• OLYMPIC TRAVEL
    Sankt Peterburg
    DVORCI SANKT PETERBURGA
  • DVORCI SANKT PETERBURGA
  • DVORCI SANKT PETERBURGA

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Evropski gradovi OLYMPIC TRAVEL, Rusija, Sankt Peterburg

Sankt Peterburg Evropski gradovi, DVORCI SANKT PETERBURGA

6 dana
5 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

Grad je osnovao Petar Veliki 1703 godine i dva veka je bio prestonica carstva a oduvek kulturna prestonica Rusije. Nalazi se na obali Finskog zaliva i delti reke Neve. Prožimaju ga mnogobrojni kanali zbog čega je poznat kao „Venecija Severa“. Grad Čajkovskog i Dostojevskog, megapolis duhovnosti, grad carskih palata i zadivljujućih fasada, grad koji ima sopstveni identitet učiniće da boravak u njemu doživite kao nestvarnu bajku. Iz proteklih vremena moćne carevine, u gradu Petra I i Katarine Velike, očekuje Vas mnoštvo muzeja, galerija, biblioteka, pozorišta. Od obilja kulturno-istorijskih spomenika turiste najviše privlače velelepni stari dvorci koji oslikavaju sjaj i raskoš carske Rusije.

Program putovanja:

1. dan 25.07.2019. BEOGRAD – SANKT PETERBURG

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u 04:30 h. Let za Sankt Peterburg  u 06:30h. Dolazak u Peterburg na aerodrom Pulkovo u 10:15h.  Nakon aerodromskih formalnosti polazak na panoramsko razgledanje grada sa obilaskom Isakijevske saborne crkve. U obilasku ćete imati priliku da se upoznate sa istorijskim centrom grada, vidite najpoznatije trgove, uživate u vožnji duž Nevskog prospekta i drugih centralnih ulica, divite se jedinstvenim arhitektonskim građevinama i spomenicima (Anićkov dvorac, Stroganovski dvorac, Aničkov most, Ermitaž, Kazanska katedrala, Crkva Spasitelja, reku Neva sa pogledom na katedralu Petra i Pavla , Petropavlovsku tvrđavu, i još mnogo toga. Uz pratnju profesionalnih vodiča naučićete mnoge uzbudljive detalje iz života poznatih ličnosti , predstavnika različitih epoha, kao što su talentovani umetnici, generali, kraljevske ličnosti, pa čak i književni likovi. Smeštaj u hotel. Noćenje.

1. dan 24.09.2019. BEOGRAD – FRANKFURT- SANKT PETERBURG

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u 04,15 h. Poletanje aviona za Frankfurt u 06.15h. Sletanje u Frankfurt u 08:10h. Nastavak putovanja za Sankt Peterburg u 09.15h Dolazak u Peterburg na aerodrom Pulkovo u 12:55h. Nakon aerodromskih formalnosti polazak na panoramsko razgledanje grada sa obilaskom Isakijevske saborne crkve. U obilasku ćete imati priliku da se upoznate sa istorijskim centrom grada, vidite najpoznatije trgove, uživate u vožnji duž Nevskog prospekta i drugih centralnih ulica, divite se jedinstvenim arhitektonskim građevinama i spomenicima (Anićkov dvorac, Stroganovski dvorac, Aničkov most, Ermitaž, Kazanska katedrala, Crkva Spasitelja, reku Neva sa pogledom na katedralu Petra i Pavla , Petropavlovsku tvrđavu, i još mnogo toga. Uz pratnju profesionalnih vodiča naučićete mnoge uzbudljive detalje iz života poznatih ličnosti , predstavnika različitih epoha, kao što su talentovani umetnici, generali, kraljevske ličnosti, pa čak i književni likovi. Smeštaj u hotel. Noćenje.

 

2. dan SANKT PETERBURG

Doručak. Polazak na fakultativni izlet u Carsko selo, simbol preporoda Rusije i njene kulture. Posetićete velelepnu palatu i monumentalni park koji su brilijantani spomenici  svetske arhitekture i umetnosti iz perioda XVIII do XX veka. U Carskom selu predstavljen je čitav niz umetničkih stilova, od barokne do klasičnih epoha. Carski vladari od Katarine I do Nikole II ostavili su svoj trag . Nastavak puta za Pavlovsk, jednu od najbolje očuvanih carskih palata. Sam dvorac, koji je bio i letnja carska rezidencija, raskošno je neoklasično zdanje okruženo engleskim parkom, prvim u carskoj Rusiji. Posle smrti cara Pavla, dvorac je dodeljen njegovoj supruzi Mariji Fjodorovnoj. Delovi dvorca su uništeni u velikom požaru ali je 1803. potpuno restauriran. U dvoranama palate nalaze se jedinstvene zbirke slika, skulptura, bronze, porculana, nameštaja, koje su primljene kao diplomatski pokloni od kraljevskih dvorova Evrope. Pavlovski Park od svog osnivanja je poznat kao najbolji park pejzaža na svetu. Park je jedan od najvećih u Evropi, njegova površina je preko 600 hektara. Povratak u hotel. Noćenje

FAKULTATIVNO: Carsko selo

 

3. dan SANKT PETERBURG

Doručak. Posle doručka odlazak na fakultativno razgledanje Ermitaža – najvećeg muzeja na svetu sa preko tri miliona eksponata izloženih u šest zgrada na obali Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac, nekada zvanična rezidencija ruskih careva. Kolekcija muzeja vuče korene još iz 1764. iz zbirke umetničkih predmeta carice Katarine II. Najznačajnije zbirke su svakako one sa delima Mikelanđela, Da Vinčija, Rembranta, Rubensa, Van Goga, Pikasa, Matisa... Respektabilna je i arheološka zbirka, kao i zbirka evropske srednjevekovne umetnosti. „Galerija s blagom“ je više od fascinacije a „Rafaelov hodnik“ kopija poznate galerije u Vatikanu, neizbrisiv utisak za sva vremena.  Povratak u hotel. Noćenje.

FAKULTATIVNO : Ermitaž.

 

4. dan SANKT PETERBURG 

Doručak. Polazak na poludnevno fakultativno razgledanje Peterhofa ili Petrovog dvorca i parka. Nacionalna rezidencija na obali Finskog zaliva 20 kilometara zapadno od Sankt Peterburga za Petra Velikog bila je stvar međunarodnog prestiža. Izgradio ju je 1705. godine i lično učestvovao u sastavljanju arhitektonske i pejzažne kompozicije. Središte čitavog kompleksa Peterhof je Velika palata, zgrada koja se sastoji od tri stotine metara linearne barokne kompozicije. Rezidencija ruskih careva je jedan od najvećih spomenika Evrope i pod zaštitom je UNESCO-a. Muzejska zbirka obuhvata više od tri i po hiljade antičkih eksponata koji se nalaze na teritoriji 30 soba i prostorija palate. Najveća dvorana ima površinu od 330 kvadratnih metara.Sve do Oktobarske revolucije služio je kao carska rezidencija, da bi 1918. bio pretvoren u muzej. U Drugom svetskom ratu okupirali su ga nacisti a nešto kasnije u bombardovanju i potpuno razrušili. Posle rata započeta je rekonstrukcija koja traje i danas. Brojne fontane, zbog kojih je ovaj muzej dobio ime „ruski Versaj“, ponovo su proradile 1946. Godinu dana kasnije napravljena je i kopija statue Samsona a ubrzo je na svetlost dana izašla i sva lepota barokne arhitekture Peterhofa čiji su ukras ne samo park, već i brojne  fontane (više od 100). Povratak u hotel. Noćenje.

FAKULTATIVNO : Peterhof.

 

5. dan SANKT PETERBURG 

Doručak.Polazak na fakultativno razgledanje dvorca Jusupovski koji ima značajno mesto u istoriji ne samo grada već i Rusije u celini. I zaista reč je o ne posebno raskošnoj, koliko unikatnoj arhitektonskoj građevini s velikim parkom na obali reke Mojke. Mnogi ga nazivaju „enciklopedijom“ ruske aristokratije. U periodu od 1830. do 1917. bio je dom pet pokolenja porodice kneza Jusupova. U njemu je 1916. ubijen ruski mistik Grigorij Raspućin. Soba u kojoj je na njega ispalio hitac knez Feliks Jusupov danas je jedna od najposećenijih. Jednako su atraktivni i brojni dvorski apartmani, svečane sale, galerije, dvorana, mini pozorišta... Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.  

FAKULTATIVNO: Jusupovski

 

6. dan 30.07.2019. SANKT PETERBURG - BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom . Transfer do aerodroma Pulkovo, let za Beograd  u 21.05h. Dolazak u Beograd u 22.35h na aerodrom Nikola Tesla.

6. dan 29.09.2019. SANKT PETERBURG - FRANKFURT- BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom . Transfer do aerodrome Pulkovo. Poletanje aviona za Frankfurt u 16.50h. Sletanje u Frankfurt u 18.35h. Nastavak putovanja za Beograd u 21.05h. Sletanje na beogradski aerodrom u 22.35 h

Smene

Napomene o ceni

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje. GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

U cenu je uključeno

prevoz avionom na relaciji Beograd - St. Peterburg- Beograd (1 komad 23 kg prtljaga i 1 ručni prtljag) smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 4*, na bazi 5 noćenja sa doručkom transfer autobusom na relaciji aerodrom - hotel - aerodrom Razgledanje Sankt Peterburga prema programu i obilazak Isakijevske saborne crkve usluge lokalnog vodiča u Rusiji i vodiča agencije troškovi organizacije i realizacije

U cenu nije uključeno

avio takse u Beogradu i Rusiji 159€ /157€ (u trenutku objavljivanja programa,) iznos je podložan promeni i plaća se u dinarima u agenciji; deca od 02-12 god plaćaju pun iznos aerodromskih međunarodno putno zdravstveno osiguranje usluge koje nisu naznačene u programu putovanja individualni troškovi fakultativni izleti (minimum za realizaciju 15 osoba) - plaćanje isključivo u agenciji doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)

Cena od
589 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete