• OLYMPIC TRAVEL
    Istanbul
    ISTANBUL - CARSKE PALATE
  • ISTANBUL - CARSKE PALATE
  • ISTANBUL - CARSKE PALATE

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Evropski gradovi OLYMPIC TRAVEL, Turska, Istanbul

Istanbul Evropski gradovi 2019

5 dana
4 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

Ako je Ankara srce Turske onda je Istanbul neosporno njena duša. Drevno grčka kolonija Vizantija, imperatorski Konstatinopolj, osmanska prestonica Stambol i legendarni Carigrad, sve je to isti grad koji danas čuva nekadašnje tradicije, samouvereno gleda u budućnost i razvija se ubrzanim tempom. Jedan je od malobrojnih smeštenih na dva kontinenta. Rasprostrt je na brežuljcima sa obe strane bosforskog moreuza i ima mnogo lica. Svečani trgovi se u njemu dodiruju sa nevidljivim na prvi pogled ali udobnim dvorištima, isprepletani sokaci sa svetlim avenijama a srednjevekovne džamije sa savremenim dvorcima. U ovom gradu koji se nekada nazivao „drugim Rimom“, takav je broj istorijskih spomenika da se ne mogu posetiti ni za mesec dana. Ipak neki se ne smeju izostaviti: Aja Sofija, Plava džamija, hipodrom, Sulejmanija ili palate Topkapi, Dolmabahče... Raskoš i lepota stoje na svakom koraku. Mnogoljudni i užurbani Istanbul je uvek otvoren za razmišljanje, za neuronjeno uranjanje u neverovatan svet u kome se mešaju vremena i kulture.

Program putovanja:

1. dan BEOGRAD – ISTANBUL

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 07.00 h. Poletanje aviona za Istanbul u 09.15 h (let TK 1082). Sletanje u Istanbul u 12.00 h. Odlazak do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme i šetnja sa vodičem. Noćenje.

 

2. dan ISTANBUL

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na  poludnevni izlet „Carigradski biseri“ uz obilazak najvećih kulturno istorijskih spomenika ovog čudesnog  grada. Izlet uključuje stručno vodjen obilazak Svete Sofije, Plave džamije, Hipodroma, i Yerebatan cisterni. Sveta Sofija je  tokom hiljada godina bila glavna crkva čitavog hrišćanskog sveta a posle pada Konstantinopolja 1453. godine je pretvorena u džamiju. Danas je crkva-muzej, priznati  spomenik i simbol epohe procvata Vizantije. Odlazak do Plave džamije najvažnije gradske aktivne muslimanske svetinje kao i mističnih Yerebatan podzemnih cisterni. Obilazk najveće i najpopularnije pokrivene pijace na svetu. Povratak u hotel. Slobodno vreme i noćenje.

 

3. dan ISTANBUL

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet “Romantika istoka i duh zapada” sa romantičnim krstarenjem Bosforom. Poseta Vaseljenskoj patrijaršiji koja je smeštena u delu grada Fener. To je glavna crkva za većinu pravoslavnog sveta. Ima i simboličnu važnost kao mesto gde je protekao veliki deo istorije i nastanka pravoslavnih kanona. Odlazak do najveće pijace začina na svetu -  Egipatskog bazara. Nastavak vožnje do palate Dolmabahče, koja je bila poslednja rezidencija turskih sultana. Izgradjena je 1842. godine za sultana Abdulmedžida I. Posle uspostavljanja republike, postala je i zvanična rezidencija reformatora Turske republike Mustafe Kemala Ataturka koji je 1938. godine u njoj i umro. Dvorski kompleks obuhvata i Sahat kulu, Dolmabahče džamiju i biblioteku. Povratak u hotel. Slobodno vreme i noćenje.

 

4. dan ISTANBUL

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet “ Bogatstvo civilizacije”   sa posetom Topkapi palati sa Haremlukom. Topkapi palata je tokom 400 godina bila sedište Otomanskog carstva. Danas je jedan od najčuvenijih muzeja sveta sa izvanrednim kolekcijama srebrnih predmeta, porcelalana i stakla,  kineskih porcelanskih servisa,  portrerta i odeće sultana kao i najbolje čuvanom, veličanstvenom kolekcijom dragulja. Obilazak harema i terasa sa fantastičnim pogledom na Mramorno more. Povratak u hotel.  Slobodno vreme. Noćenje.

 

5. dan ISTANBUL- BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme do zakazanog transfera na aerodrom. Sobe se napuštaju u 12.00 sati. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 18.45h po lokalnom vremenu (Let TK 1083). Sletanje na beogradski aerodrom je u  19.25 časova.

Smene

Polasci: 10.oktobar i 09. novembar 2019

Napomene o ceni

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

U cenu je uključeno

Prevoz avionom na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd Smeštaj u dvokrevetnim sobama u izabranom hotelu na bazi noćenje sa doručkom Transfer aerodrom-hotel-aerodrom Panoramsko razgledanje grada Usluge vodiča agencije Usluge lokalnog vodiča u inostranstvu Troškovi organizacije i realizacije putovanja.

U cenu nije uključeno

Aerodromska taksa (€ 121) Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje Usluge koje nisu naznačene u programu Fakultativni izleti Individualni troškovi Doplata za jednokrevetnu sobu FAKULTATIVNI IZLETI: CARIGRADSKI BISERI Poludnevni izlet. Uključeno: autobuski prevoz, ulaznica za Svetu Sofiju, vodič na našem jeziku, lokalni vodič, koji izlaže unutar prostora. Cena izleta po osobi je 41 eur. ROMANTIKA ISTOKA I DUH ZAPADA Poludnevni izlet od oko 5 sati. Uključeno: autobuski prevoz, brodski prevoz, ulaznica za Dolamabahce, vodič na našem jeziku, lokalni vodič. Cena izleta po osobi je 48 eur. BOGATSTVO CIVILIZACIJE Celodnevni izlet . U cenu je uključeno: autobuski prevoz, ulaznice za Topkapi, Harem, odlazak na Prinčevska ostrva, vodič na našem jeziku, lokalnini vodič. Cena izleta po osobi je 69 eur. -Obavezan dinarski deo po osobi 1750,00 rsd

Cena od
315 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2019 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete