedna od najlepsih i najdinamicnijih evropskih prestonica. Ovo je grad gde se harmonicno spajaju tradicionalno i moderno. Na mestu današnje velelepne kraljevske palate u IX veku je podignuto prvo maorsko utvrdjenje. Gradske zidine iz vremena arapske dominacije postoje i danas. U XVI veku kralj Filip II proglasio je Madrid prestonicom Spanije. O proteklim vremenima kada je Spanija bila mocna svetska sila govore raskosne,elegantne i autenticne gradjevine. Većina turističkih atrakcija nalazi se u centru grada, a ubrzani ritam grada se oseti vec od glavne ulice Gran Via (Madridski Brodvej). Na velicanstvenom trgu Puerta del Sol u samom centru, gde se nalazi statua medveda - simbol Madrida naći ćete se na nultoj tački. Impresioniraće vas velelepni trgovi: Španski Trg na kome ćete se sresti sa Don Kihotom i njegovim vernim pratiocem Sančo Pansom i vratiti se u vreme Migela de Servantesa; trg Puerta del Sol (Sunčana kapija), trg Plaza Mayor, Puerta de Toledo (slavoluk), trg sa fontanama Sibeles, Piaca San Migel, Arena Ventas (arena za borbe sa bikovima)... Svakako ćete posetiti i ulicu Pasao del Prado gde su smešteni muzej Prado, centar umetnosti kraljice Sofije i muzej umetnosti Tisen Bornemisa. Madrid pulsira uz tipičan kasitljanski duh, ali i ubrzanim kosmopolitenskim ritmom. Madrudjani su veoma srdacni i gostoljubivi domaćini. Ovaj kraljevski grad obilazićete autobusom i peške , jer ga tako najbolje možete osetiti i doživeti...Slobodno popodne. Noćenje.

 

5. dan MADRID - TOLEDO - SEGOVIJA

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti učesnika putovanja ili odlazak na celodnevni izlet TOLEDO, SEGOVIA sa ulaskom u ALKAZAR. Toledo je muzej pod otvorenim nebom, grad mačeva i kraljeva. U XI veku u vreme kralja Leona postaje glavni grad Kastilje, a kasnije ( posle ujedinjenja sa Aragonom) i cele Španije. Poznalije kao grad triju kultura , jer su hrišćani, muslimani i jevreji živeli zajedno u miru vekovima i zbog toga je sačuvao brojne monumentalne građevine koje mu daju specifičan znacaj i šarm. Malo gde u svetu možete videti takvu kombinaciju hirišćanskih (gotskih, renesansnih i baroknih) crkava, sinagoga i džamija. Zato je grad arhitektonski vema raznolik. Opasan je srednjevekovnim zidinama (La Muralla) sa prelepim kapijama koje se otvaraju prema glavnom trgu Plaza de Zocodover. Od glavnog trga se račvaju brojne ulice u kojima su smešteni muzej El Greco, muzej De Santa Cruse, manastir San Juan de los Reies, sinagoga Santa Maria la Blanca, Cristo de la Luz džamiju i mnoge druge. Fascinira i čuvena gotska katedrala ( druga najveća katedrala u Španiji) i posle katedrale Sv. Petra u Rimu najbogatija katolička zgrada na svetu. Njena gradnja trajala je skoro tri veka. Gradom dominira drevna mavarska tvrđava izgrađena na mestu ranijeg rimskog grada. Čuveni grk El Greko živeo je u Toledu, a njegovim delima možete se diviti u njegovoj kući muzeju. Kada napustite Toledo upitućete se ka Segoviji mestu romantike i živog nasleđa proslosti u inspirativnom ambijentu. Smešten na stenovitom brezuljku, ovaj istorijski grad ima zapanjujuće poglede i veličanstvene spomenike: stari Rimski Akvaduk, bajkoviti dvorac, velelepnu katedralu, izuzetene romaničke crkve i mistične manastire koji otkrivaju bogatu kulturnu baštinu Segovije. Većina turističkih atrakcija nalazi se u Starom gradu u atmosferski srednjevekovnom svetu tajnovitih kamenih ulica i šarmantnih trgova. Dok otkrivate grad proćićete pored brojnih kafića zanatskih radnji, kafeterija i restorana. Povratak u Madrid. Noćenje.

6. dan MADRID

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti učesnika putovanja. Mogućnost PROGRAMA PLUS u pratnji vodiča agencije . Noćenje

7. dan 08.10.2019.  MADRID –MINHEN-BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do transfera na aerodrom. Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do transfera na aerodrom. Poletanje za Minhen u 15,15h (let LH1803), dolazak u Minhen u 17:40h. Nastavak putovanja za Beograd u 21,05 sati ( let LH1726) dolazak u Beograd u 22:35 sati.

Smene

20.oktobar 2019.

Napomene o ceni

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje. GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

U cenu je uključeno

• avio prevoz Beograd- Minhen-Lisabon • avio prevoz Lisabon- Madrid • avio prevoz Madrid-Minhen - Beograd • smeštaj u hotelima sa 3* ( dvokrevetnim i trokrevetnim sobama) , na bazi 6 noćenja sa doručkom • transferi prema programu • usluge licenciranog vodiča pratioca • usluge lokalnih vodiča • troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cenu nije uključeno

aerodromska taksa 166e ( u momentu objavljivanja programa ) fakultativni izleti doplata za jednokrevetnu sobu međunarodno putno zdravstveno osiguranje individualni troškovi ulaznice i usluge koje nisu naznačene u programu putovanja Za realizaciju putovanja potrebno je minimum 20 putnika Fakultativni izleti: Celodnevni izlet Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiša i Eštoril – Cena € 65 U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča, ulaznica za palatu Pena. Trajanje izleta oko 8 sati Celodnevni izlet TOLEDO-SEGOVIA - ALKAZAR– Cena 75 € U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča, ulaznica za Alkazar. Trajanje izleta oko 11 sati. Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 20. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cene. Fakultativni izleti se prijavljuju i uplaćuju u agenciji pre polaska na putovanje

Cena od
699 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

Lisabon putovanje Lisabon
LISABON - MADRID-U RITMU FADA I FLAMENKA

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2019 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete