• OLYMPIC TRAVEL
    Istanbul
    LEPOTE ZAPADNE TURSKE
  • LEPOTE ZAPADNE TURSKE
  • LEPOTE ZAPADNE TURSKE

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Evropski gradovi OLYMPIC TRAVEL, Turska, Istanbul

Istanbul Evropski gradovi, LEPOTE ZAPADNE TURSKE

7 dana
6 noći
Prevoz
Usluga
  • Polupansion

Program putovanja

Od Istanbula do Ankare duž zapadne i centralne Turske, vodimo vas na putovanje kroz istoriju ove, svakako jedne od najdinamičnijih zemalja na svetu. Lepote zapadne obale sa svojim biserima kao što je Izmir, jednim od svetskih čuda Efes, mističnom Trojom, beličastim neponovljivim Pamukkalama, tajanstvenom Konjom, i modernom Ankarom, biće vaš dom na ovom putovanju. Sve tajne, lepe priče , legende proćićemo zajedno na ovom jedinstvenom putovanju. Biser na kruni ovog putovanja je svakako Istanbul, drevnogrčka kolonija Vizantija, imperatorski Konstatinopolj, osmanska prestonica Stambol i legendarni Carigrad, sve je to isti grad koji danas čuva nekadašnje tradicije, samouvereno gleda u budućnost i razvija se ubrzanim tempom.

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan BEOGRAD – ISTANBUL

Sastanak putnika na beogradskom  aerodromu Nikola Tesla u 07.15 h. Poletanje aviona za Istanbul u 09.15 h (let TK 1082). Sletanje u Istanbul u 12.40 h. Odlazak do hotela..Slobodno vreme i šetnja sa vodičem. Večera. Noćenje.

 

2. dan ISTANBUL-ČANAKALE

Nakon doručka polazak na celodnevno razgledanje grada sa posetom Plavoj džamiji, Hipodromu, Svetoj Sofiji, i Kapali čaršiji. Nakon obilaska ovih bisera Carigrada i ručka  nastavlja se put ka Galipolju, lepom i prijatnom vožnjom kroz evropski deo Turske. Ukrcavanje na feribot preko Dardanela, dolazak u Čanakale, večera, noćenje.

 

3. dan ČANAKALE-TROJA-PERGAMON-IZMIR

Nakon doručka odjavljivanje iz hotela i polazak u  obilazak Troje sa svojim čuvenim zidovima i replikom trojanskog konja kao i obilaskom muzeja. Odatle počinje naše putovaje po Egeju i ka Izmiru. Usput ćemo stati u Pergamon, posetiće se Akropolj i Asklepion. Nakon ručka  nastavlja se vožnja ka Izmiru, prelepom gradu na Egejskom moru. Večera i noćenje u hotelu.

 

4. dan IZMIR- EFES-PAMUKALE

Nakon doručka polazak na izlet ka čuvenom Efesu. Obilazi se bazilika Sv. Jovana Bogoslova koji je boraveći ovde sa Devicom Marijom ovde napisao Jevandjelje po Jovanu. U samom Efesu, kroz šetnju ovim antičkim rimskim gradom i posetićemo Celsijusovu biblioteku, Hadrianov hram, pozorište i Odeon. Krećemo na kraću vožnju do kuće Device Marije gde je, veruje se, živela svoje poslednje godine. Odlazi se na ručak pa nastavak putovanja za Pamukkale. Nakon boravka na ”tvrdjavi od pamuka” obilaze se ostaci antičkog Hierapolisa.  Dolazak u  hotel na večeru i noćenje

 

5. dan PAMUKALE-KONJA

Rano ujutru nakon doručka polazak za Konju  uz posetu Sultanhan karavansaraja. Nakon ručka u Konji poseta Mevlana kompleksu posvećenom Rumiju, osnivaču mističnog reda često nazvanog ”Vrteći derviši” i mauzoleju. Dolazak u u hotel , večera u hotelu, noćenje.

 

6. dan KONJA-ANKARA

Nakon doručka odjavljivanje iz hotela i  polazak za Ankaru glavni grad i državni centar Turske. Obićiće se  Muzej Hetita, jedan  od najpoznatijih muzeja na svetu po bogatstvu svog muzejskog fonda kao i načinu postavke izložbi.  Nakon ručka poseta Ataturkovom mauzoleju. Večera i noćenje.

 

7. dan ANKARA-ISTANBUL-BEOGRAD

Nakon ranog doručka polazak za Istanbul na aerodrom i let za Beograd, letom TK 1083 u 18.45 sati u lokalu. Sletanje u Beograd je predviđeno za 19.25 sati po lokalnom vremenu. Kraj programa.

 

Smene

ZATVORENA PRODAJA

Napomene o ceni

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje. GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

U cenu je uključeno

Hotelski smeštaj u navedenim hotelima ili sličnim. Svi unutrašnji avio letovi ako su predviđeni programom. Sva razgledanja prema programu. Sve ulaznice za muzeje prema programu. Svi obroci prema programu. Prevoz luksuznim klimatizovanim autobusom prema planu. Profesionalni vodiči. Napojnice u hotelima . Lokalne takse.

U cenu nije uključeno

Obavezan dinarski deo po osobi 1500,00 rsd Aerodromske takse 145e Pića i obroci koji nisu navedeni u programu Svi lični troškovi Napojnice vozaču i vodiču

Cena od
849 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?